Home » , , » Αναμφισβήτητο το ήθος και η ακεραιότητα Ελλήνων δικαστών και αστυνομικών

Αναμφισβήτητο το ήθος και η ακεραιότητα Ελλήνων δικαστών και αστυνομικών

Από giorgis , Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 | 2:52 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Πριν λίγο καιρό είχαμε μια ανάρτηση την οποία τιτλοφορούσαμε: «Κάτω τα χέρια από τους λειτουργούς της Θέμιδας, "αναρχοάπλυτοι"!». Κι απ’ ότι φαίνεται η προτροπή μας είχε αντίκρισμα. Το κύρος της «αδέσμευτης και αντικειμενικής» δικαιοσύνης μας δεν δέχτηκε κανένα πλήγμα από τις άναρθρες κραυγές που είχαν εξαπολύσει εναντίον της τα "αντικοινωνικά -αντιεξουσιαστικά" στοιχεία.
Τώρα όμως ορισμένοι βάλθηκαν να υποσκάψουν τον μόνο θεσμό που έχει μείνει αλώβητος και σύμφωνα με αξιόπιστη προηγούμενη δημοσκόπηση του Σκάι απολαμβάνει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Σύμφωνα, λοιπόν με δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδα - του "Βήματος"- πρόκειται σύντομα να αποκαλυφθεί ένα τεράστιο παραδικαστικό κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ελληνικής αστυνομίας, καταξιωμένοι δικηγόροι και πολιτευτές.

Αυτή η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα -πάντα κατά τις δημοσιογραφικές πληροφορίες- μια έρευνας που έχει κάνει η υπηρεσία στην οποία προΐσταται ο Γιάννης Ρουμπάτης.«Η έρευνα λοιπόν της ΕΥΠ φαίνεται να είχε ξεκινήσει προ διετίας με βασικό "στόχο" δικηγόρο της Αθήνας ο οποίος ασχολείται με ποινικές και αστικές υποθέσεις και έχει πολιτική δράση, ενώ είχε διεκδικήσει παλαιότερα κυβερνητικές θέσεις. Από την παρακολούθησή του προέκυψαν αρχικά επαφές του με πρώην και νυν δικαστικούς λειτουργούς που φαίνεται να τον υποβοηθούν. Επιπλέον υπάρχουν συνομιλίες με διάφορα άτομα για παρεμβάσεις ακόμα και σε ανώτατους δικαστές κυρίως για υποθέσεις αστικής φύσης», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Είναι φανερό ότι το καθεστώς στοχοποιεί και ετοιμάζεται να ασκήσει πολιτική δίωξη σε έναν διαπρεπή νομικό και πρώην βουλευτή, ο οποίος παρεμπιπτόντως ασκεί τα καθήκοντα του πολιτικού αναλυτή σε τηλεοπτικούς διαύλους με ιδιαίτερη προτίμηση στο κανάλι του Αλαφούζου.

Κι ενώ είναι πανθομολογούμενο ότι όλοι οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, τιμούν τον όρκο τους, δεν χρηματίζονται και εκτελούν με αυταπάρνηση τα καθήκοντα τους, κάποια προσπαθούν να  εμπλέξουν, ορισμένους, σε ανύπαρκτες περιπτώσεις διαφθοράς.

Την στιγμή που είναι κοινή πεποίθηση ότι «οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προασπίζονται και περιφρουρούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης που αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για κάθε αδικημένο πολίτη», όπως τονίζει ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κάποιοι, για να εξυπηρετήσουν κομματικές σκοπιμότητες ανακαλύπτουν παραδικαστικά κυκλώματα.

Μόνο κακοπροαίρετοι μπορεί να αμφισβητήσουν το ήθος και την ακεραιότητα των Ελλήνων δικαστών. Διαχρονικά οι δικαστικοί λειτουργοί μας έχουν γράψει λαμπρές σελίδες απονομής της δικαιοσύνης. Από τα μετεμφυλιακά δικαστήρια, την εποχή της Απριλιανής δικτατορίας μέχρι τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις που αφορούσαν "αδικηματίες" που επέδειξαν -ή φέρεται να συμμετείχαν- σε αναρχικές ή αντιεξουσιαστικές δραστηριότητες.

Υ.Γ: Η φήμη που έχει κυκλοφορήσει και αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πόλεμος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ για το πιο απ' αυτά τα αστικά κόμματα θα ελέγξει την απονομή της δικαιοσύνης, δεν έχει καμιά βάση και διοχετεύεται από αντικοινωνικούς, περιθωριακούς κύκλους.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger