Home » , » "Βαθιά θρησκευόμενο ζευγάρι" ...

"Βαθιά θρησκευόμενο ζευγάρι" ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 | 5:14 π.μ.

Γράφει ο mitsos 175

Ας δούμε πρώτα την είδηση και μετά να την σχολιάσουμε: "Το ζευγάρι από την Καλιφόρνια, ο Ντέιβιντ και η Λουίζ Τέρπιν, που κατηγορούνται ότι κρατούσαν φυλακισμένα κι αλυσοδεμένα για χρόνια και κακοποιούσαν τα 13 παιδιά τους στο «σπίτι του τρόμου», στην πόλη Πέρις, δήλωσαν σήμερα ένοχοι και παραδέχθηκαν ότι βασάνιζαν τα θύματά τους... Οι αστυνομικοί βρήκαν ορισμένα από τα παιδιά τους, ηλικίας σήμερα από 3 έως 30 ετών, αλυσοδεμένα σε ένα κρεβάτι, μέσα στις ακαθαρσίες τους, ενώ υπέφεραν από υποσιτισμό... 
Ο 57χρονος και η 50 σύζυγός του, που κατηγορούνται για τουλάχιστον 100 εγκληματικές ενέργειες..  
Οι γονείς του Ντέιβιντ Τέρπιν, ο Τζέιμς και η Μπέτι Τέρπιν από τη Δυτική Βιρτζίνια, είχαν αναφέρει σε συνεντεύξεις τους σε ΜΜΕ ότι ο γιος τους κι η νύφη τους ήταν ένα βαθιά θρησκευόμενο ζευγάρι, που δίδασκε τα παιδιά του σε κατ’ οίκον εκπαίδευση και τους είχε επιβάλει να αποστηθίσουν τη Βίβλο".

"Βαθιά θρησκευόμενο ζευγάρι" Εκεί πιθανόν να βρίσκεται η ουσία της υπόθεσης. Όταν ο φανατισμός συνδυάζεται με την ηλιθιότητα και το σαδιστικό χαρακτήρα, προκύπτει ένας πολύ επικίνδυνος εγκληματίας. Κάποιος που ως "άλλος Αβραάμ" δεν θα διστάσει να θυσιάσει το ίδιο του το παιδί! 

Η θρησκεία επινοήθηκε από τους ανθρώπους, για να δώσει ελπίδα. Για να εξηγήσει το γιατί υπάρχει ο κόσμος, γιατί ζούμε και πεθαίνουμε. Είναι όμως εξαιρετικά εύκολο να μετατραπεί σε όργανο αφόρητης καταπίεσης με σκοπό την απόλυτη υπακοή.
Διάφοροι τσαρλατάνοι βρίσκουν φανατικούς και τους χρησιμοποιούν ως στρατό.

Οι ιεροί πόλεμοι, οι διωγμοί αλλόθρησκων, οι βασανιστικοί περιορισμοί και οι απαγορεύσεις είναι ξένες προς τον αρχικό σκοπό της θρησκείας. Προκύπτουν όμως από την ερμηνεία της. Αυτοί που ερμηνεύουν έτσι τα λεγόμενα του Ιησού, του Μωάμεθ και άλλων ιδρυτών των θρησκειών, δεν κάνουν λάθος!

Οι ίδιες οι γραφές σε πολλά σημεία είναι αντιφατικές, ενώ σε άλλα διφορούμενες. Αυτή η τακτική του "ήξεις - αφήξεις" γνωστή από τα πανάρχαια χρόνια, εξυπηρετεί τη θρησκεία, αφού φαινομενικά τουλάχιστο ταιριάζει και βγαίνει αληθινή σε πολλά πράγματα.
Είναι όμως έτσι; Είναι πράγματι διαχρονική ή μήπως αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη εποχή που έζησαν οι ιδρυτές και οι συγγραφείς των Γραφών;

Όπως και να 'χει η διαφορετική ερμηνεία είναι γεγονός. Αυτό όμως αποτελεί για μένα ένδειξη πως η θρησκεία δεν αναφέρεται σε μια απόλυτη αλήθεια, αλλά είναι ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα, που προσπαθεί να προσαρμόζεται όσο το δυνατό στις συνθήκες. Μόνο που οι σημερινές συνθήκες δεν μπορούσαν να προβλεφθούν πριν χιλιάδες χρόνια. Ο κόσμος εξελίσσεται και μάλιστα με διαρκώς επιταχυνόμενους ρυθμούς.

Προλήψεις, δεισιδαιμονίες, δόγματα αιώνων έχουν πλέον ξεπεραστεί. Κι ενώ η θρησκεία υποχωρεί η Επιστήμη, η "αιώνια κόρη" της ανθρώπινης διάνοιας, εμφανίζεται να διαλύσει για πάντα τα σκοτάδια της πλάνης.

Ευτυχώς ζούμε σε μια εποχή που τέτοιοι φανατικοί τιμωρούνται για τα εγκλήματά τους. Στο Μεσαίωνα θα τους είχαν ανακηρύξει άγιους!
Χωρίς φάρμακα, φαΐ ή νερό, ζώντας στη βρωμιά, διαβάζοντας μόνο τη Βίβλο... μόνο Μεσαίωνας μου έρχεται στο μυαλό. Κι Ισλαμικό Χαλιφάτο, αν αντικαταστήσεις τη Βίβλο με το Κοράνι... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger