Home » , » Εχει "ελληνικό αίμα" η Π. Ρούπα;

Εχει "ελληνικό αίμα" η Π. Ρούπα;

Από giorgis , Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 | 3:37 μ.μ.

Του Γ. Γ

Διαβάζοντας το κείμενο της Αλέκας Ζορμπαλά που αναφέρει την δικαστική χθεσινή απόφαση με την οποία το μέλος του Επαναστατικού Αγώνας Πόλα Ρούπα καταδικάστηκε σε ποινή ΙΣΟΒΙΑΣ κάθειρξης και 25 ετών για συμμετοχή στον ΕΑ και Εκρήξεις στην Τράπεζα της Ελλάδος, δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό να κάνω ένα σχόλια.
Κι αυτό έχει σχέση με την ταξική φύση της αστικής δικαιοσύνης διαχρονικά.

Συμβαίνει αυτό τον καιρό να ασχολούμαι συλλέγοντας ιστορικά στοιχεία για να κάνω στον ιστότοπο μας ένα αφιέρωμα με τίτλο «δηλώσεις μετανοίας και δηλωσίες».
Ένα, λοιπόν από τα μεγαλύτερα καθάρματα που υπήρξαν την περίοδο της κατοχής ήταν ο    αρχηγός του αιματοβαμμένου Μηχανοκίνητου της αστυνομίας Νίκος Μπουραντάς.
Αμέτρητα είναι τα εγκλήματά του σε βάρος του ελληνικού λαού, που είχε κάνει πάντα σε συνεργασία με τους Γερμανούς κατακτητές (θα αναφερθούμε αναλυτικά σε άλλη ανάρτησή μας γι’ αυτά).

Μετά την απελευθέρωση έγιναν κάποιες δίκες -παρωδία στα δικαστήρια δοσιλόγων. Σε κάποια απ’ αυτές βρέθηκε κατηγορούμενος και ο Ν. Μπουραντάς.
Απολογούμενος είχε πει μεταξύ άλλων: «Εγώ τρώγω ένα ξεροκόμματο βουτηγμένο στο αίμα! Αλλά ρέει στις φλέβες μου άφθονο ελληνικό αίμα».
Ακλόνητο «επιχείρημα» το «ελληνικό αίμα του, βουτηγμένο στο αίμα».
Αίμα, εκατοντάδων αν όχι χιλιάδων αγωνιστών που είχαν δολοφονηθεί από τις διαταγές του, αίμα που έχυσαν απ’ τα απάνθρωπα βασανιστήρια που έκαναν πάντα με τις εντολές του οι υφιστάμενοι του, όσοι πατριώτες έπεσαν στα νύχια τους. 

Οι δικαστές προφανώς «συγκινημένοι» από το «ιδιαίτερο ελληνικό αίμα» του Μπουραντά τον ΑΘΩΩΣΑΝ και το αστικό κράτος ανέλαβε να αποκαταστήσει την «ταλαιπωρία» που πέρασε το «άξιο» τέκνο του. Τον έκανε αστυνομικό διευθυντή Αθήνας, μετά βουλευτή, για να ρθει ο «εθνάρχης» Κωνσταντίνος Καραμανλής και να τον «αξιοποιήσει» τοποθετώντας τον  με τη θέση του αρχηγού της Πυροσβεστικής.

Λογικό. Η οργάνωση της Π. Ρούπα κάποιες στρακαστρούκες τοποθέτησε. Κανένα θύμα δεν υπήρξε και οι υλικές ζημιές που προέκυξαν ήταν ελάχιστες.
Εχει όμως «ελληνικό αίμα» η Π. Ρούπα; Αυτό δεν το ξέρουμε, ούτε η ίδια το δήλωσε στο δικαστήριο.
Οπότε αναμενόμενο είναι να δικαστεί ΙΣΟΒΙΑ και κάτι ψιλά.
Είπαμε, άλλο το «αίμα» της Ρούπα, κα άλλο του Μπουραντά. Κι αυτό ένα δικαστήριο που κρατάει τις «αρχές» και «παραδόσεις» της ελληνικής δικαιοσύνης δεν μπορεί να μην το πάρει υπ’ όψιν του. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

12 Ιουλίου 2018 στις 7:51 μ.μ.

η ιδια δεν ελεγε για στακαστρουκες αλλα πως εαν δεν την ειχαν συλλάβει δεν θα πέρναγε το τρίτο μνημόνιο...

Ας προσπεράσουμε την ανοησία που την καταδυναστεύει απο τοτε που της δώσανε λογο. Μάλλον αυτο της συνέβαινε απο παντα..

Ο Τζωρτζάτος ειχε δωσει μια συνέντευξη στην Γιαννα παπαδακου για τον ΕΑ
Αυτο ειναι ετσι για την ιστορια...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger