Home » , » Ολγα Κεφαλογιάννη: Ενα απίστευτα προκλητικό, εξουσιαστικό θρασίμι

Ολγα Κεφαλογιάννη: Ενα απίστευτα προκλητικό, εξουσιαστικό θρασίμι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 | 10:53 μ.μ.

Θράσος, κυνισμό, απανθρωπιά, πολιτική αλητεία, και πολλά παρόμοια θα μπορούσες να αποδώσεις ότι περιέχουν οι δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ.
Οταν ακούς τώρα τη βουλευτή της συντηρητικής παράταξης Ολγα Κεφαλογιάννη να σου λέει ότι τα πενιχρά επιδόματα που παίρνουν κάποια άτομα από  ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες πρέπει ουσιαστικά να καταργηθούν και να εκφράζει την άποψη ότι «επιδοματικές πολιτικές έχουν οι χώρες της Λατινικής Αμερικής», δεν μπορείς παρά να εξοργιστείς.

Ενα πορφυρογέννητο άτομο - κόρη του Γιάννη Κεφαλογιάννη, πρώην υπουργού της ΝΔ, απόγονος παλιάς οικογένεια αστών πολιτικών της Κρήτης.που για δεκαετίες βυσσοδομεί σε βάρος του ελληνικού λαού- φτάνει στο σημείο να παρουσιάζεται όχι απλώς με απρέπεια, αλλά με χυδαιότητα απέναντι στα πιο χειμαζόμενα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Δεν θα μπούμε στην λογική να της απαντήσουμε ότι κάποια κοινωνικά επιδόματα υπάρχουν σε όλα τα λεγόμενα αναπτυγμένα καπιταλιστικά κράτη.
Αντίθετα ... θα συμφωνήσουμε μαζί της. Ναι να κοπούν μαχαίρι τα επιδόματα. Αυτά όμως που παίρνει αυτή και οι όμοιοι της.

Πάμε να δούμε μερικά απ'  τα επιδόματα που λαμβάνουν οι βουλευτές -τα οποία είναι αφορολόγητα- εκτός από την βουλευτική τους αποζημίωση.

➤Επίδομα οργάνωσης γραφείου: 936 ευρώ το μήνα ή 11.230 ευρώ το χρόνο (936 ευρώ Χ 12 = 11.230 ευρώ).

➤ Αποζημίωση εξόδων μετακίνησης: 364 ευρώ το μήνα ή 4.368 ευρώ το χρόνο (364 ευρώ Χ 12 = 4.368 ευρώ).

➤ Ταχυδρομικά τέλη: 1.136,64 ευρώ το μήνα ή 13.632 ευρώ το χρόνο (1.136,64 ευρώ Χ 12 = 13.632 ευρώ).

➤ Αποζημίωση συμμετοχής σε κοινοβουλευτικές επιτροπές, θερινά τμήματα, επιτροπές ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων, βουλευτών και δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Και για να μην μιλήσουμε για τα άλλα απίστευτα προνόμια των βουλευτών που ο ελληνικός λαός πληρώνει στον καθέναν κάθε χρόνο πάνω από 75.000 ευρώ χωρίς να συνυπολογίζεται η αποζημίωση για τη συμμετοχή σε επιτροπές, θερινά τμήματα κ.λπ.

(Λεπτομέρεια. με νόμο που έχουν ψηφίσει το φορολογητέο ποσό μπορεί να περιοριστεί μόλις στο 23% του συνολικού ετήσιου καθαρού εισοδήματος και το αφορολόγητο να φθάσει στο 77%!).

Και αυτό το πορφυρογέννητο εξουσιαστικό υποκείμενο, η Ολγα Κεφαλογιάνη, έχει το απίστευτο θράσος να θέλει να γίνουν συντρίμμια και οι ελάχιστες δομές κοινωνικού κράτους που υπάρχουν.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger