Home » , » Πίσω από τους λούμπεν τύπους, σαν τον Τσουκαλά, είναι το "μεγάλο αφεντικό".

Πίσω από τους λούμπεν τύπους, σαν τον Τσουκαλά, είναι το "μεγάλο αφεντικό".

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 | 12:27 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Τι είναι ο Τσουκαλάς; «- Είναι υβριστής, ρατσιστής, ανόητος, παλαβός…» Είναι πρώτα και κύρια υπάλληλος. Είναι υπάλληλος μιας ΠΑΕ. Μιας Ανώνυμης Εταιρίας. Εκφράζει πάνω απ’ όλα τη γνώμη του εκάστοτε προέδρου της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που καμία σχέση δεν έχει με την ιστορία και την ομάδα του Θρύλου, όπως άλλωστε (κατά τη γνώμη μου) καμιά ΠΑΕ δεν έχει σχέση με τον αθλητισμό παρά μόνο με το κέρδος.

Οι περισσότερες ΠΑΕ δεν είναι κερδοφόρες, λειτουργούν όμως ως μοχλός πίεσης -διαθέτοντας "οπαδικό στρατό"-  των πλουσίων επιχειρηματιών προς τους πολιτικούς, ώστε να εξασφαλίσουν άλλες εταιρίες τους μεγάλες δουλειές.
Όσο "μεγαλύτερο" είναι το όνομα μιας ποδοσφαιρικής ομάδας που καπηλεύεται ένας καπιταλιστής, τόσο μεγαλύτερη επιρροή και δυνατότητα παρέμβασης στους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς του, αποκτά ο ίδιος. 
Οι χούλιγκαν και οι τύποι που βρίζουν από τα κανάλια, στο όνομα πάντα του "οπαδικού πατριωτισμού", είναι υπάλληλοι αυτών των εταιριών και δρουν κατ’ εντολή του εκάστοτε πρόεδρου. 

Ο Τσουκαλάς λοιπόν έβρισε χυδαία τον παίχτη του Παναθηναϊκού. Δεν είναι πρώτη φορά που χρησιμοποιεί ρατσιστικό λόγο. Το 2003 είχε κάνει χειρότερα. Υπήρξε καταγγελία στο idymedia και δεν ασχολήθηκε κανένας εκτός από κάποιους σχολιασμούς.
Δεν σκέφτεται καν (η σκέψη βέβαια προϋποθέτει μυαλό) ότι υπάρχουν ξένοι παίχτες και στον Ολυμπιακό. Κι αυτοί θα έπρεπε να παραπονεθούν, αφού ο ρατσισμός αφορά όλους μας.

Το ξαναλέω, ο Τσουκαλάς είναι ότι είναι ο πρόεδρος. Σκοπός του είναι η πρόκληση, η δημιουργία έντασης, ο φανατισμός, ώστε να μπορεί ο κάθε πρόεδρος να επιβάλλεται και να καθοδηγεί τις οπαδικές μάζες. Οι χαχόλοι που βρίζουν ή χτυπούν παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σ’ αυτό το διχασμό των εργαζομένων και τη δημιουργία εταιρικού στρατού. 

Ο ίδιος ο Τσουκαλάς βλάπτει τον Ολυμπιακό με όσα λέει. Υποτιμώντας τις άλλες ομάδες, απαξιώνεις τη δική σου. Τι νόημα έχει να νικήσεις κάποιους που «σέρνονται» πχ; Και δεν είναι ρεζιλίκι να χάσεις από κάποιους που «δεν έχουν ομάδα»;
Η δική σου, που ήταν ομαδάρα, γιατί δεν κέρδισε; Είναι άλλο να πεις «παίξαμε, αλλά έπαιξαν καλύτερα» κι άλλο οι ύβρεις. Κάποιες φορές οι παίχτες θα παίξουν καλά, κάποιες όχι. Κάποιες ο αντίπαλος είναι καλύτερα προετοιμασμένος. Αυτό είναι η ομορφιά του αθλητισμού. Η προσπάθεια, η ευγενής άμιλλα, η έκπληξη, όλα αυτά δηλαδή που κατέστρεψαν οι παράγκες.
Τα πρωταθλήματα κρίνονται από πριν! Είναι αυτό ποδόσφαιρο; Και αυτός που υπερασπίζεται τα χάλια και τα λάθη της διεύθυνσης τι είναι; Σοβαρός πάντως όχι. Ούτε φυσικά φίλαθλος.

Αυτά βέβαια τα βλέπει ο κόσμος. Τον παρακολουθούν αρκετοί για να γελάσουν. Αλλά ο ρατσισμός δεν είναι για γέλια. Πολλές φορές η ακροδεξιά σωματοφυλακή των πλουσίων κρύφτηκε στις κερκίδες. Είναι γνωστά τα ρατσιστικά και φασιστικά συνθήματα δήθεν κατά των αντίπαλων ομάδων.
Πίσω από τους λούμπεν είναι το μεγάλο αφεντικό. Αυτός που χαρτζιλικώνει κάθε «περίπτωση», για να βρίσει και να προκαλεί.
Όσο για τον Τάκη «άλλαξε ομάδα», αφού άλλαξε αφεντικό. Από ΠΑΣΟΚ, έγινε ΝΔ, ίσως και Χρυσή Αυγή. Εντάξει, δεν πήγε και πολύ μακριά. Αν πάρει την ΠΑΕ Συριζαίος, τον βλέπω για προσκύνημα στο Αθαμάνιο.

Τώρα που είπα ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης έβαλε τη φανέλα του Αντετοκούνμπο, μπράβο. Τέλειωσε σχεδόν το 2018, προεκλογικό το 2019

Αλέξη, τις φανέλες όσων πνίγηκαν στο Αιγαίο και όσων κλείσατε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τι θα τις κάνεις;
Εκτός των άλλων είσαι και απίστευτα υποκριτής αφού υλοποιείς μια δεξιά πολιτική σε όλους τους τομείς και για τις πολιτικές σου σκοπιμότητες ταυτόχρονα καταδικάζεις τον ρατσισμό. 

Και κάτι τελευταίο. Αν δεν ήταν διάσημος και ικανότατος παίχτης ο Θανάσης, με παγκόσμια αναγνώριση, ίσως ήταν κι αυτός φυλακισμένος, μαζί μ’ άλλους αθώους σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών. (Για να μην υποθέσω ότι μπορεί να είχε την κατάληξη του 27χρονου Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, που δολοφονήθηκε από χρυσαυγίτες).
Για σκεφτείτε το κι αυτό… 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger