Home » , » Το ζήτησε ο μπατσοσυνδικαλιστής Σ. Μπαλάσκας, γίνεται νόμος - Στο στόχαστρο ο "Ρουβίκωνας"

Το ζήτησε ο μπατσοσυνδικαλιστής Σ. Μπαλάσκας, γίνεται νόμος - Στο στόχαστρο ο "Ρουβίκωνας"

Από giorgis , Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 | 12:11 π.μ.

Του Γ.Γ.

Δεν έχουμε διαβάσει τα δημοσιεύματα των Κυριακάτικων φυλλάδων τα οποία κάνουν λόγο για το ότι η φυσική ηγεσία της αστυνομίας ζητά την περαιτέρω θωράκιση του νομοθετικού οπλοστασίου, του αστικού κράτους, για να "αντιμετωπιστεί" ο "Ρουβίκωνας".
Εχουμε ακούσει όμως τον μπατσοσυνδικαλιστή Σταύρο Μπαλάσκα να ζητάει "να αλλάξει το ποινολόγιο", προς το αυστηρότερο,  και να τους "δοθεί πολιτική εντολή για να καθαρίσουν τα Εξάρχεια".

Να σημειώσουμε πάντως ότι αυτός ο μπάτσος πρέπει να βλέπει τον ύπνο του, τους "Ρουβίκωνες" -όπως ονομάζει στα μέλη της αναρχικής ομάδας- και έχει δηλώσει στο παρελθόν ευχαριστημένος που «δεν έκαναν "τούμπανο" στο ξύλο», συναδέλφους του.

Αν υποθέτουμε σωστά, -θα δούμε τα δημοσιεύματα και θα επανέλθουμε-, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προτίθεται να κάνει ιδιώνυμα αδικήματα την ρίψει μολότοφ και τις ακτιβιστικές δράσεις του ¨Ρουβίκωνα".
Θα δικαιωθεί δηλαδή ο Μάκης Βορίδης που ζητούσε από το παρελθόν όποιος μέλος της αναρχικής ομάδας συλλαμβάνεται για συμμετοχή σε κάποια ενέργεια του "Ρουβίκωνα", να κατηγορείτε  με το άρθρο 187 του Π.Κ, για συμμετοχή δηλαδή σε "εγκληματική ομάδα" και να κινδυνεύει να δικαστεί μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη! 

Αυτή η εξέλιξη δεν μας αιφνιδιάζει αφού την είχε προαναγγείλει με δημοσίευμα της η "Καθημερινή" στις 28/7/2019

  Ενίσχυση τρομονόμου λόγω «Ρουβίκωνα»

Νομοθετική παρέμβαση, με στόχο να περιορίσει τη δράση της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» ετοιμάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ένα από τα σχέδια που έχουν τεθεί στο τραπέζι προβλέπει την προσθήκη διατάξεων στον Ποινικό Κώδικα, έτσι ώστε οι δράσεις του «Ρουβίκωνα» να εμπίπτουν στον αποκαλούμενο «τρομονόμο», το άρθρο δηλαδή 187Α του Ποινικού Κώδικα.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Αστυνομικοί και δικηγόροι που ρωτήθηκαν σχετικά εξηγούν ότι σήμερα, το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι όποιος διαπράττει σοβαρά εγκλήματα, όπως ανθρωποκτονία, σωματική βλάβη, διακεκριμένη φθορά, εμπρησμό, με σκοπό να εκφοβίσει ένα πληθυσμό ή να καταστρέψει θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές, οικονομικές δομές μιας χώρας, τιμωρείται με βαριές ποινές κάθειρξης.

Ο νέος «τρομονόμος» πιθανολογείται ότι θα έχει εφαρμογή σε περιπτώσεις ηπιότερων εγκλημάτων (πλημμελήματα) που εμπίπτουν στη σφαίρα του βίαιου ακτιβισμού ή εξτρεμισμού και αγγίζουν τη δράση της αναρχικής ομάδας, όπως η φθορά ξένης περιουσίας και η διατάραξη οικιακής ειρήνης.


Δύο είναι οι κυριότερες αλλαγές που θα επιφέρει η νέα ρύθμιση. Η πρώτη είναι ότι οι επιθέσεις της ομάδας, θα διώκονται αυτεπαγγέλτως και χωρίς την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς από τα θύματα, για την παραπομπή των δραστών στη Δικαιοσύνη.

 Η δεύτερη είναι ότι για κάθε ενέργεια που θα πραγματοποιείται με τη «σφραγίδα» του «Ρουβίκωνα» θα ασκείται ποινική δίωξη (σ.σ. σε βαθμό πλημμελήματος) σε όλα τα ταυτοποιημένα μέλη της ομάδας.  (ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Αυτό είναι το αποκορύφωμα του ναζιστικού δόγματος της "συλλογικής ευθύνης) 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger