Home » , » Τότε το έλεγαν Σχέδιο 34Α. Τώρα πως το ονομάζουν; - Οι Αμερικάνοι ετοιμάζουν ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράν με ανυπολόγιστες συνέπειες;

Τότε το έλεγαν Σχέδιο 34Α. Τώρα πως το ονομάζουν; - Οι Αμερικάνοι ετοιμάζουν ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράν με ανυπολόγιστες συνέπειες;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 | 2:03 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

1964: Το «Σχέδιο 34Α» φέρνει πόλεμο στο Βιετνάμ, τιτλοφορούσε κείμενο του ο "Ριζοσπάστης".

1964: Δέκα χρόνια πριν, το 1954 οι ιμπεριαλιστές Γάλλοι τον πίνουν στο Ντιεν Μπιεν Φου. Έτσι είναι σειρά των Αμερικάνων να χάσουν έναν πόλεμο.
Πως όμως θα πεισθούν τα βόδια, οι Αμερικάνοι φορολογούμενοι, να στηρίξουν μια ιμπεριαλιστική επέμβαση;

Τη λύση δίνει η θεία Όλγα, η CIA. "Την 1η του Φλεβάρη με την καμουφλαρισμένη ονομασία «Σχέδιο επιχείρησης 34Α», αρχίζει ένας μυστικός πόλεμος, που διατάχθηκε από τον Πρόεδρο Τζόνσον, έπειτα από σύσταση του υπουργού των Στρατιωτικών, Μακναμάρα".
«Η κλιμάκωση του σχεδίου έπρεπε να γίνει σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση περιλάμβανε την ενίσχυση των μυστικών επιδρομών με τη συγκαλυμμένη υποστήριξη των ΗΠΑ. Η δεύτερη περιλάμβανε τη ναρκοθέτηση περιοχών του Βορείου Βιετνάμ και αεροπορικούς βομβαρδισμούς από τις δυνάμεις του Νοτίου Βιετνάμ. Η τρίτη φάση περιλάμβανε τους καταιγιστικούς βομβαρδισμούς από το πολεμικό ναυτικό και τις αεροπορικές επιθέσεις από τις δυνάμεις των ΗΠΑ».
Το Κογκρέσο δεν πληροφορείται για τις μυστικές αυτές επιχειρήσεις.

Στα τέλη του Ιούλη, ναυτικές μονάδες του Νότιου Βιετνάμ, κάτω από τις διαταγές των Αμερικανών, διεξάγουν επιχειρήσεις στο Βόρειο Βιετνάμ. Πολύ κοντά περιπολούν τα αμερικανικά αντιτορπιλικά «Μάντοξ» και «Τέρνερ Τζόι». Τα δυο πλοία είναι δόλωμα.
"Οι Αμερικανοί υπολογίζουν ότι θα δεχτούν επίθεση από πολεμικά της Λ.Δ. του Βιετνάμ και έτσι θα έχουν το πρόσχημα για την έναρξη της αεροπορικής επιδρομής".

"Μας επιτέθηκαν οι κακοί κομμουνιστές" θα πούνε. "Κι αν δεν μας επιτέθηκαν, είχαν την πρόθεση. Εκεί ήμασταν, ας επιτίθονταν! Εμείς θα τους επιτεθούμε έτσι κι αλλιώς"!
"Βρε δεν έγινε καμία επίθεση" τους έλεγε ο ίδιος ο πλοίαρχος του αντιτορπιλικού. "Πάψε εσύ, δεν ξέρεις. Ξέρουμε εμείς, που είμαστε στα γραφεία στην Ουάσιγκτον"!!!
Και αρχίζει μια πλύση εγκεφάλου μούρλια. "Να απαντήσουμε στους κομμουνιστές που μας χτύπησαν! Έλεγαν εν χορώ τα ΜΜΕ. 

Τα θυμίζουμε αυτά γιατί κάνουν τα ίδια με το Ιράν. Γιατί πάνε γυρεύοντας για καυγά. Αν όμως οι Αμερικάνοι επιτεθούν στο Ιράν, οι Ρώσοι και οι Κινέζοι δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια και πάλι θα έχουμε ένα νέο Βιετνάμ.
Το θέμα είναι να μην πεθάνουν άνθρωποι για το πετρέλαιο. Οι Αμερικάνοι έχουν καβαλήσει ξανά το καλάμι. Νομίζουν πως μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν. Ακόμα μια φορά τραβάνε το σχοινί. Αυτό που κρατά τις πυρηνικές κεφαλές και που, αν σπάσει, θα γίνει της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα. 

Υπόψη πως η Ρωσία δεν είναι πια κομμουνιστική χώρα, να σκεφτεί διπλά πριν πατήσει το κουμπί. "Κρίμα είναι μωρέ, θα χαθούν Αμερικανοί εργάτες κλπ-κλπ". Ο Πουτινιάρης, αν δει τα σκούρα, θα αμολήσει πυραύλους, κι ειλικρινά δεν ξέρω, ποιος μουρλός θα τους ξαμολήσει πρώτος. Οπότε καλό είναι να μην αυνανίζονται μεγάλοι άνθρωποι, δεν κάνει.

Η Αμερική έχει πάρα πολλά. Το να τα θέλει όλα είναι υπερβολή. Πόσο μάλλον όταν βάζει σε κίνδυνο τα πάντα ακόμα και το μέλλον του πλανήτη. Δεν βλέπω να τσιμπάει πάντως η κοινή γνώμη. Τα ίδια κόλπα συνέχεια, τα έμαθαν πια απ' έξω... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger