Home » , » Θαλασσοδάνεια πολιτικών κομμάτων. Παρατηρήσεις και ερωτηματικά

Θαλασσοδάνεια πολιτικών κομμάτων. Παρατηρήσεις και ερωτηματικά

Από giorgis , Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 | 3:34 π.μ.


Του Γ.Γ.

Η είδηση είναι σχεδόν πανομοιότυπη σε όλα τα ειδησεογραφικά, ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
Μας αναφέρει ότι μετά από παραγγελία της εισαγγελέως  του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, μπαίνουν "στο μικροσκόπιο των οικονομικών εισαγγελέων και πάλι τα αποκαλούμενα θαλασσοδάνεια". των πολιτικών κομμάτων.
Οπως, μάλιστα, διαβάζουμε στο "Κουτί της Πανδώρας", "καλούνται ως ύποπτοι για τη διάπραξη κακουργήματος, πενήντα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και της πρώην Αγροτικής αλλά και οι εκπρόσωποι των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ".

Με το που γνωστοποιήθηκαν αυτά τα δημοσιεύματα, υπήρξε άμεση αντίδραση από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ το οποίο με ανακοίνωσή του καταγγέλλει "επιχείρηση συκοφάντησής του από γνωστά ΜΜΕ" η οποία "στόχο έχει να τσουβαλιαστεί το ΚΚΕ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τα δάνειά τους".
Το ΚΚΕ στην ανακοίνωση του συμπληρώνει ότι όλα τα δάνεια που έχει πάρει "για να καλυφθούν ανάγκες του Κόμματος, έχουν γίνει με όλες τις νόμιμες διαδικασίες" και η εξόφλησή τους "γίνεται μέχρι και σήμερα κανονικότατα και δεν υπάρχει ληξιπρόθεσμη δόση".

Αυτή είναι η είδηση. Μας δίνει όμως τα περιθώρια, να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις και να θέσουμε μερικά ερωτηματικά.

Αρχικά να πούμε ότι όλο αυτό που παρακολουθούμε είναι μια θεατρική παράσταση που γίνεται αποκλειστικά για μικροκομματικές σκοπιμότητες. 
Ολοι γνωρίζουν ότι από τον Απρίλη ακόμα του 2013 έχει ψηφιστεί στην βουλή τροπολογία – σκάνδαλο, με την οποία απαλλάσσονται, από κάθε ποινική δίωξη, οι τραπεζίτες που έδιναν «θαλασσοδάνεια» σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. 

Και για τους Συριζαίους που σήμερα παρουσιάζονται να έχουν μνήμη τσιμέντου, να τους θυμίσουμε τι κατάγγειλε δημόσια ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Δημήτρης Παπαδημούλης:

«Καταγγέλλουμε την τροπολογία - σκάνδαλο που πέρασε μέσα σε 5΄ από τη Βουλή και απαλλάσσει τους τραπεζίτες που έδωσαν θαλασσοδάνεια σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Κατά τη διάρκεια ψήφισης του επενδυτικού νόμου την περασμένη Πέμπτη, πέρασε στο τέλος της συνεδρίασης μια  βουλευτική τροπολογία της ΝΔ, την οποία είχαν ετοιμάσει όχι εκείνοι που την υπέγραψαν, αλλά η ίδια η τρικομματική συγκυβέρνηση, με την οποία απαλλάσσονται από την ενδεχόμενη δίωξη για απιστία τα μέλη της διοίκησης τραπεζών που έδωσαν δάνεια σε νομικά πρόσωπα, όπως είναι τα κόμματα....

Με αυτόν τον τρόπο, τα δάνεια που έδωσαν οι κομματικές διοικήσεις των τραπεζών ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, δεν θα ερευνηθούν ποτέ ποινικά και δεν θα αποδοθούν οι ευθύνες». 

(Από τότε που γινόταν η καταγγελία, οι τόκοι των δανείων και ο επόμενος δανεισμός από τράπεζες, εκτόξευσαν το ποσό που χρωστάνε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ στα περίπου 500 εκατ. ευρώ)

Αλλά πέρα από την υποκρισία της όλης υπόθεσης, εγείρονται και κάποια ερωτηματικά που δυστυχώς θα μείνουν αναπάντητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που χρωστάει στις τράπεζες πάνω από 6 εκατ. ευρώ -έναντι 8 εκατ. περίπου του ΚΚΕ- σαν εγγύηση για τον δανεισμό του, εκτός την κρατική επιχορήγηση σε κάποιες περιπτώσεις, παρουσιάζει τα ακίνητα που έχει στην ιδιοκτησία του, τα οποία η εμπορική τους αξία ξεπερνάει τα 1.8 εκατ. ευρώ.
Πώς βρέθηκε στην κατοχή του κυβερνητικού κόμματος αυτή η τεράστια ακίνητη περιουσία; 
Μπορεί να μας απαντήσει κανένας;

Μήπως έχει την ίδια προέλευση με την περιουσία που κατέχει σήμερα ένας καπιταλιστής -ασχολείται στον τομέα ενέργειας- ο οποίος από απλό επαγγελματικό κομματικό στέλεχος σήμερα βρέθηκε να είναι επικεφαλής επιχειρηματικού ομίλου και να κυκλοφορεί με θωρακισμένα αυτοκίνητα και σωματοφύλακες; 

Είναι μια "πονεμένη" ιστορία αυτή, αλλά κάποια στιγμή ορισμένα πράγματα πρέπει να ειπωθούν με το όνομά τους.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

13 Σεπτεμβρίου 2018 στις 1:56 μ.μ.

Aπαντάνε μόνοι τους: "Είναι γνωστό ότι το KKE δεν έχει καμία σχέση με υπέρογκα και “επισφαλή” δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων από τράπεζες. Όπως είναι επίσης γνωστό ότι τα κατά καιρούς δάνειά του, για να καλυφθούν ανάγκες του Κόμματος, έχουν γίνει με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, όχι με ειδικούς και ευνοϊκούς όρους, αλλά σύμφωνα με τους όρους που δανείζονται όλοι οι Έλληνες.

Μάλιστα, για τα δάνεια αυτά, το ΚΚΕ έχει δώσει επαρκέστατες εγγυήσεις με ακίνητά του".

Πράγματι, όλα αυτά δεν τα έχει αμφισβητήσει ποτέ κανείς. Μήπως όμως η ραγδαία σοσιαλδημοκρατικοποίηση της στάσης τους έχει να κάνει με τα οικονομικά τους ζόρια; Μήπως το ότι αφού μπήκε η κρίση, λίγο μετά την ανέγερση της νέας πτέρυγας, πούλησαν το Συρμό και μετά από κάποιον καιρό και το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του 902 και έκαναν όλες αυτές τις περικοπές στο Ριζοσπάστη, είχε σχέση; Μήπως τρέμουν για τον Περισσό;

Και εν πάσει περιπτώσει γιατί τέτοια πρεμούρα για ένα κτήριο; Το κτήριο είναι η ψυχή ενός επαναστατικού κόμματος, το οποίο εν τέλει θέλει να οικοδομήσει τη νέα κοινωνία χωρίς σχέσεις ιδιοκτησίας; Γιατί, εν τέλει, να μην πουλούσαν μόνοι τους το κτήριο και να έφερναν και τα κανάλια, να παίξουν την υποστολή του σφυροδρέπανου, φάση Κρεμλίνο '91, να κλαίνε όλοι οι κομμουνιστές και οι αριστεροί στη χώρα;

Γιατί, πολύ απλά, δεν είναι στη φιλοσοφία τους.

13 Σεπτεμβρίου 2018 στις 4:24 μ.μ.

Μήπως ωρισμένοι έχουν λόγω ύπαρξης να γράφουν για τα κακώς κείμενα κατά την γνώμη τους για το ΚΚΕ. Μήπως ωρισμένα γκρουπούσκουλα και επαναστάτες του διαδικτύου να ασχοληθούν με τα δικά τους ψυχολογικά προβλήματα; Σήμερα το ΠΑΜΕ έχει συλλαλητήριο στις 7.00μμ στην Αθήνα για τα πραγματικά προβλήματα, αντε ψευτοεπαναστάτες του πληκτρολογίου.. ...

14 Σεπτεμβρίου 2018 στις 7:17 π.μ.

https://www.902.gr/eidisi/politiki/168217/anypostata-dimosieymata-me-stoho-na-tsoyvaliasoyn-kke-me-alla-kommata
https://www.902.gr/eidisi/politiki/168255/synenteyxi-toy-d-koytsoympa-stin-ert-3-video

14 Σεπτεμβρίου 2018 στις 1:13 μ.μ.

Και έτσι είναι. Αυτό όμως δεν αλλάζει πολιτικά κάτι.

Απλά ξεκαθαρίζει, αυτό που όλοι οι παροικούντες την πολιτική Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε: Ότι το ΚΚΕ πληρώνει πάντοτε τα χρέη του.

Και λοιπόν; Και οι Λάνιστερ το ίδιο.
http://www.gameofthrones-grfans.com/2012/04/lannister.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger