Home » , » Κτηνωδία ...

Κτηνωδία ...

Από giorgis , Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 | 1:46 π.μ.

Του Γ.Γ.

Θέλω να το γράψω γιατί θα σκάσω και συγνώμη απ' τους συντρόφους/ιες που χρησιμοποιώ τον πολιτικό μας ιστότοπο για να εκτονώσω το μαράζι και την οργή μου.

Αν σε άλλες, επαναστατικές εποχές, μου ζητούσαν να στερήσω την ζωή από ένα κάθαρμα, όσο εγκληματίας και αν ήταν αυτό, θα προβληματιζόμουν αν είχε το δικαίωμα να το κάνω.

Τώρα, χωρίς δεύτερη σκέψη θα εκτελούσα εν ψυχρώ αυτόν/η που έχει τόσο κτηνώδικα αισθήματα και δηλητηρίασε τα τέσσερα γατάκια μου.

Τέσσερα χαριτωμένα πλασματάκια, που δεν ενοχλούσαν κανέναν/ια στο παραμικρό, αποτελούσαν μέρος της καθημερινότητας μου, ήταν η παρέα μου, έχοντας αναπτύξει δικούς μας κώδικες με την επαφή μας.

Κι όμως. Υπήρξε κάποιος/α που θεώρησε ότι αυτές οι υπάρξεις περίσσευαν. Κι έτσι τις δολοφόνησε με δηλητήριο.

Δεν είμαι σε θέση να γράφω κάτι περισσότερο. Εχω τόσο μίσος μέσα μου σ' αυτόν/η που προχώρησε σ' αυτές τις δολοφονίες. Iσως μεγαλύτερο ακόμα και απ' τους ταξικούς μου εχθρούς.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

10 Ιουλίου 2019 στις 2:36 π.μ.

"Η περιβαλλοντική ηθική είναι κλάδος της εφαρμοσμένης ηθικής που ασχολείται με την ηθική σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον. Η περιβαλλοντική ηθική είναι μια πρότυπη στάση βάσει της οποίας είναι ηθικά σωστή η διατήρηση της ακεραιότητας του περιβάλλοντος και ηθικά λάθος η ανώφελη καταστροφή οποιουδήποτε μέρους της φύσης. Αν και το ζήτημα των δικαιωμάτων των ζώων αποτελεί από μόνο του ένα ξεχωριστό πεδίο της εφαρμοσμένης ηθικής, και για την ακρίβεια το πεδίο της ηθικής για τα ζώα (animal ethics), είναι αναμφισβήτητο ότι εμφανίστηκε, και παραμένει, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της περιβαλλοντικής ηθικής. 'Oλα τα ζώα είναι ίσα, χωρίς αυτό να συνεπάγεται την ίση μεταχείριση με τους ανθρώπους. Όλα τα μη ανθρώπινα ζώα έχουν το δικαίωμα στη ζωή, όπως και άλλα βασικά δικαιώματα, όπως είναι η ελευθερία, η σύναψη οικογενειακών δεσμών, κ.α., προκειμένου να ικανοποιούν τα πιο βασικά τους συμφέροντα. Αυτό συνεπάγεται την απαγόρευση της χρήσης μη ανθρώπινων ζώων σε πειραματισμό, τσίρκο, κτηνοτροφία, καθώς και οποιαδήποτε άλλη χρήση προς όφελος του ανθρώπου".
Υπάρχει ένα σύνθημα που λέει "Φόλα σε όσους ρίχνουν φόλες". Όποιος δηλητηριάζει ζώο, είναι τέρας. Έχει πάψει να είναι άνθρωπος, δεν είναι καν ζώο. Κι αυτό γιατί τα ζώα (μιλάω βέβαια για τα άγρια ζώα) σκοτώνουν, ΜΟΝΟ, εφόσον απειληθούν, ή αν πεινάνε. Σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις, αν είναι άρρωστα.
Ο τύπος λοιπόν που ρίχνει φόλες θέλει τη φόλα του. Είναι μαλάκας σαδιστής. Δεν ξέρουμε το λόγο που το κάνει, γιατί υπάρχει πληθώρα αφορμών. Πχ να είναι εχθρός με τον ιδιοκτήτη, ιδιαίτερα αν αυτός που έχει τα κατοικίδια τους δείχνει μεγάλη συμπάθεια. Η βασική αιτία όμως για να κάνει κάποιος μια τέτοια άτιμη, εγκληματική πράξη είναι πως είναι τέρας. Ένα καθίκι και μισό.
Κανονικά θα έπρεπε κάθε περίπτωση ύπουλου θανάτου ζώου να εξετάζεται διεξοδικά, ώστε να βρίσκονται και να τιμωρούνται οι υπεύθυνοι. Μάλλον όμως ζητάω πολλά. "Εδώ" θα πουν κάποιοι "δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους θα ενδιαφερθούν για ζώα; Αυτό ακριβώς: Όποιος δεν ενδιαφέρεται και δεν σέβεται το Περιβάλλον, δεν μπορεί να σεβαστεί ούτε τους ανθρώπους". Είμαστε μέρος της Φύσης, έστω κι αν την καταστρέφουμε για το κέδρος. Σε κάθε έγκλημα πάντως υπάρχει κίνητρο.
Τα δάση πχ συνήθως καίγονται για να καταπατηθούν. Και τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί και μάλιστα έχουν αισθήσεις αν και λειτουργούν διαφορετικά. Πολλά άγρια ζώα σκοτώνονται γιατί κάποιοι εμπορεύονται μέλη τους. Αυτά θα πρέπει να σταματήσουν. Αλλά δεν σταματάνε με νόμους. Όσο υπάρχει προσφορά - υπάρχει ζήτηση. Και όσο δεν υπάρχει σωστή παιδεία. Όταν πχ καλλιεργείται ο ρατσισμός μεταξύ των ανθρώπων περιμένουμε σεβασμό στα άλλα είδη;

10 Ιουλίου 2019 στις 9:29 π.μ.

Λυπάμαι ειλικρινά! Μη ζητάτε συγνώμη! Πριν 2 χρόνια κάποιος-α, πυροβόλησε μέσα στην αυλή μου ένα από τα γατάκια μου. Πήγα πολλές φορές στο Α.Τ. Ναυπλίου για να διαμαρτυρηθώ....με αγνόησαν. Με επέμβαση του Εισαγγελέα δέχτηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι του Α.Τ. να γίνει τελικά μήνυση κατ' αγνώστων. Όλο αυτό οδήγησε στο να γεννηθεί ο καινούριος μου εαυτός. Εγώ που όταν περπατάω κοιτάζω κάτω μην τύχει και πατήσω από λάθος μυρμήγκι, ευχαρίστως τώρα θα ανταποδώσω αν χρειαστεί.....

10 Ιουλίου 2019 στις 2:03 μ.μ.

Καθικι η καθικια οντως τους πρεπει εκτελεση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger