Home » , » Συμπληρώνονται σήμερα 7 χρόνια από την δολοφονία του Καντάφι

Συμπληρώνονται σήμερα 7 χρόνια από την δολοφονία του Καντάφι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 | 7:43 μ.μ.

Σαν σήμερα δολοφονείται με φρικτό και απάνθρωπο τρόπο από τους αντιπάλους του  Μουαμάρ Μουχάμαντ Αμπνταλσαλάμ Αμπού Μινιάρ αλ- Γκαντάφι ή Καντάφι, πιο γνωστός σαν Συνταγματάρχης Καντάφι. Την 1η Σεπτέμβρη του 1969, ο λοχαγός τότε Καντάφι ηγούμενος ομάδας στρατιωτικών καταργεί την μοναρχία της χώρας του και ανακηρύσσει τη Λιβυκή Αραβική Δημοκρατία.
Προχωράει σε πρωτόγνωρες για τα κράτη της περιοχής κινήσεις, εθνικοποιώντας την πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας στις αρχές της δεκαετίας του εβδομήντα, ενώ απαλλοτριώνει υπέρ του κράτους τις περιουσίες που κατείχαν Ιταλοί και Εβραίοι καπιταλιστές.
Ταυτόχρονα δημιουργεί σχέσεις συνεργασίας με την Σοβιετική Ενωση αντιμετωπίζοντας την αντίδραση της Δύσης ειδικά των ΗΠΑ.

Αν και κυβερνάει με σκληρό και δικτατορικό τρόπο την χώρα του, είναι αξιοσημείωτο ότι το 1977 όταν ο Αντρέας Παπανδρέου επισκέπτεται τον Καντάφι στην σκηνή του δηλώνει για το καθεστώς του: «Δεν είναι στρατιωτική δικτατορία. Το αντίθετο μάλιστα. Πρόκειται για μια διακυβέρνηση στα πρότυπα του δήμου των αρχαίων Αθηναίων». Τα μεγάλα προβλήματα για τον Καντάφι ξεκινούν με την κατάρρευση των καθεστώτων του λεγόμενου "σοσιαλιστικού" μπλοκ.

Σαν σήμερα στις 20 Οκτώβρη του 2011, προσπαθώντας να διαφύγει από την χώρα του βλέποντας να χάνει τον πόλεμο από αντικαθεστωτικούς οι οποίοι είχαν την αμέριστη συμπαράσταση διεθνούς συνασπισμού με επικεφαλής την Γαλλία, την Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ, συλλαμβάνεται και εκτελείται με πολύ φρικτό τρόπο.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, θα σας συνιστούσαμε να διαβάσετε ένα κείμενο με τίτλο:«Όλες οι συμφορές που προξένησε ο δικτάτορας και τύραννος Καντάφι στο λαό του».

Ο συγγραφέας του είναι ο  Hartmut Barth-Engelbart, είχε δημοσιευτεί στο Portal του Γερμανικού Κ.Κ. και η μετάφραση είναι του συντρόφου Παναγιώτη Γαβάνα.   
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger