Home » , , » Πέρα απ' την επέλαση του θρησκευτικού σκοταδισμού, προχωράμε ακάθεκτα και σε Ουργουελινές εποχές

Πέρα απ' την επέλαση του θρησκευτικού σκοταδισμού, προχωράμε ακάθεκτα και σε Ουργουελινές εποχές

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 | 6:27 μ.μ.

Του Σ.Λ

Σκηνή πρώτη.  Σημερινή καθημερινή εφημερίδα προβάλει πρωτοσέλιδα με "ξύλινους τίτλους" ένα θαύμα που έγινε κατά το οποίο ένα παιδάκι το οποίο ήταν "σχεδόν τυφλό και έβλεπε μόνο θολούρες" ξαφνικά με  την  μεσολάβηση  του "πατέρα Δημήτριου" δέχτηκε "το μεγαλείο του Θεού" και "είδε κυριολεκτικά κανονικά τα πάντα".

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα αναγράφονται στην κεντρική φυλλάδα της εφημερίδας το θαύμα έγινε αντιληπτό από πολύ κόσμο και "Δεκάδες πιστοί δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους με όσα βίωσαν".

Εδώ δεν χρειάζεται να αναφερθούμε τι αίσθηση δημιουργείται στο χριστεπώνυμο πλήρωμα, που δεν είναι απαραίτητο να είναι θρησκόληπτο όταν του έρχεται στην αντίληψη του αυτό το δημοσίευμα.

Μια λεπτομέρεια που όμως έχει την σημασία της. Δημοσιεύεται μια "είδηση" που όχι μόνο στους ορθολογιστές -που φυσικά δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία να συζητήσουν αυτό το μύθευμα- θεωρείται παραμύθι, αλλά και πολύ δύσκολα θα βρεις γιατρό που θα δεχθεί την πιθανότητα του "θαύματος"
Γιατί, λοιπόν, δεν βρίσκεται ένα αρμόδιος επιστημονικός σύλλογος να ζητήσει να πληροφορηθεί αναλυτικά για το γεγονός; Μια τέτοια παραπληροφόρηση δεν λειτουργεί και σε βάρος της επιστημονικής κοινότητας; 

Σκηνή δεύτερη. Ιστοσελίδα εκκλησιαστικών ειδήσεων έχει καθιερώσει την στήλη "ΘΑΥΜΑΤΑ". Καθημερινά εκεί, διαβάζουμε το δελτίο θαυμάτων. Κι εδώ έχουμε ποικιλία μεταφυσικών φαινομένων.
Από το απλά θαύματα να "ανθίσει το ακάνθινο στεφάνι σε εικόνα του Εσταυρωμένου στον Ι.Ν Ταξιαρχών της Άρτας" και "εικόνα της Παναγίας που κλαίει, σε εκκλησία του Σικάγου", μέχρι "ζωντανή μαρτυρία" γυναίκας. την οποία "ο δαίμονας την έκανε αόρατη", την οποία μας διηγείται  ο γνωστός "Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης". 
Πληθώρα "θαυμάτων" ανθρώπων που "γιατρεύονται" από μια σειρά αρρώστιες και πάει λέγοντας,

Και αναρωτιέμαι ο αφελής. Κάτι τέτοιες "ειδήσεις" δεν είναι εγκληματικές και λογικά αυτοί που τις διαδίδουν θα έπρεπε να διωχθούν ποινικά;
Δεν προτρέπουν θρησκευόμενους γονείς που τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα υγείας να υποτιμήσουν, αν όχι να παρατήσουν την ιατρική αγωγή που ακολουθούν προσερχόμενοι σε εκκλησίες και μοναστήρια ευελπιστώντας στο θαύμα για γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα;

Αυτή δεν είναι μια προπαγάνδα η οποία όχι απλώς ξεφεύγει απ' την λογική -όπως εξάλλου όλες οι μεταφυσικές δοξασίες- αλλά πιθανόν να έχει καταστροφικά αποτελέσματα σε ανθρώπους που θα παραμελήσουν την επιστημονική αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν, εναποθέτωντας τις ελπίδες τους σε θεϊκή παρέμβαση;

Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν εντοπίζουν διασπορά ψευδών ειδήσεων που μπορεί να αποφέρουν θλιβερά αποτελέσματα σε μια μερίδα κόσμου η οποία είναι θρησκόληπτη;

Σκηνή τρίτη. Στο παρελθόν είχαμε πληροφορηθεί ότι σε βάρος γνωστού αναρχικού είχε στηθεί ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση με την συνδρομή ανακριτών, εισαγγελέων και αστυνομικών για μια σκωπτική ανάρτηση που είχε κάνει στο διαδίκτυο. Ο αναρχικός -πρόκειται για το μέλος του "Ρουβίκωνα" Γ. Καλαϊτζίδη- συνελήφθη και καταδικάστηκε.
Τώρα μαθαίνουμε, ότι ο Μ. Χρυσοχοϊδης ανέθεσε στην υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την στενή παρακολούθηση ιστότοπων για να διαπιστωθεί, λέει, αν τα δημοσιεύματα τους συνιστούν "προτροπή σε εγκληματικές πράξεις".

Επιμύθιο: Πέρα απ' την επέλαση του θρησκευτικού σκοταδισμού, προχωράμε ακάθεκτα και σε  Ουργουελινές εποχές με αποκλειστική ευθύνη του αστικού κράτους. 

Β.Κ: Κάναμε κάποιες παρεμβάσεις στο κείμενο του συντρόφου.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

29 Σεπτεμβρίου 2019 στις 8:37 μ.μ.

Μη ξεχναμε οτι ολους αυτους τους απιστευτους τυπους τους πληρωνουμε εμεις. Κανονικα επρεπε αυτοι που τους πιστευουν να πληρωνουν και ειναι αρκετα εκατομμύρια. Και να επισημανω και κατι οτι απο προσωπικη εμπειρια ειναι κσι πολυ αριστεροι μέσα σε αυτους.

30 Σεπτεμβρίου 2019 στις 3:41 π.μ.

Ένας φαλλός χρειάζεται, να βρούμε την υγειά μας.
Θαύμα! Θαύμα! Άρχισα να πιστεύω κι εγώ, ο άθεος. Εμφανίστηκε μπροστά μου ο όσιος Ανδρέας της Εκάλης! Αυτός με τον τίμιο και θαυματουργό φαλλό! Μου τον ακούμπησε κι άρχισα να βλέπω καθαρά! Τέλος πια τα γυαλιά, τα φάρμακα! Ένας φαλλός χρειάζεται, να βρούμε την υγειά μας.
Άφησε και μήνυμα ο Άγιος, βέβαια.
"Κύριε Μητσοτάκη καληνύχτα σας. Στο μέλλον οι εκλεγμένες κυβερνήσεις δεν θα παίζουν κανέναν ρόλο". Μην το λες αυτό Όσιε. Παίζουν το ρόλο του μαλάκα με εξαιρετική επιτυχία.
"Η Ελλάδα ανήκει στους Αμερικάνους". Σωστό σε βρίσκω Άγιε. Πόσο σοφά τα λες! Πες μας και για τις Πρέσπες. "Το όνομα είναι η ψυχή της σπέκουλας". Και της πατριδοκαπηλίας μην ξεχνιόμαστε. Διάβασα όμως στις Γραφές, πως είχες ελαφρώς διαφορετική γνώμη, όταν ζούσες. "Mea Culpa". Προσκυνώ Όσιε. Το "θαματουργό" πρόσεχε μόνο. Είπαμε να τον ακουμπήσεις, όχι να τον βάλεις όλο. Μη πάθω καμιά νίλα. Είναι και 48 πόντοι. Από σεβασμό έσκυψα, εντάξει;
Τι μήνυμα θέλεις να δώσεις στον κόσμο; "Εδώ και τώρα Αλλαγή". Είμαι της ίδιας άποψης. Επιτέλους, να ένας Άγιος, που μου ταιριάζει.
Τα θαύματα του Αγίου είναι πολλά. Πρώτα απ' όλα το θαύμα παραμονής των βάσεων που έφυγαν. Έπειτα το θαύμα του Σοσιαλιστικού μετασχηματισμού, όπου σοσιαλιστές, που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα, έγιναν καπιταλιστές και κεφαλαιούχοι. Μην τα εξιστορώ όλα δεν θα φτάσει ο χώρος.
Αλλά είναι αλήθεια πως μας λείπει ο όσιος Ανδρέας της Εκάλης. Να ξεσκίσει το Μητσοτάκη, όπως αυτός ήξερε να κάνει. Να διώξει τον εξαποδώ μια ώρα αρχύτερα. Να αρχίσει να τον κυνηγάει με το θαυματουργό του φαλλό, να δεις πως εξαφανίζεται ο υιός του Αποστάτη δαίμονα. Ένα φαλλό θέλουν οι δεξιοί, αγάπη μου, να στρώσουν χαρακτήρα.
"Ο λαός δεν ξεχνά, τι σημαίνει δεξιά". Αχ όσιε, μας τα χάλασε η άνοια. Όσοι είχαν μυαλό, δεν πήγαν να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές και την πατήσαμε! Βγήκαν οι βρικόλακες από τους τάφους τους και πίνουν αίμα. Δεν ρίχνουμε κάνα εξορκισμό;
"Θα τους στείλουμε οριστικά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας". Όσιε Ανδρέα, από το στόμα σου και στου Θεού τ αυτί. Και στο διάολο να τους στείλουμε, εμένα προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου.
Το φαλλό πρόσεχε, είπαμε. Εντάξει, τον ακούμπησες, ως εδώ. Πήραμε την ευλογία, μη γκαστρωθούμε κιόλας. Η αλήθεια είναι, πως ήσουν μεγάλος μπήχτης. Αλήθεια, πως και σε προσκυνάν οι θεούσες; Αυτές έχουν αλλεργία στο sex.
"Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές". Αυτή η ατάκα είναι άλλου. Όμως συμφωνώ. Για το ΚΙΝΑΛ μια κουβέντα; "Ποτέ δεν περίμενα τόση αλητεία". Ούτε εγώ. Για το ΣΥΡΙΖΑ; "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ".
Όσιε, χάρηκα που σε είδα. Στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς στο Άγιο καπετάν Γιώτη. Θα τα λέτε εκεί πάνω ε; Ε βέβαια! Ο μπαμπάς του Κούλη που είναι; Δεν είναι μαζί σας στον Παράδεισο; Το φαντάστηκα...

30 Σεπτεμβρίου 2019 στις 10:51 π.μ.

Αυτό με τον φαλλό σ. Μήτσο ήταν τρολιά. Ανακυκλώθηκε από θρησκευτικές ιστοσελίδες, αλλά την ουσία ήταν ένα χιουμοριστικό άρθρο. Ο σ. Σ.Λ είναι "φρέσκος" και θα μάθει να αποφεύγει τέτοια λούκια. Γι' αυτό κάναμε παρέμβαση στο κείμενο του.

30 Σεπτεμβρίου 2019 στις 2:01 μ.μ.

Το ξέρω. Πλάκα κάνω. Κατάλαβα αμέσως σε ποιον αναφέρεται. Όσιος Αντρέας από την Εκάλη ένας ήταν. Η αλήθεια όμως είναι πως αν δεν είχε το "Εκάλη" θα μπερδευόμουν κι εγώ. Δεν φαντάζεσαι τι προσκυνάνε.

4 Σεπτεμβρίου 2021 στις 5:49 μ.μ.

Νομίζετε ότι περιπαίζετε την ορθόδοξη πίστη;
Προφανώς από μέσα σας βγαίνει αυτό που δείξατε και προφανώς εσείς αυτό προσκυνάτε.

10 Δεκεμβρίου 2021 στις 11:45 μ.μ.

Εγώ δεν είμαι χριστιανός. Πώς όμως ξέρετε ότι το παραπάνω γεγονός είναι μύθευμα; Πώς ξέρετε ότι δεν έγινε ποτέ;

19 Δεκεμβρίου 2021 στις 12:05 π.μ.

Τι σκοταδισμός ειν'αυτος

19 Δεκεμβρίου 2021 στις 12:06 π.μ.

Τι σκοταδισμός ειν'αυτος!! Ντροπή για το χάλι των χριστιανοταλιμπαν!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger