Home » , » Ούτε ένα επιτυχημένο πραξικόπημα δεν μπορεί πια να σχεδιάσει και να υλοποιήσει η Αμερική;

Ούτε ένα επιτυχημένο πραξικόπημα δεν μπορεί πια να σχεδιάσει και να υλοποιήσει η Αμερική;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 1 Μαΐου 2019 | 10:37 μ.μ.


Λέτε να έφτασε η εποχή που η ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν ένα επιτυχημένο πραξικόπημα;

Η κατάσταση στην Βενεζουέλα δεν έχει ομαλοποιηθεί και κάθε εκτίμηση για το ποια θα είναι η κατάληξη της είναι παρακινδυνευμένη. Οπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές του Χουάν Γκουαϊδό και δυνάμεις της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς.

Πάντως το πρωί ο Νικολάς Μαδούρο με διάγγελμα προς τον λαό της χώρας ανακοίνωσε ότι η απόπειρα πραξικοπήματος απέτυχε και προανήγγειλε «ποινικές διώξεις» σε βάρος των υπεύθυνων της απόπειρας πραξικοπήματος, ενώ πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη κινητοποίηση στο κέντρο του Καράκας, με αφορμή τη μέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η οποία έχει λάβει και το χαρακτήρα της υπεράσπισης της νόμιμης κυβέρνησης και κατά της απόπειρας πραξικοπήματος από τον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ, Χουάν Γκουαϊδό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σφοδρή αντιπαράθεση που προέκυψε μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος δήλωσε ότι «η ανάμειξη της Ουάσινγκτον στις υποθέσεις της Βενεζουέλας αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», και του Αμερικανού ομολόγου του Μάικ Πομπέο, ο οποίος αντέτεινε ότι η Μόσχα «αποσταθεροποιεί» την Βενεζουέλα και ζήτησε από την Ρωσία να σταματήσει να υποστηρίζει τον Νικολάς Μαδούρο.

Αναμένοντας τις εξελίξεις δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε το πλήγμα που δέχτηκε το γόητρο του πρώην διευθυντής της CIA και σήμερα Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ,  Μάικ Πομπέο.
Ο Αμερικάνος αξιωματούχος που κόμπαζε ότι σαν Διευθυντής της CIA "Ψευδόμασταν, εξαπατούσαμε, κλέβαμε", για την "δόξα του αμερικανικού εγχειρήματος", σήμερα βλέπει ότι όλοι οι σχεδιασμοί του για την Βενεζουέλα κινδυνεύουν με παταγώδη αποτυχία.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση για το τι συμβαίνει σήμερα στην Βενεζουέλα έκανε μιλώντας σε ρ/σ της Κρήτης ο δημοσιογράφος – οικονομολόγος και αναλυτής, Λεωνίδας Βατικιώτης.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger