Home » , » Ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να ελέγχει εάν οι αστυνομικοί είναι πράγματι αστυνομικοί και όχι μασκαρεμένοι δολιοφθορείς

Ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να ελέγχει εάν οι αστυνομικοί είναι πράγματι αστυνομικοί και όχι μασκαρεμένοι δολιοφθορείς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 | 6:32 μ.μ.

"Δύο στελέχη του Ρουβίκωνα και μάλιστα από την ηγετική πυραμίδα της αναρχικής ομάδας ταυτοποιήθηκαν από τις Αρχές ότι ήταν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη στου Ζωγράφου, ζητώντας ταυτότητες και κάνοντας εξακρίβωση στοιχείων σε αστυνομικούς", μας γράφει σήμερα η γνωστή Μίνα Καραμήτρου σε ιστοσελίδα.

Το πρώτο λογικό ερώτημα που προκύπτει είναι: Με ποιο ερέθισμα οι μπάτσοι διεξάγουν έρευνες στην κατεύθυνση να ταυτοποιηθούν μέλη του Ρουβίκωνα;  
Μόλις χτες η ίδια δημοσιογράφος μας πληροφορούσε ότι "γίνεται έρευνα από το αρμόδιο τμήμα της ασφάλειας, ενώ έχει γίνει και σχετική ενημέρωση στις δικαστικές Αρχές για να διαπιστωθεί αν διαπράττεται κάποιο ποινικό -σσ. αδίκημα- και ποιο είναι αυτό" για το συγκεκριμένο περιστατικό.
Και το πιο αδιανόητο. Συμπληρώνει στο ρεπορτάζ της χτες η Μ. Καραμήτρου: "Την ίδια ώρα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια συνεχίζεται η ανάλυση του βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί η σκηνή όπου ο Ρουβίκωνας ελέγχει τις ταυτότητες αστυνομικών, καθώς οι Αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τα άτομα που συμμετείχαν και αμέσως μετά να σχηματισθεί δικογραφία".

Κοιτάξτε το παράλογο (μόνο;): Υποτίθεται ότι διεξάγεται έρευνα αν τα μέλη του "Ρ" παραβίασαν κάποιο άρθρο του Π.Κ., και αν μπορούν να τους αποδοθούν κατηγορίες σε βάρος τους. 
Την ίδια στιγμή οι μπάτσοι ταυτοποιούν τα άτομα της αναρχικής ομάδας που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο περιστατικό και την στιγμή που ακόμα διερευνάτε αν είχαν παραβατική συμπεριφορά, σχηματίζουν δικογραφία σε βάρος τους. (Με τι κατηγορίες άραγε;)!

Το θέατρο του παραλόγου; Από μια άποψη ναι. Απ' την άλλη δεν μας εντυπωσιάζει. Η αστική νομιμότητα για άλλη μια φορά θεωρείτε πολυτέλεια να τηρείτε, ειδικά όταν πρόκειται να στοχοποιηθεί η συγκεκριμένη συλλογικότητα. 

Εμείς το αυτό το γεγονός που αναφέραμε, το εντάσσαμε σαν επεισόδιο στις "επικίνδυνες μεθοδεύσεις σε βάρος της αναρχικής ομάδας" από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Είναι δε τόσο προκλητική η στάση κράτους και ΜΜΕ, στα όσα σχετικά παρακολουθούμε που ακόμα και ένας αστός δημοσιογράφος -ο Γιώργος Σταματόπουλος- γράφει κάτι που θα έπρεπε να είναι κοινός αποδεκτό. Οτι δηλαδή "ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να ελέγχει εάν οι αστυνομικοί είναι πράγματι αστυνομικοί και όχι μασκαρεμένοι δολιοφθορείς".

Αν φτάσαμε στο σημείο αυτό το στοιχειώδης δικαίωμα, να έχει πάψει πια να ισχύσει, ας μας το πουν, για να καταλάβουν και οι πιο άσχετοι, ότι ζούμε σε μια αστική δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα.

Η εύστοχη τοποθέτηση του δημοσιογράφου που αναφέραμε στην "Εφημερίδα των Συντακτών":


Της επικοινωνίας...

Πρωτοφανές! Απύθμενο το θράσος ενίων μελών του «Ρουβίκωνα», έλεγε νεαρά τις συνάδελφος της τηλοψίας, να ζητήσουν ταυτότητες από αστυνομικούς -κάπου στου Ζωγράφου.

Πού ακούστηκε Ελληνες πολίτες να κάνουν έλεγχο στα όργανα της τάξης! Είναι όντως απίστευτο, συνηγορούσε ο συνεκπομπάρχης, πιο ώριμος και πιο δηκτικός αυτός. Ακούστε, έλεγε ο πανταχού παρών Αδωνις, εάν συνελάμβαναν μέλος του «Ρουβίκωνα», θα τον απελευθέρωναν εν ακαρεί και θα διώκονταν τα όργανα διότι αυτή είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να ελέγχει εάν οι αστυνομικοί είναι πράγματι αστυνομικοί και όχι μασκαρεμένοι δολιοφθορείς. Κάπως πρέπει να θωρακίζονται και οι Ελληνες πολίτες, συνταγματικά δε, έχουν και αυτοί εκτός από υποχρεώσεις και δικαιώματα να ξέρουν με ποιους συνομιλούν και με ποιους συναγελάζονται. Εάν δεν ήσαν μέλη του «Ρουβίκωνα» οι απαιτήσαντες να δουν τις ταυτότητες των οργάνων, πάλι το ίδιο θα ανατρίχιαζαν οι δημοσιογράφοι;

Η ελληνική κοινωνία έχει πάρει τη συντηρητική της κατηφόρα. Στη διαπίστωση αυτή εύκολα φτάνει ο καθένας, αρκεί να παρακολουθήσει οποιαδήποτε εκπομπή οποιουδήποτε καναλιού [δεν είναι υπερβολή].

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

13 Νοεμβρίου 2018 στις 8:53 π.μ.

εξαιρετικό!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger