Home » , » Δημοσκοπήσεις και "πανηγυρισμοί"

Δημοσκοπήσεις και "πανηγυρισμοί"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 | 7:13 μ.μ.

Αναμενόμενοι οι "πανηγυρισμοί" από τις ιστοσελίδες που πρόσκεινται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το που είδε πριν λίγες ώρες το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue και απεικονίζει το αποτέλεσμα μιας υποτιθέμενης δημοσκοπικής έρευνας. Σ' αυτό φέρεται η πανηγυρική επικράτηση στις επόμενες βουλευτικές εκλογές της Ν.Δ και μάλιστα με διαφορά 14,5 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. (Ν.Δ. 39%, ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, ΚΙΝΑΛ 8,5%, Χ. Α. 7,5% και ΚΚΕ 6,5%).

Την άποψη μας για την αξιοπιστία και την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων την έχουμε εκφράσει πολλές φορές, οπότε θα είναι πλεονασμός να την επαναλάβουμε.
Αναρωτιόμαστε όμως: Με όλα αυτά που έχουν προηγηθεί, με το Βατερλό που έχουν πάθει σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, οι δημοσκοπικές εταιρίες και ειδικά η Public Issue στην οποία αναφερόμαστε, πόσο είναι το ποσοστό του εκλογικού σώματος που επηρεάζεται απ' αυτές τις έρευνες;

Δεν θέλουμε να πλατιάσουμε και να επαναλάβουμε όσα ήδη έχουμε γράψει για τα συγκεκριμένα "μαγαζιά" που κάνουν αυτές τις "έρευνες".
Απλώς θυμίζουμε ότι η ίδια εταιρεία στις περασμένες βουλευτικές εκλογές έδινε απόλυτη ισοπαλία στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση ψήφου, ενώ η αφερεγγυότητα της φάνηκε απόλυτα στις εκτιμήσεις της για το δημοψήφισμα.

Ανασύρουμε απ' το αρχείο μας, κάποιες σχετικές φωτογραφίες:



Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger