Home » , » Διασκεδαστικό: Τοποθετήσεις μπάτσων και δημοσιολόγων για τον "Ρουβίκωνα"

Διασκεδαστικό: Τοποθετήσεις μπάτσων και δημοσιολόγων για τον "Ρουβίκωνα"

Από giorgis , Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 | 1:30 π.μ.


Του Γ.Γ.

Είναι άκρως διασκεδαστικό να παρακολουθείς δημοσιολόγους και μπατσοσυνδικαλιστές να σχολιάζουν τις δράσεις του "Ρουβίκωνα".

Για τα όσα έγραψε στο twitter, ο θεωρούμενος και πατριάρχης του νεοφιλελευθερισμού, Αντρέας Ανδριανόπουλος, ταιριάζει γάντι η λαϊκή ρήση που λέμε στο χωριό μου: "Ο άνθρωπος έκοψε καπίστρι". Είναι μια έκφραση που αποδίδεται σε όποιον έχει το ακαταλόγιστο και λέει και κάνει ότι του καπνίσει.
Οπότε άλλοι είναι αρμόδιοι για να ασχοληθούν με τα γραφόμενα Ανδριανόπουλου.

Η τοποθέτηση που έκανε -στο ραδιόφωνο του "κομιστή"- ο μπατσοσυνδικαλιστής Σταύρος Μπαλάσκας είχε πιο πλάκα, και ήταν πιο ενδιαφέρουσα.
Αναφερόμενος στο πρόσφατο περιστατικό κατά το οποίο μέλη της αναρχικής ομάδας αντιλήφθηκαν μπάτσο να παρακολουθεί σύντροφό τους και τους ζήτησαν ταυτότητες είπε: «οι αστυνομικοί κυκλώθηκαν από 10-15 άτομα που μόνο με την παρουσία τους ήταν απειλητικοί. Ξέρουν οι Ρουβίκωνες ότι είναι υποχρέωση του αστυνομικού οργάνου εάν δηλώσει την ιδιότητά του, είναι υποχρεωμένος να επιδείξει και την αστυνομική του ταυτότητα. Αν οι συνάδελφοι δεν έδειχναν την ταυτότητα, θα τους έκαναν ''τούμπανο'' στο ξύλο. Ήταν πολλά τα άτομα και δεν υπήρχε περίπτωση να τους σώσει τίποτα». 

Τι μας είπε ο "μεγάλος"!!! Οτι δηλαδή ο φόβος άλλαξε μεριά! Εκανε μια παραδοχή -προφανώς χωρίς να το καταλάβει- η οποία όμως έχει την αξία της.
Ουσιαστικά μας δήλωσε, ότι από δω και πέρα, οι μπάτσοι ξέρουν ότι δεν μπορούν να δρουν ασύδοτα και κινδυνεύουν να γίνουν "τούμπανο" απ' το ξύλο όταν συλληφθούν σε παρακρατικές δραστηριότητες. (Γράφουμε "παρακρατικές" γιατί σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της αστυνομίας οι δυο μπάτσοι που παρακολουθούσαν μέλος της αναρχικής ομάδας, το έκαναν με δική τους πρωτοβουλία, αφού ήταν στην συγκεκριμένη φάση "εκτός υπηρεσίας").

Μια σημείωση εδώ. Απ' ότι ξέρουμε ο μπατσοσυνδικαλιστής Μπαλάσκας μέχρι τώρα έχει γίνει "τούμπανο" στο ξύλο από συναδέλφους του και όχι από αναρχικούς.

Και ερχόμαστε τώρα στις "τσεκουράτες" σχετικές δηλώσεις που έκανε ο Μάκης Βορίδης. Αν και έχουν την ίδια βαρύτητα με τις διαπιστώσεις του, ότι η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει τα Χριστούγεννα, τις παραθέτουμε.
Ο νεοδημοκράτης, λοιπόν βουλευτής, έκανε δικιά του νομολογία διαπιστώνοντας ότι "η συγκεκριμένη ομάδα είναι, με βάση τον Ποινικό Κώδικα, συμμορία αφού τα μέλη της ενώνονται για τη διάπραξη πλημμελημάτων" και πρότεινε να αλλάξει ο Π.Κ ώστε «Το αδίκημα της συστάσεως συμμορίας από πλημμέλημα να γίνει κακούργημα. Και επομένως να αντιμετωπίσουν το φάσμα της καθείρξεως».

Περιττό να πούμε ότι αν επικρατήσει μια τέτοια "λογική" οποιαδήποτε συνδικαλιστική οργάνωση που θα προχωρήσει σε μια ακτιβιστική ενέργεια -όπως η συμβολική κατάληψη ενός υπουργείου π.χ- θα μπορεί να χαρακτηριστεί "συμμορία".

Ας μην τον αδικούμε όμως τον κ. Βορίδη. Ξέρει από συμμορίες. Από τότε που σαν γραμματέας της Νεολαίας ΕΠΕΝ, του πρώην δικτάτορα Γιώργου Παπαδόπουλου, έστηνε παγίδες με ομοϊδεάτες του χτυπώντας με σιδερολοστούς και τσεκούρια φοιτητές, μέχρι πρόσφατα που σαν δικηγόρος υπερασπιζόταν συμμορίες που αποτελούσαν μαφιόζοι του "λευκού κολάρου".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger