Home » , » Επικίνδυνες ασφαλίτικες μεθοδεύσεις σε βάρος του "Ρουβίκωνα" (Βίντεο)

Επικίνδυνες ασφαλίτικες μεθοδεύσεις σε βάρος του "Ρουβίκωνα" (Βίντεο)

Από giorgis , Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 | 10:44 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε μια ανάρτηση την οποία τιτλοφορούσαμε: "Βρισκόμαστε μπροστά στην δημιουργία παρακρατικών - παραστρατιωτικών οργανώσεων που θα βάλουν στο στόχαστρο τους μέλη και «συμπαθούντες» αναρχικών ομάδων;".

Από τότε είδαν στην δημοσιότητα πολλά σχετικά γεγονότα, τα οποία κύρια εστιαζόταν στο ασφυκτικό πρεσάρισμα μελών της αναρχικής ομάδας από όργανα των κατασταλτικών μηχανισμών, με χαρακτηριστικό το κείμενο που είχε γράψει  στην προσωπική του ιστοσελίδα, στο Facebook, το μέλος του "Ρουβίκωνα", Γιώργος Καλαϊτζίδης, και στο οποίο άφηνε ανοιχτό να του συμβεί "κάποιο σοβαρό τροχαίο ατύχημα", αφού ένιωθε την καυτή ανάσα των ασφαλιτών που τον παρακολουθούσαν σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας του.

Καπάκι έρχεται δημοσίευμα της "Καθημερινής" το οποίο επικαλείται δηλώσεις στελεχών της ΕΛΑΣ, κάνοντας μας γνωστό ότι  "Το «δόγμα» των προσαγωγών που εφαρμόζει η Ασφάλεια έχει σκοπό να ασκήσει πίεση στα μέλη της συλλογικότητας, με τελικό στόχο να περιοριστεί η δράση της".
Αν παγιωθούν τέτοιες πρακτικές και οι "προληπτικές προσαγωγές" γίνουν καθημερινό καθεστώς, τότε μετά τα μέλη του "Ρ" θα ρθει η σειρά όλων μας, ή μάλλον όσων οι δράσεις και κινητοποιήσεις δεν έχουν την "έγκριση" των ασφαλίτικων μηχανισμών, σχολιάζαμε τότε από τον ιστότοπο μας.

Σ' αυτή την πραγματικότητα έρχονται να προστεθούν και οι θρασύδειλοι ναζί της ομάδας "Περίανδρου" οι οποίοι φτιάχνουν σβάστικες στο στέκι του "Ρουβίκωνα" στην Φιλοσοφική, και γράφουν απειλητικά συνθήματα έξω από σπίτια μελών της αναρχικής ομάδας.


Η όλη αυτή κατάσταση γίνεται πιο επικίνδυνη και μπορεί να προβεί ανεξέλεγκτη αν κρίνουμε από το κείμενο που ανέβασε σήμερα στο indymedia o "Ρουβίκωνας" απόσπασμα του οποίου παραθέτουμε (Οι υπογραμμίσεις δικές μας):

Σήμερα το πρωί, σύντροφός μας στην περιοχή του Ζωγράφου, μας ειδοποίησε για την επίμονη και ύποπτη παρουσία δύο ατόμων σε παπί κάτω από το σπίτι του.

Μέλη μας έσπευσαν άμεσα στον χώρο και μετά από λίγο τα δύο αυτά άτομα εντοπίστηκαν και περικυκλώθηκαν. Στην αρχή παρίσταναν τους άσχετους επικαλούμενοι διάφορες αντικρουόμενες δικαιολογίες για την παρουσία τους.

Τα μέλη μας έδειξαν αυτοσυγκράτηση στην οποία βοήθησε και το γεγονός ότι τα δύο αυτά άτομα δεν έφεραν φασιστικά σύμβολα ούτε αντέδρασαν βίαια κάνοντας μας να υποθέσουμε από τα πρώτα δευτερόλεπτα ότι μάλλον πρόκειται για ασφαλίτες.
Μετά από μια άγονη παράθεση δικαιολογιών, κι αφού άρχισε να γίνεται φανερό το μάταιο των προσπαθειών τους, ένας από αυτούς έδειξε την αστυνομική του ταυτότητα.

Ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους τόνους ότι, όπως οφείλουμε να πράξουμε από τις απόψεις και την πολιτική μας ταυτότητα, δεν πρόκειται να αφήσουμε απροστάτευτα τα μέλη μας.
Κάθε απειλή θα συναντά άμεση κινητοποίηση. Δεν γνωρίζουμε το μέτρο του συντονισμού κράτους και παρακράτους. Και δεν θα κάνουμε υποθέσεις. Ας ξέρουν όμως όλοι, και η ΕΛΑΣ ότι εμείς έτσι θα συνεχίσουμε να πράττουμε. Και ξεκαθαρίζουμε ότι η ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί, εφόσον μιλάμε για ασφαλίτες θα βαρύνει την ΕΛΑΣ και το κράτος.

Τέλος να καταγγείλουμε ότι σύντροφός μας μετά την παρέμβαση καταδιώχθηκε από αστυνομικούς και στην οδό Σόλωνος στο ύψος της Νομικής παρά λίγο να έχουμε θανατηφόρο ατύχημα μετά από δολοφονικό μπλοκάρισμα της μηχανής ενώ κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα.

Το ξαναλέμε: ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί.

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger