Home » , , » Ευθύνες του "Πελατειακού κράτους" και της αστικής δικαιοσύνης στην πρόσφατη τραγωδία

Ευθύνες του "Πελατειακού κράτους" και της αστικής δικαιοσύνης στην πρόσφατη τραγωδία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 | 12:24 π.μ.

Τέλος δεν έχει η τραγωδία που παρακολουθούμε εδώ και έξι μέρες. Οπως ανακοίνωσε το  Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής άλλοι τέσσερις βαριά τραυματίες, άφησαν την τελευταία τους πνοή ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών τους 91. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των αγνοουμένων ανέρχεται στους 25.

Μια παράμετρο που εστιάζεται στις ευθύνες του "πελατειακού κράτους" και της αστικής δικαιοσύνης σε όλα αυτό το έγκλημα θα αναφέρουμε σ\ αυτή την ανάρτησή μας.

Ο τύπος (φωτογραφία) λέγεται Δημήτρης Φράγκος και υπήρξε βουλευτής της Ν.Δ καθώς και νομάρχης ανατολικής Αττικής εκλεγμένος με την υποστήριξη της Ν.Δ και της ΠΟΛΑΝ.
Κατά την θητεία του σαν νομάρχης, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για "κατ' εξακολούθηση παράβαση καθήκοντος με σκοπό ο κατηγορούμενος νομάρχης να προσπορίσει στον εαυτό του παράνομο όφελος, που συνίσταται στην απόκτηση εκλογικής πελατείας από τους ιδιοκτήτες αυθαίρετων, αλλά και για το παράνομο όφελος των ιδιοκτητών, οι οποίοι χωρίς να έχουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ηλεκτροδότησαν τα αυθαίρετα και δεν κατέβαλαν το τίμημα για την άδεια ανέγερσης στα πολεοδομικά γραφεία"

Επί της ουσίας δηλαδή ο Δ. Φράγκος  μόνο στο χρονικό διάστημα 1995 -1996 συνέργησε ώστε να ηλεκτροδοτηθούν τουλάχιστον 3.650 (!) αυθαίρετα κτίσματα. 

Τελικά όταν ο πρώην νομάρχης οδηγείται στο δικαστήριο με το κατηγορητήριο που αναφέραμε, οι δικαστές που δίκαζαν την υπόθεση, δέχτηκαν τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι χορήγησε τα πιστοποιητικά για να ηλεκτροδοτηθούν τα αυθαίρετα "για λόγους υγείας των ιδιοκτητών τους" και τον αθώωσαν.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

30 Ιουλίου 2018 στις 9:29 π.μ.

Οι μισοί τότε ήταν καρδιακοί και οι άλλοι μισοί νεφροπαθείς. Αυτά ήταν γνωστά στο περιβάλλον των Μηχανικών τότε. Και είχαν γίνει καταγγελίες και στο ΤΕΕ. Αλλά ήταν όλοι κουφοί.
Και ένα πολιτικό άρθρο για την πυρκαγιά στο Μάτι και τα αυθαίρετα:
Στο Μάτι η «αξία» της ανθρώπινης ζωής του λαού «μηδενίστηκε» από την Κυβέρνηση για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν στην Μάνδρα.
http://angelmois.blogspot.com/2018/07/blog-post.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger