Home » , , » 241 εκατ ευρώ, δώρο σε φαρμακευτικές εταιρείες την περίοδο 2006-2010 (Βίντεο)

241 εκατ ευρώ, δώρο σε φαρμακευτικές εταιρείες την περίοδο 2006-2010 (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 | 10:21 π.μ.

Το έχουμε ξαναγράψει. Τα δυο μεγάλα αστικά κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ, έχουν ελάχιστα περιθώρια για να κάνουν αντιπαράθεση, αφού ουσιαστικά κινούνται στην ίδια πολιτική τροχιά.
Ετσι, λοιπόν και μέχρι τις βουλευτικές εκλογές το κόμμα της Κουμουνδούρου, που βρίσκεται σε πιο δυσμενή θέση στην προτίμηση του εκλογικού σώματος, θα βγάζει "σκελετούς απ' την ντουλάπα" που αφορούν σκάνδαλα περασμένων κυβερνήσεων.
Θα παίξει το χαρτί δηλαδή, ότι το σημερινό κυβερνητικό κόμμα διαθέτει λιγότερα διεφθαρμένα στελέχη απ’ ότι τα άλλα αστικά κόμματα.

Κι έτσι να είναι όμως, έχει λιγότερη απαξία η πράξη ενός υπουργού, ο οποίος μπορεί να μην «λαδώνεται» ο ίδιος, αλλά συνεργεί για να ληστευτεί το εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων;

Απ' ότι λοιπόν μας είπε χτες η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου -στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τους υπουργούς Υγείας Ξανθό και Πολάκη-  το Δημόσιο ζημιώθηκε περίπου 241 εκατομμύρια ευρώ, όταν οι κυβερνήσεις 2006-2010 (κυβερνήσεις Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου) δεν φρόντισαν μέσω των υπουργών τους να εισπράξουν από τις φαρμακευτικές εταιρίες  τα ποσά που έπρεπε να καταβάλουν μέσω του rebate (υποχρεωτική επιστροφή χρημάτων επί του τζίρου προς τον εκάστοτε ασφαλιστικό φορέα).

Στο παρακάτω βίντεο που παραθέτουμε, παρακολουθούμε λεπτομέρειες το πώς στήθηκε αυτό το σκάνδαλο.
Δεν ξέρουμε το πόσο ισχύει η υπόσχεση των κυβερνητικών στελεχών ότι "θα αναζητηθούν και θα εισπραχθούν όλα τα ποσά" -συνήθως είναι χωρίς αντίκρισμα αυτές οι μεγαλοστομίες. Αυτό που έχουμε σαν δεδομένο είναι ότι κανένας πολιτικάντης που συνέργησε σ' αυτό το σκάνδαλο δεν πρόκειται να έχει καμιά επίπτωση. 
Οι "αυταπόδεικτες πολιτικές ευθύνες" που μας είπαν τα κυβερνητικά στελέχη ότι υπάρχουν σε προηγούμενους κυβερνητικούς αξιωματούχους, δεν έχουν καμιά επίπτωση σε κανέναν, ενώ «η αναζήτηση και ο πιθανός καταλογισμός ευθυνών για παραλείψεις που έγιναν εκείνη την περίοδο είναι υπόθεση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών» σε απλά Ελληνικά σημαίνει "πιασ΄ τ' αυγό και κούρεφτο'.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger