Home » , » Ριχάρδος Μυλωνάς:Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά

Ριχάρδος Μυλωνάς:Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 | 12:33 π.μ.

Πηγή: Ι.Σ Καριώτης - Documento

Ριχάρδος: φίρμα με 88 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Ενεχυροδανειστήρια και αγορές χρυσού. Για να εμπορεύονται τι; Τα τιμαλφή, τα χρυσαφικά, τις βέρες των χτυπημένων από την κρίση και τα μνημόνια ανθρώπων. Να διαφημίζουν την ανθρωποφαγία από μεγάλα κανάλια.
Να μετατρέπουν σε κέρδη τη ζωή, τα αισθήματα, τις αναμνήσεις, το αίμα και τα δάκρυα όλων εκείνων που τους χτύπησαν η ανεργία και η φτώχεια. 
Και τους υποχρέωσαν να καταφύγουν στα μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά, αφού γέμισαν τις πόλεις και τις γειτονιές της χώρας με καταστήματα της ντροπής.

Φυσικά ο Ριχάρδος και η συνομοταξία του δεν' αρκέστηκαν να απομυζούν τα απομεινάρια της μνημονιακής μέρας. Οπως οι πρόγονοί τους, οι μαυραγορίτες της Κατοχής, ανέπτυξαν τη μακάβρια επιχείρησή τους με λαθρεμπόριο χρυσού, επενδύσεις και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κομπίνες και απάτες. Που για τα θύματα ήταν ήταν η τελευταία πράξη της τραγωδίας και για τους ίδιους η κορυφή της επιτυχίας με πολλή Μύκονο, πολλές σαμπάνιες, λεφτά να τρέχουν από τα μπατζάκια τους.
Ωσπου να πέσουν στα χέρια της Ασφάλειας' όχι για το εμπόριο ψυχών αλλά για το λαθρεμπόριο χρυσού και τα συναφή.

Ομως οι Ριχάρδοι δεν είναι κάποια πρόσωπα που εκμεταλλεύτηκαν την κρίση. Είναι ολόκληρη κατηγορία καθαρμάτων που έκαναν την αδυναμία των πολλών δύναμη των λίγων. 

Γιατί τι διαφορά έχουν από τους Ριχάρδους τα αφεντικά που γδέρνουν για ένα κομμάτι ψωμί χιλιάδες εργαζομένους; Που επιλέγουν το διαβόητο «επιχειρείν» με όρους ζούγκλας ακόμη και σήμερα; 
Που απασχολούν ανασφάλιστο, με γλίσχρο μεροκάματο και με τη διαρκή απειλή της ανεργίας έναν κόσμο ολόκληρο; Που επέβαλαν τον κατώτατο μισθό των 500 ευρώ και το αίσχος του υποκατώτατου;

Τι διαφορά έχουν από τους Ριχάρδους οι ΣΕΒνταλήδες, οι οποίοι ακόμη και σήμερα απειλούν θεούς και δαίμονες αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε αύξηση μισθών και αποκατάσταση της νομιμότητας στο εργασιακό καθεστώς;
Που διαμαρτύρονται χωρίς τσίπα στον Τσίπρα γιατί δεν έκοψε τις συντάξεις και απαιτούν να μειωθεί το αφορολόγητο; Ολη εκείνη η κατηγορία των εχόντων, με δυο λόγια, που βρήκαν στην κρίση την ευκαιρία και στα μνημόνια το εργαλείο για να «γαμούν και να δέρνουν» μια ολόκληρη κοινωνία; Να στερεώσουν ένα καθεστώς όχι απλώς ασυδοσίας αλλά περίπου δουλοκτησίας;

Να τιμωρηθούν όπως πρέπει οι Ριχάρδοι, δεν υπάρχει δεύτερη κουβέντα γι’ αυτό. Να κοπούν όμως και τα χέρια όλων εκείνων που πάτησαν στον λαιμό των Ελλήνων με την μπότα των Σόιμπλε, της τρόικας και των «Γερούν, γερά». Διότι αν ο καπιταλισμός είναι από τη φύση του άδικος και απάνθρωπος, ο καπιταλισμός των Ριχάρδων και των μνημονίων που παραδίνει την εξουσία στα βαμπίρ είναι ανθρωποφάγος.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

2 Δεκεμβρίου 2018 στις 11:20 μ.μ.

Ειμαι και εγω ένα απο τα θύματα.
Και αυτοί πού μας οδήγησαν
στον Ριχάρδο έχουν μεγάλη ευθύνη καί πρέπει νά έχουν την ίδια τύχη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger