Home » , » "Δεξιές στροφές" και ακροδεξιός κατήφορος

"Δεξιές στροφές" και ακροδεξιός κατήφορος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 | 5:00 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ακούω διάφορα για τη ΝΔ. Ότι ο Μητσοτάκης έχει στρίψει τη ΝΔ ακροδεξιά. Ξέρω πως στο δρόμο υπάρχει δεξιά και αριστερή στροφή, ποτέ όμως ακροδεξιά ή ακροαριστερή. Κι αν στρίβεις συνεχώς προς μια κατεύθυνση, κάνεις κύκλους.

Αυτό ακριβώς το κύκλο κάνει η ΝΔ και όλα τα αστικά κόμματα. Η ΝΔ δεν άλλαξε πολιτική με το Μητσοτάκη. Είναι η ίδια που επί Σαμαρά έβαζε κάγκελα για να οχυρωθούν οι κηφήνες πίσω από αυτά. Είναι το κόμμα που πιστεύει στην "ανακατάληψη των πόλεων από τους μετανάστες", που κλείνει την ΕΡΤ, που διώχνει και λεηλατεί τους φτωχούς.

Η ΝΔ του Σαμαρά είναι η συνέχεια της ΝΔ του Καραμανλή, του μπαμπά Μητσοτάκη και του θείου Καραμανλή. Είναι το ίδιο κόμμα που χαρακτήρισε την επιβολή δικτατορίας "στιγμιαίο αδίκημα", για να γλυτώσουν εκατοντάδες δήμιοι, είναι αυτή που χρησιμοποίησε τις δυνάμεις καταστολής για να σκοτώσει όσους διαμαρτύρονται. Είναι το κόμμα που έβγαλε τους χουντικούς παρά τις υποσχέσεις για ισόβια, που οι τραμπούκοι του δολοφονούσαν αγωνιστές, που κατέστειλε άγρια κάθε φωνή για ανθρώπινα δικαιώματα, που σκότωνε ακόμα και παιδιά.

Η ΝΔ αλλάζει μόνο τακτική ποτέ στρατηγική. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος, η εξυπηρέτηση μιας χούφτας πλουσίων εις βάρος των υπολοίπων. Ο τρόπος αλλάζει ανάλογα με τις συνθήκες. Αν το Κεφάλαιο κρίνει πως πρέπει να δώσει κάποια ψίχουλα, τότε βγάζει μπροστά τους δήθεν κεντροδεξιούς πχ (Κωστάκη Καραμανλή).
Σε περιόδους κρίσης αποκαλύπτει τον πραγματικό της εαυτό. Καλεί τη φασιστική εφεδρεία. "Κεντροδεξιοί" και "ακροδεξιοί" παίζουν καλά το παιχνίδι του "καλού και κακού μπάτσου" όμως και οι δυο είναι ίδιοι, υπηρετούν τα ίδια ακριβώς συμφέροντα.

Δεν είναι μόνο η ΝΔ έτσι, αλλά στη ΝΔ φαίνεται πιο καθαρά ο διττός χαρακτήρας της συμμορίας λόγω των υποτιθέμενων τσακωμών. Όλα τα αστικά κόμματα παίζουν ανάλογα παιχνίδια. Ο ΣΥΡΙΖΑ πχ μας λέει πως είναι κάτι άλλο από τη γαλάζια συμμορία. Ακολουθεί όμως πιστά τη δική της πολιτική. Αν χρειαστεί, προσφεύγει σε φασιστικές πρακτικές, αν και προτιμά το δούλεμα, καθώς σκοπός του είναι ο εγκλωβισμός των αριστερών ψηφοφόρων.

Αν κλείσουμε τον ήχο, αν δεν ακούσουμε τις δηλώσεις και δούμε μόνο τις πράξεις, θα παρατηρήσουμε μια εκπληκτική ομοιότητα σε όλα τα αστικά κόμματα. Προκαλώ να μου πουν πως ξεχωρίζουν τα δακρυγόνα και το ξύλο που ρίχνουν τα ΜΑΤ στους διαδηλωτές, αν δούμε video χωρίς ημερομηνίες και δεν αναφέρουμε την είδηση, αν δείξουμε μόνο εικόνα. Μπάτσοι βαράνε σε όλες τις περιπτώσεις και η καταστολή είναι το ίδιο άγρια.

Υπάρχουν μόνο δυο δρόμοι. Ο δρόμος του καπιταλισμού και του κομμουνισμού. Οτιδήποτε άλλο είναι απλά παράκαμψη. Τα αστικά κόμματα δεξιοί, σοσιαλδημοκράτες κλπ έχουν επιλέξει τον καπιταλισμό. Διαφέρουν μόνο ως προς τις τακτικές κι όχι πάντα. Το ρουσφέτι πχ, η υπόθαλψη εγκληματιών, η σήψη και η διαφθορά είναι κοινό χαρακτηριστικό. Ακόμα και η κριτική μεταξύ τους είναι επιφανειακή. Λες και αφορά την ανεργία, τους μισθούς ή τις συντάξεις, το ντύσιμο, η οικογενειακή κατάσταση, τα ταξίδια, τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του ενός ή του άλλου "καταλληλότερου"! Είναι αυτά πολιτικά επιχειρήματα; Τι άλλο να πουν όμως, όταν κάνουν τα ίδια;

Όσο για το φασισμό αυτός πάει πακέτο με τον καπιταλισμό. Όσοι επέλεξαν την αδικία και την εκμετάλλευση, θα τον βρουν μπροστά τους. Ας το έχουν υπόψη όσοι παίρνουν "δεξιές στροφές" όταν μιλάνε για "ακροδεξιό κατήφορο".
Η δεξιά στροφή οδηγεί σε κατήφορο και αδιέξοδο. Είναι ο δρόμος, το όχημα δεν έχει σχέση.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger