Home » , , » Τι θα πει "προληπτική προσαγωγή";

Τι θα πει "προληπτική προσαγωγή";

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 | 9:41 μ.μ.


Υπόδειγμα αντικειμενικής, έγκυρης και πάνω απ' όλα αξιόπιστης δημοσιογραφίας, από την ιστοσελίδα του Νίκου Χατζηνικολάου real.gr, θα μπορούσε να θεωρηθεί σημερινό της δημοσίευμα. Με μια μικρή λεπτομέρεια όμως.
Ο αναγνώστης της, πρέπει να διαθέτει την νομική κατάρτιση του συντάκτη που δημοσιεύματος. Κι έτσι να θεωρεί δεδομένο ότι πρέπει αστυνομικά όργανα να συλλαμβάνουν οποιοσδήποτε πολίτη και να τον οδηγούν σε Α.Τ., για να δώσει κατάθεση σε μια υπόθεση για την οποία γίνεται προανάκριση. (Η προσαγωγή στην ουσία είναι σύλληψη).
Και επίσης να θεωρεί είδηση ότι μετά την κατάθεσή του, αφήνεται ελεύθερος!

Κανονικά μόνο σκωπτικά θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε αυτό το δημοσίευμα. Μήπως όμως και μ' αυτό τον τρόπο καλλιεργείται η αντίληψη ότι όλοι μας πρέπει να θεωρούμε φυσιολογικές τις μπατσάδικες αυθαιρεσίες και να μην αντιδρούμε; 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ιστοσελίδα iefimerida


Τι θα πει "προληπτική προσαγωγή"; Και ποιος είναι "αρμόδιος" να μας πει με ποια κριτήρια δίνονται οι εντολές κάποιος να προσαχθεί "προληπτικά"; 

Εντάξει, όλο αυτό το σκηνικό, το θύμα αυτής της υπόθεσης, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, -αυτόν κατονομάζουν "αρχηγικό μέλος του Ρουβίκωνα" αγνοώντας προφανώς ότι οι αναρχικές συλλογικότητες δεν έχουν "ιεραρχία"-, μπορεί το όλο θέμα να το αντιμετωπίζει ειρωνικά, για να μην πούμε ότι τρολάρει και τους μπάτσους.
Δεν θα ανοίξουν όμως επικίνδυνα μονοπάτια αν καθιερωθούν οι "προληπτικές προσαγωγές"; Και το θέμα αυτό δεν πρέπει να αφορά μόνο το μέλος της αναρχικής ομάδας αλλά όλους μας.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger