Home » , » Μέλος του omniatv δικάζεται την Δευτέρα για κακουργήματα λόγω ειδησεογραφικής κάλυψης

Μέλος του omniatv δικάζεται την Δευτέρα για κακουργήματα λόγω ειδησεογραφικής κάλυψης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 | 8:31 μ.μ.

"Ολα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν" μας λένε στίχοι άσματος και οι οποίοι βρίσκουν απόλυτη εφαρμογή στις σκευωρίες και προβοκάτσιες που κατασκευάζουν μηχανισμοί των κατασταλτικών μηχανισμών σε βάρος ατόμων του αντικαπιταλιστικού χώρου.

Αυτή την φορά όπως μας ενημερώνει -μέσω twitter- η ιστοσελίδα omnia,gr  στο στόχαστρο βρίσκεται ο Χρήστος Μπαϊραμίδης, ένα από τα ιδρυτικά μέλη αυτής της διαδικτυακής παρουσίας.

Συγκεκριμένα αυτός ο αγωνιστής καλείται στην Δευτέρα 10 Ιούνη να βρεθεί σε ακροαματική δικαστική διαδικασία για να δικαστεί με τις κατηγορίες για συμμετοχή σε τρεις ξυλοδαρμούς και ληστείες.

Η δίκη που γίνεται εξ αναβολής αφορά ένα περιστατικό που συνέβη  29 Ιουνίου 2013. Το ιστορικό της υπόθεσης το διαβάζουμε στο omnia:

 Η απεργία πείνας του Κώστα Σακκά για την λήξη της προφυλάκισής του που είχε ξεπεράσει κάθε νόμιμο όριο είναι σε εξέλιξη. Την ημέρα εκείνη πραγματοποιείται πορεία αλληλεγγύης με συγκέντρωση στο Μοναστηράκι.

Την ημέρα εκείνη επίσης, στο περιθώριο της συγκέντρωσης και πριν ξεκινήσει η πορεία, σημειώνεται συμπλοκή ατόμων με έναν δόκιμο αξιωματικό, ο οποίος τελικά ξυλοκοπείται εντός του καταστήματος «Μπαϊρακτάρης» στο οποίο έτρεξε να κρυφτεί. Την ίδια μέρα στο athens.indymedia.org δημοσιοποιείται η ταυτότητα υποστηρικτή της Τ.Ο. Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, που αφαιρέθηκε από το άτομο που υπέστη τον ξυλοδαρμό.

Ο Χρήστος Μπαϊραμίδης, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του omniatv, βρισκόταν στο Μοναστηράκι προκειμένου να καλύψει την διαδήλωση. Μόλις αντιλήφθηκε ότι υπάρχει κάποια ένταση, πλησίασε το σημείο της συμπλοκής και τράβηξε βίντεο από το γεγονός, το οποίο και δημοσίευσε. Το είκοσι δευτερολέπτων βίντεο έπαιξε σε όλα τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών ως αυτό που ήταν, δηλαδή δημοσιογραφικό υλικό.

Τον Μάρτιο του 2018, πέντε χρόνια μετά, εντελώς τυχαία, από μια αλυσίδα κοινών γνωστών με δικηγορικό γραφείο, πληροφορηθήκαμε ότι έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος, στην οποία κατηγορούνται ένα άλλο άτομο και ο Χρήστος ως «μέλη ομάδας 40 ατόμων που διέπραττε ληστείες κατά συρροή», με πρόσθετες κατηγορίες για οπλοφορία κ.ά.

Περισσότερες λεπτομέρειες γι' αυτή την περίπτωση διαβάζουμε εδώ, ενώ θα επανέλθουμε με την εξέλιξη της υπόθεσης. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger