Home » , » Μαζική διαδήλωση εκπαιδευτικών (Βίντεο) - "Αυτό το νομοσχέδιο θα γίνει πατσαβούρι, θα πάμε να το τρίψουμε στου υπουργού την μούρη".

Μαζική διαδήλωση εκπαιδευτικών (Βίντεο) - "Αυτό το νομοσχέδιο θα γίνει πατσαβούρι, θα πάμε να το τρίψουμε στου υπουργού την μούρη".

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 | 2:35 μ.μ.

Απ' ότι βλέπουμε και στο βιντεάκι που παραθέτουμε -το συνθέσαμε από αναρτήσεις χρηστών του twitter- η σημερινή απεργιακή των εκπαιδευτικών, ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών που συζητείται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, ήταν μαζικότατη και δυναμική.

Η τρίτη κατά σειρά μεγάλη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών σημαδεύτηκε από πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή απεργών - διαδηλωτών ενώ από τα δεκάδες συνθήματα που ακούστηκαν ξεχώρισαν:  "Οχι στο σχολείο της αγοράς, το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς", "αγώνας, αγώνας, αγώνας διαρκείας, είναι η απάντηση στον υπουργό Παιδείας", "αυτό το νομοσχέδιο θα γίνει πατσαβούρι, θα πάμε να το τρίψουμε στου υπουργού την μούρη".

Είχαμε αρκετό καιρό να δούμε τόσο μεγάλη και δυναμική συγκέντρωση όπως αυτή που έγινε σήμερα από τους εκπαιδευτικούς και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία. Οι συγκεντρωμένοι διεμήνυσαν με όλους τους τρόπους προς την κυβέρνηση ότι δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν υπάρξει απόσυρση του νέου συστήματος διορισμών που συζητείται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, και δεν πραγματοποιηθούν μαζικοί διορισμοί στην Εκπαίδευση.


Κάποια στιγμή στη διάρκεια της πορείας των εκπαιδευτικών, όταν αυτοί έφτασαν έξω από την βουλή και ορισμένοι απ' τους διαδηλωτές  επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά που βρίσκονται στο πλάι του Αγνωστου Στρατιώτη, στο σημείο όπου βρίσκονταν παρεταγμένα τα ΜΑΤ, επικράτησε περιορισμένη ένταση.

Οι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών, και αυτοί απάντησαν με χρήση χημικών, για να ακολουθήσουν μικροσυμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

Σύμφωνα με την "Εφημερίδα των Συντακτών" το υπουργείο Παιδείας έκανε ένα βήμα πίσω από το για το νέο σύστημα διορισμών φέρνοντας αλλαγές στο σύστημα μοριοδότησης για τους μόνιμους διορισμούς των εκπαιδευτικών, λίγη ώρα προτού τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή. (Διαβάστε περισσότερα

Το παρακάτω βιντεάκι το αλιεύσαμε από news247.gr
  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger