Home » , , » Τα ΜΜΕ και η ταξική χροιά των καιρικών φαινομένων.

Τα ΜΜΕ και η ταξική χροιά των καιρικών φαινομένων.

Από giorgis , Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 | 6:04 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Για να διαπιστώσει κανείς τον τρόπο που ιεραρχούν τις ειδήσεις τα καθεστωτικά ΜΜΕ, δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο παρά να κάνει σήμερα μια τσάρκα στις μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Λέει μια παπαριά ένας τυχάρπαστος πολιτικάντης; 
Αξίζει να γίνει κύριο θέμα με πηχυαίους τίτλους.

Εχουμε ένα εργοδοτικό έγκλημα με νεκρό έναν 61χρονο εργάτη;
Πιθανόν να υπάρξει μια απλή αναφορά. Φυσικά η καταγγελία της της Ομοσπονδίας Οικοδόμων ότι ο θάνατος του εργάτη οφείλετε γιατί "Σε συνθήκες παγετού,  η εργοδοσία υποχρέωσε το συνάδελφό μας μαζί με άλλους οικοδόμους να δουλέψουν πάνω στους πυλώνες, σε πολύ μεγάλο ύψος για να κατασκευάσουν πιο γρήγορα τα έργα κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες", θεωρείται, για τα ΜΜΕ, ανύπαρκτη.
Λογικό. Γι' αυτούς, δεν είναι και κάτι σοβαρό. Ενας "αναλώσιμος" εργάτης έπεσε θύμα του εργασιακού μεσαίωνα και της εργοδοτικής ασυδοσίας.
Ποιον μπορεί να ενδιαφέρει αυτό το γεγονός πέρα απ' τους οικείους του;

Πετάει μια ανοησία ένας εθνοπατέρας; Για τους "λειτουργούς της ενημέρωσης" αυτή επιφέρει "αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό" και αξίζει να προβληθεί αναλυτικά.

Βρίσκεται παγωμένος και νεκρός ένας άστεγος 63χρονος ρακοσυλλέκτης στα Τρίκαλα; Μόνο σε κάποιες τοπικές ιστοσελίδες μπορείς να συναντήσεις την είδηση. 
Αν ήταν κάποιος "διάσημος" κάποιο μέλος της "καλής κοινωνίας", και κατέληγε από φυσικό θάνατο, τότε ναι. Τα ΜΜΕ θα του έκαναν αφιερώματα, θα του πρόσφεραν άπλετο χρόνο.
Τώρα ποιος ασχολείται με το γεγονός ότι ένας φτωχός άνθρωπος, ένας παλιατζής, πέθανε απ' το κρύο; Δεν "πουλάει" η είδηση.

Εχουμε τα συνηθισμένα αλισβερίσια μεταξύ των ηγετών των κομμάτων που απαρτίζουν τον κυβερνητικό θίασο; Κεντρικό θέμα για τα ΜΜΕ. 

Πεθαίνει αβοήθητος ένας 72χρονος  στο χωριό Στρόπωνες της Εύβοιας, επειδή "εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών κανένας τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο δεν κατάφερε να στείλει επίγεια ή εναέρια βοήθεια για να σωθεί ο ηλικιωμένος", όταν έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο;
Σιγά τώρα μην ασχοληθούν τα ΜΜΕ για την αδιαφορία των υπευθύνων και την ανεπάρκεια των κρατικών μηχανισμών να αντιμετωπίσουν ένα καιρικό φαινόμενο, που κοστίζει ανθρώπινες ζωές. Εξάλλου αυτό έχει σαν συνέπεια να χάνουν την ζωή τους άνθρωποι της τάξης μας.
Στην καλύτερη περίπτωση να ονομάσουν "άτυχο" τον ηλικιωμένο που πέθανε. Τα άτομα της τάξης που υπηρετούν οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι, έχουν άλλη "τύχη".

Εκστόμισε μια ηλιθιότητα ένας εθνοπατέρας που για τους δημοσιολόγους θεωρείται "ατάκα"; Πρώτο τραπέζι στην ειδησεογραφική πίστα.
Εχασαν την ζωή τους μετανάστες από αναθυμιάσεις ενός αυτοσχέδιου μαγκαλιού που κατασκεύασαν για να ζεσταθούν; Ε, σιγά το περιστατικό για τους "ενημερωτές" μας.

Είναι γνωστό εξ άλλου ότι και τα καιρικά φαινόμενα έχουν την ταξική τους χροιά.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger