Home » , » Προειδοποίηση στον Τραμπ: Θα βρέξει Ρωσικούς Πυραύλους αν τα αμερικανικά στρατεύματα προστατεύσουν τους τρομοκράτες στην Συρία

Προειδοποίηση στον Τραμπ: Θα βρέξει Ρωσικούς Πυραύλους αν τα αμερικανικά στρατεύματα προστατεύσουν τους τρομοκράτες στην Συρία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 | 12:31 μ.μ.

Υπόμνημα για τον Πρόεδρο Τραμπ

Θέμα: Η Μόσχα έχει αγριέψει στην Συρία

Κύριε Πρόεδρε,

Ανησυχούμε ότι μπορεί να μην είστε επαρκώς ενημερωμένος για την έξαρση των εχθροπραξιών στην Βόρειο-Δυτική Συρία, όπου συριακές ένοπλες δυνάμεις με ρωσική υποστήριξη έχουν εξαπολύσει μιαν ολοκληρωτική εκστρατεία για να ανακαταλάβουν την λυμαινόμενη από την αλ-Νούσρα/αλ Κάϊντα/Ισλαμικό Κράτος επαρχία Ιντλίμπ. 

Οι Σύροι θα επιτύχουν σχεδόν κατά βεβαιότητα, όπως το 2016 στο Χαλέπι. Όπως και στο Χαλέπι, θα γίνει απερίγραπτη σφαγή, εκτός αν κάποιος πει στους αντάρτες ότι η υπόθεσή τους είναι χαμένη.

Αυτός ο κάποιος είστε Εσείς. Οι Ισραηλινοί, οι Σαουδάραβες και άλλοι, που θέλουν τον χαμό να συνεχιστεί, εξωθούν τους αντικυβερνητικούς, βεβαιώνοντάς τους ότι εσείς, κ. Πρόεδρε, θα χρησιμοποιήσετε αμερικανικές δυνάμεις για να τους προστατέψετε στο Ιντλίμπ και ίσως ότι θα πέσει η κόλαση πάνω στην Δαμασκό. 

Πιστεύουμε πως οι σημαντικότεροι σύμβουλοί σας ενθαρρύνουν τους αντιμαχόμενους την συριακή κυβέρνηση να σκέφτονται έτσι και ότι οι σημαντικότεροι επιτελείς σας καυχώνται για την πρόσφατη πολιτική σας στροφή από την αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από την Συρία στον πόλεμο χωρίς τέλος.

Μεγάλη διαφορά αυτή την φορά

Ρωσικές ναυτικές και αεροπορικές μονάδες εξοπλισμένες με πυραύλους σε αριθμούς χωρίς προηγούμενο είναι τώρα ανεπτυγμένες για να αντιμετωπίσουν όποιους θα επιχειρούσαν να επέμβουνε σε συριακές και ρωσικές δυνάμεις που προσπαθούν να εκκαθαρίσουν το Ιντλίμπ από τους τρομοκράτες.

Υποθέτουμε πως θα έχετε ενημερωθεί γι’ αυτό –τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό. Ακόμη σημαντικότερο: Ξέρουμε πως οι σύμβουλοί σας τείνουν να υποτιμούν επικίνδυνα τις ρωσικές ικανότητες και προθέσεις.

Δεν θα θέλαμε να ξαφνιαστείτε όταν οι Ρώσοι αρχίσουν να εκτοξεύουν τους πυραύλους τους.
Η προοπτική άμεσων ρώσο-αμερικανικών εχθροπραξιών στην Συρία είναι όσο ποτέ άλλοτε επικείμενη. Δεν είμαστε βέβαιοι ότι έχετε επίγνωση αυτού.

Η κατάσταση είναι ακόμη πιο αστάθμητη επειδή οι Ρώσοι ηγέτες δεν είναι βέβαιοι για το ποιος παίρνει τις αποφάσεις στην Ουάσιγκτον. Δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος Πούτιν συνάντησε τέτοια αβεβαιότητα  Αυτή, ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που ρωσικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε τέτοιους αριθμούς στην περιοχή για να δώσουν μάχη. Τα ενδεχόμενα είναι πολύ απειλητικά.

Ελπίζουμε ότι ο Τζων Μπόλτον (σύμβουλος εθνικής ασφάλειας) σας έδωσε ακριβή περιγραφή του δριμύτατου διαλόγου με τον Ρώσο ομόλογό του στην Γενεύη προ δύο εβδομάδων.

Κατά την άποψή μας, είναι σίγουρο ότι το Κρεμλίνο είναι αβέβαιο εάν ο Μπόλτον μιλάει πιστά εξ ονόματός σας, ή μιλάει ο ίδιος ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΑΣ.

Ο καλύτερος τρόπος να βεβαιώσετε τον κ. Πούτιν ότι έχετε τον έλεγχο της αμερικανικής πολιτικής απέναντι στην Συρία θα ήταν να βρείτε την ευκαιρία να τοποθετηθείτε δημόσια, ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις σας.
Εάν θέλετε ευρύτερο πόλεμο, ο Μπόλτον σας έχει βάλει στον σωστό δρόμο.
Εάν επιθυμείτε την ύφεση της κρίσης, ίσως θα θέλατε να εξετάσετε αυτό που μπορεί να αποκληθεί μια προληπτική παύση πυρός. Με αυτό εννοούμε μια δημόσια δέσμευση των Προέδρων ΗΠΑ και Ρωσίας να ενισχύσουν τις διαδικασίες αποκλεισμού μιας σύρραξης μεταξύ αμερικανικών και ρωσικών δυνάμεων.
Πιστεύουμε ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, αυτό το ασυνήθιστο μέτρο, είναι τώρα απαραίτητο για να αποφευχθεί ένας ευρύτερος πόλεμος.

Για την Διοικούσα Επιτροπή των ΒΜΥΣ, υπογράφουν:

(Ακολουθούν 18 υπογραφές Βετεράνων υψηλόβαθμων αξιωματούχων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και κυβερνητικών συμβούλων. Γνωστότεροι στην Ελλάδα είναι οι διεθνούς φήμης Ray McGovern, άλλοτε επιφορτισμένος με την καθημερινή απόρρητη προεδρική ενημέρωση, ο παλαίμαχος της  CIA, ιστορικός, συγγραφέας Phillip Giraldi, και οι ελληνικής καταγωγής James Yatras, δημοσιολόγος, πρώην πρεσβευτής και σύμβουλος επιτροπής του Κογκρέσου επί διεθνών υποθέσεων και ο γνωστός μας από τις αποκαλύψεις βασανισμών και την φυλάκισή του, John Kyriakou).

Πηγή: R. Insider 10-9-18 Μετάφραση - επιμέλεια Μιχαήλ Στυλιανού
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger