Home » , » Στέκι του "Ρουβίκωνα" στην Φιλοσοφική σχολή

Στέκι του "Ρουβίκωνα" στην Φιλοσοφική σχολή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 | 4:10 μ.μ.


Καθόλου άδικο δεν έχει στην εκτίμηση του ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, ο οποίος συνιστάς στους δημοσιολόγους, σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ να συνεχίσουν να αναφέρονται στις δραστηριότητες του "Ρουβίκωνα", αφού μ' αυτό τον τρόπο "δουλεύουν γι' αυτούς".

Αφορμή για την τοποθέτηση αυτή του μέλους της αναρχικής ομάδας, αποτέλεσε το γεγονός ότι δόθηκε μεγάλες διαστάσεις από τα ΜΜΕ η απόκτηση χώρου από τον "Ρ" στην Φιλοσοφική Σχολή.

Αναφέρει στην παρουσία του στο f/b ο Γ. Καλαϊτζίδης:
 
"Το στέκι στην Φιλοσοφική προέκυψε ως αναγκαιότητα από την στιγμή που πάρα πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες δείχνουν ενδιαφέρον για να ενταχθούν στην ομάδα. Όλος αυτός ο χαμός που γίνεται στα μέσα σχετικά με το στέκι δεν μας προβληματίζει, εν τέλει μας έκαναν και την καλύτερη...διαφήμιση. Όλοι ξέρουν πλέον που είναι το στέκι και πότε ανοίγει.Το ότι μιλάει ο Ντούμας εναντίον του χώρου μας στην Φιλοσοφική θα φέρει και παραπάνω κόσμο από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.Συνεχίστε έτσι κύριοι για μας δουλεύετε...

ΥΓ. Ο στόχος μας είναι να υπάρξει κάποια στιγμή στέκι του Ρουβίκωνα σε κάθε πανεπιστήμιο και σε κάθε γειτονιά".

Οπως αναμενόταν η κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Ελένη Καραμολέγκου έκανε λόγο για παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από το χώρο του πανεπιστημίου τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας.

Την "ευαισθησία" αυτής της εκπαιδευτικού που ανησυχεί ότι θα διαταραχθεί η "εύρυθμη λειτουργία" της σχολής, ειρωνεύεται με τοποθέτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Γ. Καλαϊτζίδης:


Την ίδια στιγμή η αναρχική συλλογικότητα ανεβάζει στην σελίδα της στο facebook την αρχική φωτογραφία που παραθέτουμε και στο κείμενο που την συνοδεύει αναφέρει:

Χθες, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, με μεγάλη χαρά ανοίξαμε για πρώτη φορά το καινούργιο μας στέκι στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Εδώ και χρόνια σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας δραστηριοποιούνται διάφορες πολιτικές παρατάξεις και συλλογικότητες, οι οποίες κατά κανόνα διαθέτουν και το δικό τους χώρο/στέκι. Οι αντιδράσεις τόσο της κοσμήτορος, κ. Καραμαλέγκου, όσο και των μίντια μας διασκέδασαν ιδιαιτέρως. 
Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να ανοίξουμε το στέκι μας και σήμερα, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, να το περιφρουρήσουμε με την παρουσία μας και να δηλώσουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι ήρθαμε εδώ για να μείνουμε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger