Home » , » Ρουβίκωνας: Τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά με μια ενέργεια κατάθεση μνήμης στον δολοφονημένο εργάτη Ηλία Λυμπεράτο

Ρουβίκωνας: Τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά με μια ενέργεια κατάθεση μνήμης στον δολοφονημένο εργάτη Ηλία Λυμπεράτο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 1 Μαΐου 2019 | 9:24 μ.μ.

Εναν διαφορετικό τρόπο επέλεξαν τα μέλη του "Ρουβίκωνα" για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά.
Πραγματοποίησαν μια ενέργεια, κατάθεση μνήμης στον δολοφονημένο εργάτη Ηλία Λυμπεράτο.
(Ηταν ένα 38 χρονών παλικάρι, εργάτης καθαριότητας, ένας απ' αυτούς που κάποιοι υποτιμητικά αποκαλούν "σκουπιδιάρηδες". Πάλευε καθημερινά για να αποκτήσει ένα πενιχρό μεροκάματο για να συντηρήσει τον εαυτό του, την γυναίκα του και τα τρία μικρά παιδάκια του. Εχασε την ζωή του σε "εργατικό ατύχημα", όπως ανέφερε η καθεστωτική ειδησεογραφία).

Σε κείμενο που ανάρτησε στο διαδίκτυο, η αναρχική ομάδα, αναφέρει μεταξύ άλλων:

Σήμερα 1η Μαΐου 2019, 133 χρόνια από την εργατική εξέγερση του Σικάγο, δικαιώματα που με αίμα αποκτήθηκαν τότε αλλά και τις επόμενες δεκαετίες καταρρέουν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. 

Η αστική τάξη δυνατότερη από ποτέ και με το τεχνολογικό της και το πολιτικό της οπλοστάσιο πιο γεμάτο από ποτέ, διεξάγει μια λυσσαλέα επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη και τα κεκτημένα της. Έτσι, έχει διαμορφώσει τις συνθήκες που καθιστούν πιο αναγκαία από ποτέ την ταξική αντίσταση μέσα από συλλογικούς εργατικούς αγώνες στους χώρους εργασίας και στους δρόμους. 

Επιλέξαμε να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά με το να επιτεθούμε στα κεντρικά της ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε στην οδό Αιόλου 67 στο Μοναστηράκι. 
Μία μικρή κίνηση στο πλαίσιο των ευρύτερων αγώνων, για να μη θρηνήσουμε ξανά ανθρώπους οι οποίοι παλεύαν για μερικά χρήματα, όπως θρηνούν πλέον τα τρία παιδιά και η γυναίκα του το 38χρονο πατέρα και σύζυγο τους που άφησε την τελευταία του πνοή στο ΧΥΤΑ Ληξουρίου.


ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger