Home » , » Κατέρρευσε το κατηγορητήριο στην τρομοδίκη των 9 τούρκων αγωνιστών

Κατέρρευσε το κατηγορητήριο στην τρομοδίκη των 9 τούρκων αγωνιστών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 | 5:09 μ.μ.

Από την πρώτη κιόλας μέρα της τρομοδίκης κατά των εννιά Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών, που άρχισε σήμερα (4 Φλεβάρη) στο Γ’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (συνεδριάζει στη δικαστική αίθουσα των κών Κορυδαλλού) κατέρρευσε το κατηγορητήριο και φάνηκε καθαρά πως πρόκειται για μια καραμπινάτη σκευωρία, που οργάνωσε η Αντιτρομοκρατική κατ’ εντολήν της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που ήθελε να κάνει ένα «δωράκι» στον Ερντογάν.

Οι οκτώ αγωνιστές και η μία αγωνίστρια έκαναν αρχικά μια σύντομη τοποθέτηση για τη δράση τους ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, χαρακτήρισαν το κατηγορητήριο σκευωρία και απαίτησαν την αθώωσή τους. Στη συνέχεια, κατέθεσαν δύο ασφαλίτες της Αντιτρομοκρατικής, που κατά δήλωσή τους συμμετείχαν ενεργά στη «διακριτική επιτήρηση», ενώ η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με την ανάγνωση των Αναγνωστέων Εγγράφων του κατηγορητηρίου, που ολοκληρώθηκε με το πέρας της συνεδρίασης.

Η τρομοδίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη 6 Φλεβάρη με την κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης και κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσουν οι πολιτικές δηλώσεις (και όχι απολογίες, φυσικά) των κατηγορούμενων τούρκων και κούρδων αγωνιστών.

Οι καταθέσεις των δύο ασφαλιτών της Αντιτρομοκρατικής απέπνεαν «άρωμα» Χαρδαλιά (είναι ο αστυνομικός υποδιευθυντής που έχει οργανώσει πολλές διώξεις σε βάρος ελλήνων αγωνιστών του αναρχικού χώρου). Είναι αυτός που έχει βαφτίσει την παρακολούθηση «διακριτική επιτήρηση» και έχει κατασκευάσει τη θεωρία της λεγόμενης αντιπαρακολούθησης εκ μέρους των αναρχικών αγωνιστών. Τα βαφτίσια της παρακολούθησης σε «διακριτική επιτήρηση» έγιναν γιατί η παρακολούθηση είναι προανακριτική πράξη και σύμφωνα με τον ΚΠΔ όσοι έχουν συμμετάσχει δεν μπορούν να καταθέτουν στα δικαστήρια ως μάρτυρες.

Οι δύο ασφαλίτες ισχυρίστηκαν ότι για μέρες διεξήγαγαν «διακριτική επιτήρηση» και ότι οι τούρκοι αγωνιστές διεξήγαγαν «αντιπαρακολούθηση». Είναι το παραμύθι που προσπαθεί να στηρίξει τον ασφαλίτικο ισχυρισμό ότι δήθεν οι αγωνιστές προετοίμαζαν έκνομες ενέργειες.

Από τους συνηγόρους υπεράσπισης, Δ. Σαραφιανό, Α. Ζορμπαλά και Ι. Κούρτοβικ ρωτήθηκαν αν γνωρίζουν τι βρέθηκαν στα σπίτια, αν παρακολουθούνται οι πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα και αν έγιναν απαγωγές αγωνιστών από την τούρκικη αστυνομία στην Ελλάδα. Φυσικά, ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι δεν γνωρίζουν τίποτα! Η συνήγορος υπεράσπισης Κούρτοβικ, μετά την άρνηση των αστυνομικών να παραδεχτούν ότι οι πολιτικοί πρόσφυγες παρακολουθούνται και τον ισχυρισμό τους ότι δεν έγιναν απαγωγές στην Ελλάδα, ανέφερε ότι το 2013 είχε γίνει απαγωγή τούρκου αγωνιστή στην οδό Σόλωνος στην Αθήνα και ότι ο ίδιος ο Ερντογάν παραδέχτηκε ότι στην Ευρώπη έχουν απαχθεί 89 αγωνιστές.

Οι ασφαλίτες δεν κατέθεσαν τίποτα το ουσιαστικό, πέραν του παραμυθιού της «αντιπαρακολούθησης» (οι απαντήσεις τους ήταν μονότονα «δεν γνωρίζω»), ενώ από τα αναγνωστέα έγγραφα δεν προέκυψε ότι βρέθηκε τίποτα το ενοχοποιητικό, όπως όπλα, με τα οποία υποτίθεται ότι σχεδίαζαν ενέργεια κατά του Ερντογάν. Οι τούρκοι και κούρδοι αγωνιστές, που από την πρώτη στιγμή κατήγγειλαν σκευωρία και φώναζαν ότι δε βρέθηκε το παραμικρό ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος τους, δικαιώθηκαν πλήρως.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger