Home » , » Προκαλούν τα αθύρματα της τοπικής αυτοδιοίκησης - Με αφορμή μια δράση του "Ρουβίκωνα"

Προκαλούν τα αθύρματα της τοπικής αυτοδιοίκησης - Με αφορμή μια δράση του "Ρουβίκωνα"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 | 7:27 μ.μ.

"Τα εργατικά ατυχήματα στους δήμους, είναι εγκλήματα  της  δημοτικής και κεντρικής εξουσίας", τόνιζε σε ανακοίνωσή του το "δίκτυο εργαζομένων στους ΟΤΑ", όταν στις 9 Νοέμβρη 2018, δύο εργάτες καθαριότητας του Δήμου Ασπροπύργου παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα που ανατράπηκε και στη συνέχεια χτύπησε τους δύο εργάτες. Ο ένας εργάτης έχασε τη ζωή του, ενώ ο άλλος τραυματίστηκε βαριά.

Από τότε οι θάνατοι -δολοφονίες εργατών στο χώρο καθαριότητας συνεχίζονται αδιάκοπα,με τελευταίο θύμα τον Ηλία Λυμπεράτο, έναν εργάτη καθαριότητα που χτες παλεύοντας για το πενιχρό του μεροκάματο, έχασε την ζωή του στην Κεφαλλονιά, αφήνοντας χήρα μια νέα γυναίκα και ορφανά τρία μικρά παιδάκια.

Σήμερα μέλη του "Ρουβίκωνα" έκαναν μια συμβολική διαμαρτυρία στο δημαρχείο Ηλιούπολης, για τα αλλεπάλληλα "εργατικά ατυχήματα", που συμβαίνουν σ' αυτό τον δήμο.

Και το πιο προκλητικό και συνάμα εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι βγαίνει δημοσίως ένας χαρτογιακάς, εργαζόμενος στον δήμο για να χαρακτηρίσει αυτή τη συμβολική ακτιβιστική ενέργεια της αναρχικής συλλογικότητας, "άνανδρη επίθεση" και να μας ενημερώσει ότι ο δήμαρχος της πόλης θα χρησιμοποιήσει "όλα τα ένδικα μέσα" αφού, σύμφωνα με τον ίδιο, η δράση αυτή του "Ρ" "αποτελεί πληγή για την δημοκρατία, τους πολιτικούς και κοινωνικούς δεσμούς".

Ολες αυτές οι τοποθετήσεις αποτελούν απόρροια της ασυδοσίας που απολαμβάνουν οι "δημοτικοί άρχοντες", υπεύθυνοι για εργατικές δολοφονίες.

"Κάθε θάνατος, κάθε τραυματισμός, κάθε ακρωτηριασμός, κάθε στιγμή που κατά τύχη κάποιος δεν σκοτώνεται, σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι για τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους πολιτικούς τους προϊστάμενους, και το πιο εξοργιστικό απ΄όλα αυτά, είναι ότι κανείς από αυτούς δεν καθαιρείται, δεν ελέγχεται, κανείς από αυτούς δεν λογοδοτεί", υπογραμμίζει, σωστά, η ανακοίνωση του "Ρουβίκωνα"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger