Home » , » Ωραίοι καυγάδες “αγίων ανθρώπων”.

Ωραίοι καυγάδες “αγίων ανθρώπων”.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 | 3:54 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Θεούσα μου, πόσες φορές θα στο πω: Οι παπάδες, ειδικά οι “μεγάλοι”, δεν έχουν το Θεό τους. Κατάλαβες τι έγινε; Σχίσμα! Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναγνώρισε ως αυτοκέφαλη την Ουκρανική Εκκλησία και τσάντισε τους Ρώσους. Οι οποίοι τον “έφτυσαν” κανονικά.

Πολλά μπορούμε να πούμε θα απαντήσουμε σε βασικές απορίες με απλά λόγια.

Γιατί η Ουκρανία θέλει να γίνει αυτοκέφαλη;
Πολλοί Ουκρανοί είναι ορθόδοξοι. Η Ουκρανία έπεσε στα νύχια των ναζί. Αυτοί την οδήγησαν στο ΝΑΤΟ. Τις σχέσεις ΝΑΤΟ – Ρωσίας τις ξέρουμε. Αν δεν ήταν τα πυρηνικά, θα πολεμούσαν ήδη.

Όταν οι ορθόδοξοι ενός κράτους γίνονται εχθροί με τους ορθόδοξους ενός άλλου, τότε πρέπει να χωρίσουν και οι Εκκλησίες. Γιατί δεν πάει να λένε κι οι δυο “Ο Θεός είναι μαζί μας” και να εννοούν τον ίδιο Θεό. Επίσης το παπαδαριό του κράτους, που θέλει να είναι αυτοκέφαλο, δεν έχει κανένα άλλο πάνω από το κεφάλι του, να του λέει πως θα φάει τα κοψίδια. Πολιτικό και οικονομικό το θέμα.

Έχει δικαίωμα το Πατριαρχείο να κάνει κάτι τέτοιο;
Λοιπόν αυτό χωρά τόση συζήτηση που θα κάνουμε κάτι αιώνες να το ξεδιαλύνουμε. Η Κωνσταντινούπολη λέει “ναι” η Μόσχα “όχι”. Άντε να βγάλουμε συμπέρασμα.
Μερικά πράγματα μπορούμε να πούμε:

Η πενταρχία, τα πέντε πατριαρχία έγιναν επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Πολλά άλλαξαν, αλλά οι παπάδες διατηρούν ακόμα την ίδια μόδα, αυτά θ' αλλάζουν; Όμως Πατριαρχείο είναι και της Μόσχας από το 1589 και μάλιστα μεγαλύτερο από αυτό της Κωνσταντινούπολης. Οι Ρώσοι λοιπόν λένε στον Βαρθολομαίο πως θα το μετανιώσει πικρά.
“Δεν υπάρχει πια Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία χώνεψε το!”.
“Εγώ είμαι Οικουμενικός, κάνω ότι θέλω και σας γράφω όλους”. 
“Είσαι γιουσουφάκι του Σουλτάνου και του ΝΑΤΟ”. 

Αυτά τα χριστιανικά λέγονται μεταξύ τους, αλλά στα παπαδίστικα, να μην καταλάβει το ποίμνιο. 
Βέβαια ο Βαρθολομαίος δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο, αν δεν έπαιρνε εντολή από Αμερική.
Μην ξεχνάς, θεούσα μου, πως όταν εισέβαλαν οι Τούρκοι στη Συρία, ο τύπος αυτός προσεύχονταν για επιτυχία του τουρκικού ασκεριού ώστε να σφάζει άμαχο πληθυσμό. Τι χριστιανός! 

Ακόμη δεν μπορεί ένας Πατριάρχης ν' ανακατεύεται στα χωράφια άλλου Πατριάρχη. Αφού το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγνώρισε εδώ και καιρό το Πατριαρχείο Μόσχας, πρέπει να σεβαστεί τις αποφάσεις του. Ιδιαίτερα όταν είναι αρκετά ισχυρό, ώστε να προβεί σ' αντίποινα. 

Να θυμίσω δε πως, όταν το 1833 η Ελλάδα έγινε Αυτοκέφαλη, δηλαδή διοικείται από δική της Σύνοδο, - βασικά τον Αρχιεπίσκοπο - που βάζει τους δικούς του όρους, η Κωνσταντινούπολη δεν το δέχτηκε. Πέρασαν χρόνια, μέχρι το 1850 και βάλε, ώστε να αποκατασταθούν οι σχέσεις τους.

Το “ζουμί”:
Πέρα από το ότι ο καυγάς είναι για την εξουσία και το “πάπλωμα” δηλαδή τα φράγκα, η θρησκεία υποτάχθηκε στις πολιτικές σκοπιμότητες. Αυτό δείχνει πόσο πιστοί ΔΕΝ είναι και οι μεν και οι δε.

Μια τελευταία απορία: Τι θα κάνει τώρα τον Ιερόν emo;
Εδώ σε θέλω. Οι επιλογές είναι οι εξής:
1. Πάει με το ΝΑΤΟ, δηλαδή παίρνει το μέρος του Βαρθολομαίου λόγω των σχέσεων με το Φανάρι.
2. Πάει με τη Μόσχα, λόγω της καλών σχέσεων με τη Ρωσία.
3. “Κάνει την πάπια”. Επειδή τον θεωρώ έξυπνο, νομίζω πως αρχικά θα τρενάρει την οποιαδήποτε απόφαση προσπαθώντας παράλληλα να τα έχει καλά και με τους δυο.
Είναι πολύ δύσκολο, αφού η τσαντίλα των Ρώσων είναι μεγάλη, αλλά είναι και το καλύτερο για τους Έλληνες παπάδες. Οι Ρώσοι τουρίστες αφήνουν πολλά φράγκα, αλλά και οι Αμερικάνοι δεν δέχονται το όχι.

Όπως και να χει ζούμε “ιστορικές στιγμές” με ωραίους καυγάδες “αγίων ανθρώπων”. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger