Home » , » Ν. Μιχαλολιάκος: "Ενας ημιπαράφρων φυρερίσκος" - 5 χρόνια από τις συλλήψεις των στελεχών του ναζιστικού μορφώματος

Ν. Μιχαλολιάκος: "Ενας ημιπαράφρων φυρερίσκος" - 5 χρόνια από τις συλλήψεις των στελεχών του ναζιστικού μορφώματος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 | 5:58 π.μ.

Συμπληρώνονται σήμερα πέντε χρόνια από την μέρα -28 Σεπτέμβρη 2013- που έγιναν 16 συλλήψεις ναζιστών της Χρυσής Αυγής- ανάμεσα τους ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός Ηλίας Παναγιώταρος, και ο αρχηγός της οργάνωσης της Νίκαιας Γ. Πατέλης.  

Την ίδια στιγμή εκδίδονται εντάλματα σύλληψης για άλλα 28 στελέχη της οργάνωσης. Μεταξύ αυτών που διαφεύγουν την σύλληψη και καταζητούνται, είναι και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χ. Α. Χ. Παππάς, κάτι που προκαλεί πληθώρα σχολίων στα μέσα κοινωνική δικτύωσης.

 «Τα μάθατε τα νέα; Συνελήφθη ο Λαγός, όμως ο Παππάς έγινε λαγός!», «εδώ παπάς εκεί παπάς που είναι ο Παπάς;», είναι μερικές απ’ τις ατάκες που γράφονται.
Καθώς κρύβεται από τις διωκτικές αρχές ο Χ. Παππάς κάνει τηλεφωνική παρέμβαση σε ραδιοσταθμό χαρακτηρίζοντας παράνομες τις διώξεις εναντίον βουλευτών της Χ.Α κάνοντας επίθεση στον Σαμαρά λέγοντας ότι προσπαθεί να βυθίσει τη χώρα στο χάος και τον εμφύλιο πόλεμο.

Στο ίδιο μήκος κύματος, με τον υπαρχηγό της Χ.Α., είναι και ο Η. Παναγιώταρος ο οποίος λίγη ώρα πριν του βάλουν χειροπέδες μιλάει για "αστειότητες και γελοιότητες" αναφερόμενος στα όσα αποδίδονται στα στελέχη του εγκληματικού ναζιστικού μορφώματος.

Με το που γίνονται οι συλλήψεις η ναζιστική συμμορία πανικοβάλλεται. Καλεί τα μέλη της να παρευρεθούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ’ την ΓΑΔΑ και μέσα από την ιστοσελίδα της προσπαθεί να «θυματοποιηθεί» ισχυριζόμενη ότι η Χ.Α διώκεται «από τους υπάλληλους των διεθνών τοκογλύφων».
Ελάχιστη ανταπόκριση βρήκε το κάλεσμα συγκέντρωσης συμπαράστασης που έκανε η ναζιστική οργάνωση.
2-3 εκατοντάδες είναι οι συγκεντρωμένοι έξω απ’ το κτήριο της ΓΑΔΑ, λιγότεροι ίσως απ’ τα επαγγελματικά στελέχη που διαθέτει η Χ.Α στην Αττική.

Στη συνέχεια έρχονται στην δημοσιότητα στοιχεία που περιέχονται στην δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος στελεχών της Χ. Α. Σύμφωνα λοιπόν μ αυτά, η εγκληματική οργάνωση που σχηματίστηκε με βάση τα ναζιστικά πρότυπα είχε σαν αρχηγό τον Μιχαλολιάκο, υπαρχηγό τον Παππά, ενώ βασικό ρόλο διαδραμάτιζαν οι βουλευτές της Χ. Αυγής, Κασιδιάρης, Λαγός Παναγιώταρος και Μίχος.

Κάποιες από τις ενέργειες που αποδίδονται, στην ναζιστική συμμορία είναι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δολοφονία ενός Αιγύπτιου εργάτη στην ιχθυόσκαλα του Πειραιά, δολοφονία αλλοδαπού στα Πετράλωνα, απόπειρα δολοφονίας στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, όπως και δεκάδες ξυλοδαρμοί και βιαιοπραγίες κατά μεταναστών και όχι μόνο.

Επίσης βαρύνονται με κατηγορίες για εκβιασμούς καθώς υπάρχουν δεκάδες μαρτυρίες στην δικογραφία που φέρνουν στελέχη της Χ.Α να μετέχουν σε δίκτυο εκβιασμών επαγγελματιών και μικροπωλητών, εισπράττοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.  Για το λόγο αυτό σύμφωνα με την δικογραφία πρέπει να ερευνηθεί και το αδίκημα ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.

«Το αστικό κράτος έχει το νομικό πλαίσιο για να αντιμετωπιστούν οι εγκληματικές ενέργειες της ΧΑ. Το ότι αυτό δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα είναι ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και αποδεικνύει ότι υπήρξε ανοχή και απόπειρα αξιοποίησης της ΧΑ από το καπιταλιστικό κατεστημένο. Δεν ήταν τυχαίες οι φωνές ορισμένων εκπροσώπων αστικών κομμάτων, δημοσιογράφων κ.ά., ότι μια "πιο σοβαρή ΧΑ" θα μπορούσε να είχε πιο ενεργό ρόλο στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του το Π.Γ. του ΚΚΕ σχολιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με τις συλλήψεις μελών της ναζιστικής συμμορίας της Χ. Α.

Πέντε χρόνια μετά η δίκη των εγκληματιών του ναζιστικού μορφώματος, που αντιμετωπίζουν ένα βαρύτατο κατηγορητήριο δεν έχει ολοκληρωθεί

Το παρακάτω βίντεο για το πολιτικό μόρφωμα του "ημιπαράφρονα φυρερίσκου" όπως χαρακτηρίζουν τον Μιχαλολιάκο πρώην συνεργάτες του, είναι αποκαλυπτικό

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger