Home » , » Γ. Καραμπελιάς: "Αναπαράγοντας το κλέος της αρχαίας Ελλάδας, και του ένδοξου μας βυζαντινισμού"

Γ. Καραμπελιάς: "Αναπαράγοντας το κλέος της αρχαίας Ελλάδας, και του ένδοξου μας βυζαντινισμού"

Από giorgis , Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 | 10:08 μ.μ.


Του  Γ.Γ.

Ο Γιώργος Καραμπελιάς, ύστερα από δεκαετίες πολιτικής δράσης, είναι σήμερα ο εμπνευστής αυτού που ονομάζεται «δημοκρατικός πατριωτικός χώρος» και ταυτοχρόνως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον συνδυασμό «Αθήνα για την Ελλάδα». Ετσι προλογίζει ο δημοσιογράφος Σταύρος Χριστακόπουλος, την συνέντευξη που του έδωσε ο Γ. Καραμπελιάς και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του "Ποντικιού".

Αν την διαβάσει κάποιος και γνωρίζει στοιχειωδώς την πολιτική διαδρομή του επικεφαλής του "Αρδην" θα καταλήξει στον συμπέρασμα ότι ο Γ. Καραμπελιάς είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πόσο μπορεί να αυτοεξευτελιστεί ένα άτομο. 
Στο παρελθόν είχα ξαναασχοληθεί μαζί του, στην ανάρτηση που τιτλοφορούσα  «Χωρίς τέλος η κατρακύλα του "ανανήψαντα" αντιεξουσιαστή Γ. Καραμπελιά», και σήμερα επιβεβαίωσε την εκτίμησή μου, με τα όσα είπε στην συνέντευξη του.

Τέτοιο μίσος μάλιστα που εκδηλώνει ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στην Αθήνα, μόνο από έναν πωρωμένο φασίστα θα μπορούσες να το περιμένεις!  
Αν διαβάσει κανείς τις απόψεις του για το μεταναστευτικό -το οποίο θεωρεί υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα της Αθήνας- θα διαπιστώσει ότι είναι απολύτως ταυτόσημες με αυτές που εκφράζει η ναζιστική εγκληματική συμμορία του Μιχαλολιάκου!
Δεν θα βρεις ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στις θέσεις του Καραμπελιά και των φασιστικών οργανώσεων για μια σειρά ζητήματα.
Από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 που σύμφωνα μ' αυτόν "ήταν η πρώτη «μηδενιστική επανάσταση». Μια εξέγερση νεολαίας στην οποία συμμετείχαν ποινικοί, πολιτικοί όλων των ειδών χωρίς στόχο", μέχρι τις εθνικιστικές του κραυγές. 
"Σε μια κυριολεκτική εθνική κατάρρευση, η καταφυγή των Ελλήνων στην ταυτότητα αποτελεί πλέον λόγο ύπαρξης" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και όλα αυτά πασπαλισμένα με την "αγωνία" του γιατί "αυξάνονται πάρα πολύ οι μαφίες των ξένων", την διαπίστωσή του ότι τα Εξάρχεια και περιοχές της Αθήνας "έχουν περάσει κάτω από τις μαφίες των ναρκωτικών, αυτές κάνουν το κουμάντο"...

Δεν θα ασχοληθώ περισσότερο με τις εθνικιστικές, ηλίθιες απόψεις απόψεις αυτού του υποψήφιου δημάρχου.

Αρκούμε να ανασύρω από το αρχείο μου ένα απόσπασμα από δημοσίευμα του δημοσιογράφου Τάσου Κωστόπουλου, το οποίο αναφέρεται στην πολιτική διαδρομή του Γ. Καραμπελιά.

Πάλαι ποτέ ακτιβιστής της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, με μεταβαλλόμενο κατά καιρούς πολιτικοϊδεολογικό στίγμα: μαοϊκός εργατιστής στα μέσα της δεκαετίας του ’70, αυτόνομος στα τέλη του ’70 και τις αρχές του ’80, εναλλακτικός στα μέσα του ’80, οικολόγος στο γύρισμα του ’90, «πατριωτική» πτέρυγα του ευρύτερου αριστερού εξωκοινοβουλευτικού «χώρου» το 1991-92, συνοδοιπόρος του «Δικτύου ’21» στα τέλη της δεκαετίας του ’90, υποστηρικτής των «λαοσυνάξεων» του Χριστόδουλου για τις ταυτότητες το 2000, πολέμιος των «εθνομηδενιστών» ιστορικών το 2006-07, συμπαραστάτης της κυβέρνησης του Καραμανλή τζούνιορ στις δύσκολες ώρες του 2008-09 κ.ο.κ.

Μετατοπίσεις με αξιοσημείωτη πυκνότητα στη μικρή διάρκεια, ακόμη και για τη ρευστή ελληνική μεταπολιτευτική πραγματικότητα.

Σε προσωπικό κείμενό του στην «Αθηναϊκή» του Καρατζαφέρη (2.6.2000) ο ίδιος έχει αναγνωρίσει ρητά τον στρατηγικό χαρακτήρα αυτής της μεταστροφής, τη μεταπήδησή του δηλαδή από «το στρατόπεδο του ‘‘οργανικού εκδυτικισμού’’» (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και οικολογικό-εναλλακτικό κίνημα) στο «κίνημα αντίστασης που προσφεύγει στις παλιές μας ταυτότητες, στην δύναμη της παράδοσής μας, επιθυμώντας να αναπαράγει το κλέος της είτε της αρχαίας Ελλάδας, είτε του ‘‘ένδοξού μας βυζαντινισμού’’, είτε και των δύο μαζί».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger