Home » , » Πόσο πιο περήφανα κορόιδα να νιώσουμε;

Πόσο πιο περήφανα κορόιδα να νιώσουμε;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 | 6:05 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ο πάμπλουτος πρώην σύμμαχος των Αμερικάνων Οσάμα μπιν Λάντεν έριξε δυο ουρανοξύστες στη Νέα Υόρκη την 11η Σεπτεμβρίου 2001, δίνοντας την αφορμή στους ιμπεριαλιστές να ισοπεδώσουν ολόκληρες χώρες.

Ακριβώς 10 χρόνια μετά, ο τότε υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανακοινώνει την επιβολή ειδικού τέλους στην ακίνητη περιουσία. Η έκτακτη εισφορά αφορούσε χτισμένη επιφάνεια, θα είχε διετή διάρκεια και θα εισπράττονταν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. 

Αναλογικά ο Βενιζέλος έκανε μεγαλύτερη οικονομική ζημιά από τον αναξιόπιστο τέως συνεργάτη της CIA στο Αφγανιστάν. Διότι η καταστροφή συνεχίζεται. Το χαράτσι της ΔΕΗ μεταμορφώθηκε στον τρις χειρότερο ΕΝΦΙΑ. Έτσι, από τότε, πληρώνουμε τα μαλλιοκέφαλά μας, έχουμε δεν έχουμε.
Η τρομοκρατική επίθεση του Βενιζέλου, όχι απλά έμεινε ατιμώρητη, αλλά έγινε το κακό παράδειγμα, για να μας λεηλατήσουν οι επόμενοι κηφήνες.

Θυμάμαι πως γυάλιζε το μάτι το Βαγγέλη, όταν ανακοίνωνε το χαράτσι, ενώ έκδηλη ήταν η ικανοποίηση των τοκογλύφων, που σίγουρα “την έπαιζαν” μπροστά στην TV.
Κι ο Γεωργάκης το είχε ευχαριστηθεί πάρα πολύ, αφού ο εσωκομματικός του αντίπαλος έσκαβε τον πολιτικό του τάφο. Βέβαια έπεσε κι αυτός μέσα, αλλά χαζό παιδί - χαρά γεμάτο.

Φυσικά σε τέτοια γενέθλια δεν λες “χρόνια πολλά”, εκτός αν είσαι εντελώς Άδωνις. Ο οποίος είχε πει το αμίμητο περί “αξιοποίησης της περιουσίας” σπάζοντας κάθε ρεκόρ βλακείας.

Να ευχηθούμε να 'ναι η τελευταία χρονιά που κλέβουν τους κόπους μας, που κάνουν πλιάτσικο; Να το ευχηθούμε χίλιες φορές. Αλλά με ευχές μόνο δεν γίνεται τίποτα. Θέλει λιγάκι Επανάσταση, να σφίξουν κάποια μεγαλοαστικά οπίσθια.
Να θυμίσουμε τότε τι έλεγε για το νεογέννητο τέρας, ο ΣΥΡΙΖΑ, για να δούμε πόσο μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα.

Θα τον καταργούσε, θα σταματούσε τους πλειστηριασμούς, θα έσκιζε τα μνημόνια, με δυο λόγια θα μας έκανε “βασίλισσες”. Το τι έκανε, το ξέρουμε, ακόμα πονάμε, ενώ ο Τσίπρας συνεχίζει ακάθεκτος. Σιγά βρε Αλέξη, μας ξεπάτωσες!

Αλλά ούτε και η ΝΔ ήθελε στη αρχή το “νεογέννητο”. “Την πρόθεση της ΝΔ να καταργήσει το "χαράτσι" της ΔΕΗ και να αλλάξει ριζικά το φορολογικό πλαίσιο που διέπει την ακίνητη περιουσία, γνωστοποίησε ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ κ. Ιωάννης Βρούτσης...” 

Δήθεν θα μείωνε το ποσό, θα εξαιρούσε τους αγρότες, θα, θα, θα... Το 'πε και το κανε πάντως και η ΝΔ. Άλλαξε το χαράτσι, και σε μας τα φώτα. Μας έστειλε παραπάνω το λογαριασμό. Κι εκεί που δεν πλήρωσαν, όσοι απελπισμένοι είχαν κόψει το ρεύμα, με τη ΝΔ πλήρωναν όλοι. Όταν βέβαια λέμε “όλοι”, εννοούμε οι πολλοί. Οι παπάδες,τα κόμματα, πολλοί μεγαλοκαρχαρίες δεν πληρώνουν. Πληρώνουμε εμείς τα χρέη τους, τις αμαρτίες τους και το ότι τους αφήνουμε να μας ληστεύουν καθημερινά.

Το ΠΑΣΟΚ, που ήταν ο μπαμπάς του τέρατος, έλεγε πως τάχα δεν ήθελε να το κάνει. Σαν εκείνον, που του έσπασε το προφυλακτικό.

Η ΝΔ δεν το θελε, γιατί δεν ήταν δικό της παιδί, ήταν πασοκάκι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης δεν ήθελε ούτε να το βλέπει.

Και οι τρεις όμως, παρά τα λεγόμενα τους, το μεγάλωσαν, και το υπερασπίστηκαν. Βέβαια για να μεγαλώσει, το ταΐζουν συνταξιούχους, ανέργους, εργαζόμενους, όσους δεν έχουν να πληρώσουν ή δεν μπορούν, να τη γλυτώσουν σαν τους παπάδες.
Να γιατί πρέπει να είμαστε... όχι θρήσκοι, αλλά κληρικοί. Να γίνουμε όλοι ιερείς να βολευτούμε. 

Όπως στο Βυζάντιο, όπου τα χαράτσια τα πλήρωναν οι θεόφτωχοι, ενώ το παπαδαριό ήταν απαλλαγμένο από εισφορές, συμφορές κλπ, κλπ, ενώ τα χρήματα πήγαιναν σε στρατούς μισθοφόρων, δωροδοκίες, μισθούς ανίκανων αυλικών κοκ.

Ρε σεις, είμαστε Αυτοκρατορία και δεν το πήραμε χαμπάρι!

Πληρώνουμε νοίκι για κάτι που είναι δικό μας. Πόσο πιο περήφανα κορόιδα να νιώσουμε; .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger