Home » , » Οσο προτάσσουμε την ψήφο μας και όχι τις γροθιές μας ...

Οσο προτάσσουμε την ψήφο μας και όχι τις γροθιές μας ...

Από giorgis , Κυριακή 26 Μαΐου 2019 | 2:14 π.μ.

Του Γ. Γ.

«Αν ένας πολιτικός ανακάλυπτε ότι υπήρχαν κανίβαλοι στην περιφέρειά του, θα τους υποσχόταν ιεραπόστολους για δείπνο».

Χένρι Λούις Μένκεν.

Δεν έχω δυνατότητα να προβλέψω τι θα προκύψει από τις σημερινές εκλογές, ούτε για μένα έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία. Αυτό που ξέρω είναι ότι σήμερα το βράδυ που τελειώνει το εκλογικό πανηγύρι, θα «κοιμηθείς κυρίαρχος λαός και ξυπνήσεις πάλι Μήτσος» όπως εύστοχα σατίρισε την εκλογική διαδικασία ο ΚΥΡ.

Παράλληλα μια χούφτας καπιταλιστικά παράσιτα θα εξακολουθούν να θησαυρίζουν λεηλατώντας τον τόπο και τους ανθρώπους της δουλειάς.

Αν πραγματικά ενδιαφερόμαστε να αλλάξει κάτι στον βάρβαρο καπιταλισμό που μας πνίγει. πρέπει να εγκαταλείψουμε το θανάσιμο εναγκαλισμό του κοινοβουλευτικού κρετινισμού.
Να σταθούμε στο μετερίζι της ταξικής πάλης. Να αναδείξουμε την κόκκινη γραμμή που χωρίζει τους εκμεταλλευτές από τη μια και τους εκμεταλλευόμενους από την άλλη. Την κεφαλαιοκρατία από τη μια και τα εργαζόμενα στρώματα από την άλλη. 

Να φτύσουμε το εκλογικό τους θέατρο και να δώσουμε την δικιά μας μάχη μαζί με τις δυνάμεις της δουλειάς και της εκμετάλλευσης, τις δυνάμεις της αντίστασης, τις δυνάμεις της σύγκρουσης και της ανατροπής, τις δυνάμεις που δεν έχουν να χάσουν τίποτ' άλλο εκτός από τις αλυσίδες τους.

Και το πεδίο αυτής της μάχης, στις συγκεκριμένες συνθήκες δεν είναι η συμμετοχή μας στο εκλογικό στημένο παιχνίδι, αλλά η δυναμική παρέμβαση στους τόπους δουλειάς, στους δρόμους, εκεί που πνίγονται τα όνειρα της νεολαίας εκεί που χύνετε ο ιδρώτας και το αίμα της εργατιάς.

Συμμετέχοντας, λοιπόν, στην εκλογική φάρσα, υπ' αυτές τις συνθήκες, το μόνο που κάνεις είναι να λαϊκίζεις με τον πιο χυδαίο τρόπο, να υποκλίνεσαι στην ήττα του κοινωνικού κινήματος, να προσφέρεις άλλοθι όχι μόνο στις δυνάμεις του συστήματος, αλλά και στον ηττημένο κόσμο της δουλειάς. 

Άλλοθι για την αδράνεια του, άλλοθι για το χτύπημα της συλλογικής του συνείδησης και δράσης, άλλοθι για την εν γένει συμμετοχή του στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Οχι μόνο δεν αναπτύσσεις την ταξική πάλη, αλλά αντίθετα τη μπλοκάρεις.

Λειτουργείς ως το αριστερό άλλοθι ενός συστήματος που έχει ξεπεράσει σε αγριότητα κάθε προηγούμενο στα χρόνια μετά την πτώση της χούντας.

Ας μας πουν οι σύντροφοι της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. ένα επιχείρημα με το οποίο να αιτιολογούν την συμμετοχή τους στις εκλογές. (και δεν μιλάμε για «επιχειρήματα» του τύπου «με ην ψήφο μας θα καταδικάσουμε τα αστικά κόμματα» γιατί τέτοια λεγόμενα μόνο μειδιάματα προκαλούν).

Η δικιά μας η θέση είναι ΑΠΟΧΗ από τις κάλπες. ραντεβού στους λαϊκούς αγώνες στο πεζοδρόμιο. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

26 Μαΐου 2019 στις 9:05 π.μ.

Δεν συμφωνώ με την αποχή σ. θεωρώ ότι η εκλογή συντρόφων στα όποια αστικά όργανα θα δώσει την δυνατότητα στα ταξικά μας αδέλφια να ακούνε και την δικιά τους φωνή, οπότε ποιο εύκολα θα οργανώσουν την πάλη τους για να γίνουν τάξη για τον εαυτό τους

26 Μαΐου 2019 στις 5:32 μ.μ.

Δεν γινεται συντ. Τιποτα για εμας ουτε με παλη ουτε γαμ... Τη φτωχεια μας. Ημουνα νιος και γερασα. Σε λιγο θα φυγουμε απο τη ζωη (εγω) και ακουω να για εκλογες εκλογες και τιποτα αλλο. Αφησε τους να τους ψηφιζουν οι σανοφαγοι και οι νεοπλουτοι.

26 Μαΐου 2019 στις 10:50 μ.μ.

Πρώτα απ' όλα να κάνω την αυτοκριτική μου: Πέτυχα το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πήγαινε άπατος στις εκλογές, πέτυχα τη μείωση στο ποσοστό των ναζί και ότι τα δεκανίκια της Βουλής θα εξαφανίζονταν πλην του ΠΑΣΟΚ. Απέτυχα στο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ το περίμενα χαμηλότερο τελικά πήρε μόνο 1 μονάδα λιγότερη στις προηγούμενες Ευροεκλογλες, και του ΚΚΕ που περίμενα υψηλότερο, όπως και της ΝΔ.
Στο 12% περίπου είχαμε συμμετοχή 56,43%. Η ΝΔ παίρνει 33,04% ο ΣΥΡΙΖΑ 24,06% (διαφορά κάπου 9 μονάδες) το ΚΙΝΑΛ 7,25% το ΚΚΕ 5,86%, η ΧΑ 4,87% ο Βελόπουλος (με τις επιστολές του Ιησού) 4,02%, ο Βαρουφάκης 3,1% και υπόλοιπα κόμματα το 17,80%.
Η ΝΔ λοιπόν πήρε το 18,7% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 13,6%. Η άνοδος της ΝΔ οφείλεται στη συσπείρωση της δεξιάς και βέβαια στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που υιοθέτησε το νεοφιλελευθερισμό. Το 33% οφείλεται φυσικά στην αποχή.
Ο κόσμος, όπως αναμένονταν, τιμώρησε το ΣΥΡΙΖΑ για όσα έκανε και για όσα δεν τόλμησε να κάνει. Στις Περιφέρειες και τους δήμους τα πάει ακόμα χειρότερα.
Όσον αφορά την πτώση της Χρυσής Αυγής θεωρώ πως οι φασίστες θα κυβερνήσουν μέσω του Κούλη, που θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Ο Μιχαλολιάκος έστειλε κόσμο στο Μητσοτάκη με αντάλλαγμα τη συγκυβέρνηση μέσω της υιοθέτησης της φασιστικής πολιτικής από τη ΝΔ.
Η διαφορά των 8-9 μονάδων δεν καλύπτεται, όποτε γίνουν εκλογές. Έτσι πιθανότατα η ΝΔ θα τις κερδίσει. Αν θα βγει αυτοδύναμη; Αδιάφορο, αφού ούτως ή άλλως υπάρχουν αρκετοί να τη στηρίξουν.
Το ΚΚΕ δεν νομίζω πως πρέπει να είναι ευχαριστημένο. Αν δεν πάρουμε τώρα δυσαρεστημένους από το ΣΥΡΙΖΑ, πότε θα πάρουμε; Όταν ο Μητσοτάκης κόψει μισθούς, συντάξεις, κάνει απολύσεις και τότε θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα λέει ξανά "ψηφίστε μας να φύγει η ΝΔ"; Ο κόσμος όμως ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και κατόρθωσε να αναστήσει τη ΝΔ.
Επίσης πρέπει να προβληματίσει γιατί Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά παραμένει Εξωκοινοβουλευτική παρά τους καθημερινούς αγώνες που κάνει μαζί με τους Κομμουνιστές και τους Αναρχικούς.
Αν υπολογίσουμε όμως αποχή και ψήφο στο ΚΚΕ και την Αριστερά ο κόσμος στην πλειοψηφία του εξακολουθεί να καταδικάζει τη μνημονιακή πολιτική των αστικών κομμάτων και το φασισμό. Όμως τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να απογοητεύσει πολλούς που περίμεναν καταδίκη των δεξιών δοσίλογων κι εντελώς άλλη πολιτική.
Το αποτέλεσμα δεν είναι καλό. Η συσπειρωμένη μειοψηφική δεξιά καπέλωσε την πλειοψηφία ακόμα μια φορά. Η αποχή από μόνη της δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Χρειάζονται καθημερινοί σκληροί αγώνες. Βλέπουμε γραφικούς, γελοίους, ψεύτες και απατεώνες, να παίρνουν έδρες, να αποφασίζουν για τη μοίρα μας. Κάποιοι που κανονικά έπρεπε να είναι "μέσα", όχι όμως στο Κοινοβούλιο.
Ας ετοιμαστούμε για μια νέα λαίλαπα, μια καινούρια επίθεση που έρχεται. Ο Ελληνικός λαός μίλησε. Τώρα όμως είναι υπεύθυνος και για ότι του συμβεί από αυτούς που επέλεξε.

26 Μαΐου 2019 στις 11:33 μ.μ.

σωστα , ο αγωνας ειναι στους δρομους .. ας δουμε ομως και κατι αλλο \ ποια εναλλακτικη δινουν οι ωργανωμενες δυναμεις σαυτον τον κοσμο ειται εκλογικα , ειται κινηματικα ? πολυδιασπαση , εγωισμοι , και αυτο που ονομαζω "βρηκαμε παππα να θαψουμε 5-6.." πχ καλοκαιρι2015 , πλακατ "τωρα ξερεις, τωρα ανταρσυα".Και αντε , πες οτι η ανταρσυα η η λαε , η η πλευση παρει σε εκλογες οχι 50% ,αλλα 70 χωρις τονκοσμο ενωμενο, οργανωμενο οριζοντια σε ενα μινιμουμ προγραμμα νομιζετε οτι θα μπορεσει να γινει κατι ? η νομιζετε οτι ο κοσμος δεν τα αντιλαμβανετε αυτα? οκοσμος , σε χρονο ντετε εξαφανισε πασοκ , εβγαλε καθαρο αρστερο κομμα , ψηφισε οχι σε συνθηκες ακραιου εκβιασμου(επισης , σας υπενθυμιζω οτι οσον αφορα την ελευθερια του τυπου η ελλαδα απτην 30κατι θεση ειναι απτο 2012 στην 94 και κατω παγκοσμιως..} , ε τι να γινει - ναλλαξουμε λαο μηπως ? ουτε εσεις εμπιστευεστε τον λαο , εκτος αν ηγεμονευουν οι μπρεζνιεφισμενοι , γιατι να σας εμπιστευτει αυτος , οταν μαλιστα καποιοι δειχνουν να επιχσιρουν για την τοιουτοτροπως επιβεβαιωση τους -ετσι νομιζουν.. Εδω γινεται εθνοκτονια , και πολιτισμικα , και οι περσσοτεροι θελουν πρωτοπορεια - αποκλειστικοτητα.. Να ξερετε, οι ηγεσιες σας , ΟΤΕ απελευθερωθουμε , θα λογοδοτησουν !! κιαυτο δεν ειναι απειλη , ειναι ΥΠΟΣΧΕΣΗ !!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger