Home » , » Ρουβίκωνας: Επίθεση στα κεντρικά της Factory Outlet

Ρουβίκωνας: Επίθεση στα κεντρικά της Factory Outlet

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 | 9:46 μ.μ.

Να σημειώσουμε αρχικά ότι αξίζει να διαβάσει κάποιος το κείμενο που έγραψε στην προσωπική του παρουσία στο facebook, ο Σπύρος Δαπέργολας με τίτλο "Τι δεν κάνει και τι κάνει ο Ρουβίκωνας".
 Το μέλος της αναρχικής ομάδας μας δίνει μια συμπυκνωμένη εικόνα για την ιδεολογική ταυτότητα της συλλογικότητας του, καθώς και το που αποβλέπουν οι δράσεις της.

Η τελευταία ακτιβιστική ενέργεια μελών του "Ρουβίκωνα" σημειώθηκε σήμερα το πρωί και είχε στόχο τα κεντρικά γραφεία της Factory Outlet. Πρόκειται για μια εταιρεία που εφαρμόζει έναν εργασιακό μεσαίωνα στους εργαζόμενους της και μια επιχείρηση από αυτές που προσπαθούν να καθιερώσουν την εργασία τις Κυριακές.

Στο παρακάτω βίντεο παρακολουθούμε στιγμιότυπα από αυτή την δράση του "Ρ", ενώ σε κείμενο της οργάνωσης που αναρτήθηκε στο indymedia αιτιολογείται αναλυτικά η σκοπιμότητα αυτής της δράσης.

Σ' αυτό ανάμεσα στα άλλα διαβάζουμε: «Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα, από το δικό μας μετερίζι. Το πιο σημαντικό είναι οι δράσεις και οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στον κάθε χώρο δουλειάς. Από εκεί και πέρα εμείς δείχνουμε στα αφεντικά ότι η κοινωνική βάση έχει κι αυτή διάφορες μεθόδους και δυνατότητες. Του δείχνουμε ότι το θράσος τους έχει επιπλέον κόστος, ότι τίποτα δεν μένει κρυφό ...Η ώρα του γεύματος για τα αφεντικά έφτασε. Η λήξη των μνημονίων δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από την ολοκληρωτική εφαρμογή όλων όσων, φανερά ή κρυφά πέρασαν κατά την μνημονιακή περίοδο. Η αντεργατική δυστοπία που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με το πρόσχημα της κρίσης και την προσδοκία της “ανάπτυξης” είναι εδώ».

»Οι μεγαλοκαπιταλιστές παίρνουν την σκυτάλη από τα μικροααφεντικά και πλέον, ο καθένας τους καταργεί όποιο δικαίωμα επιλέξει πρώτο για να υποτιμήσει κι άλλο την εργατική δύναμη και να βάλει την διαφορά στην τσέπη του», τονίζεται στο κείμενο του "Ρ".

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger