Home » , » Για την συμφωνία - κοροϊδία για τους Κούρδους

Για την συμφωνία - κοροϊδία για τους Κούρδους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 | 7:02 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Κι ενώ οι δεξιοί έπαθαν παράκρουση μην μπορώντας να εξηγήσουν τη στάση του Προέδρου και θεού τους Τραμπ, εμείς είχαμε προβλέψει, τι θα γίνει πριν χρόνια.
Η Τουρκία όντας μέλος του ΝΑΤΟ, με τις ΗΠΑ να την ελέγχουν απόλυτα, θα ήταν ο χωροφύλακάς της υπερδύναμης στην περιοχή. Οι πόλεμοι στοιχίζουν, έτσι ο κυνικός, διεφθαρμένος, αδίστακτος, αλλά πάντα πρακτικός Τραμπ έκανε πληρεξούσιο στην Τουρκία, να αντικαθιστά τους Αμερικάνους στις σφαγές των γειτονικών λαών.

Να πούμε πως η συμφωνία - κοροϊδία για τους Κούρδους, έγινε τη στιγμή που οι Αμερικάνοι Γερουσιαστές πιεζόμενοι από την κοινή γνώμη απειλούσαν με πραγματικές κυρώσεις στην Τουρκία, ενώ οι βασιβουζούκοι του Σουλτάνου τα βρήκαν μπαστούνια από την ηρωική αντίσταση των Κούρδων και κυρίως από την ενίσχυση του Άσαντ και της Ρωσίας.
Είναι επίσης ένα πρόσχημα να κατηγορήσει η ΗΠΑ τους Κούρδους, αφού θα ήταν τρελοί να δεχτούν να φύγουν από τις θέσεις τους και να παραδώσουν αμαχητί τα εδάφη στους εισβολείς. Μπορούν όμως να βάλουν μπροστά Ρώσους και Συριακό στρατό και τότε Αμερικανοί και Τούρκοι θα την πατήσουν άλλη μια φορά.

Δεν ήξεραν οι Αμερικάνοι, όταν πουλούσαν τους Κούρδους, πως θα στρέφονταν προς τη Ρωσία, ανατρέποντας έτσι τα βρώμικα σχέδιά τους; Το θεωρούσαν πιθανότητα, αλλά όχι βεβαιότητα. Εξάλλου στις δυο προηγούμενες Τουρκικές εισβολές, οι Κούρδοι εξαπατήθηκαν τέλεια.
Στην πρώτη μάλιστα - κατά τη γνώμη μου την πιο κρίσιμη - την ημέρα που οι Τούρκοι εισέβαλαν στη Συρία δήθεν για να διώξουν τον ISIS, Κούρδοι και Σύριοι μάχονταν σκληρά πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Αν οι Κούρδοι πήγαιναν από τότε με τον Άσαντ, συγκέντρωναν τις δυνάμεις τους και τσάκιζαν τους Τούρκους εισβολείς, δεν θα γίνονταν τίποτε από αυτά. Έπειτα ο Άσαντ σε συνεργασία με τους Κούρδους θα ελευθέρωνε την Αλ Μπαμπ, ενώ ίσως ο Σουλτάνος έχανε τις εκλογές, αφού θα είχε ηττηθεί στη Συρία. Ο πόλεμος ίσως να είχε ήδη τελειώσει.
Φυσικά δεν κατηγορώ τους Κούρδους, καθώς πίσω από όλα αυτά βρίσκονται οι Αμερικάνοι, οι οποίοι κορόιδεψαν το λαό αυτό τάζοντας του λαγούς με πετραχήλια όταν τον χρειάζονταν.

Ακόμα και στη δεύτερη εισβολή στο Αφρίν οι Κούρδοι υπάκουσαν τους Αμερικανούς, πιο σωστά υπέκυψαν στους εκβιασμούς τους κι άφησαν αβοήθητους τους Κούρδους συντρόφους τους.
Πέρα από ελάχιστους εθελοντές, κανείς δεν έστειλε ενισχύσεις.

Οι Κούρδοι φύλαγαν τις πετρελαιοπηγές στο Νότο για λογαριασμό των Αμερικανών.
Είχαμε πει πως ο Σουλτάνος δεν θα σταματούσε στο Αφρίν. Ευτυχώς στην Ιεράπολη οι Κούρδοι έκαναν μεγάλες οχυρώσεις, που σταμάτησαν τους φασίστες μισθοφόρους παρά την υλική τους υπεροχή.
Στα σύνορα όμως Τουρκίας - Συρίας, οι Κούρδοι πιστεύοντας τους Αμερικανούς ασχολούνταν αλλού κι έτσι βρέθηκαν να μάχονται υπό ιδιαιτέρα δυσμενείς συνθήκες. Μόνο η θέληση τους για Ελευθερία και η εμπειρία τους στις μάχες απέκρουσαν την εισβολή.
Και η φυσικά η συμμαχία με τον Άσαντ που ελευθέρωσε δυνάμεις στα μετόπισθεν και εξύψωσε το ηθικό των υπερασπιστών.

Ο λόγος που οι Αμερικάνοι και Ισραηλινοί είναι με τους Τούρκους: "Η Τουρκία θα ενεργήσει ως επίτροπος των ΗΠΑ στην περιοχή και θα υπονομεύσει τόσο την κυβέρνηση Assad, όσο και τα συμφέροντα του Ιράν... Εξακολουθεί να είναι μέλος του ΝΑΤΟ και έχει στενή σχέση με την Ουάσινγκτον... η Τουρκία είναι ήδη ισχυρός σύμμαχος που αγοράζει αμερικανικά όπλα και έχει ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς με τις ΗΠΑ, ενώ οι Κούρδοι θα χρειαστούν οικονομική βοήθεια".

Άρα η απόφαση του Τραμπ δεν είναι προσωπική, αλλά πολιτική των ΗΠΑ. Περίληψη του άρθρου "What lies behind Iran’s noise and Israel’s silence regarding the Turkish invasion of Syria: opinion"    
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger