Home » , , » Θα πέσουμε από τα σύννεφα αν μάθουμε ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί για την προπαγάνδα της Ελληνες δημοσιογράφους

Θα πέσουμε από τα σύννεφα αν μάθουμε ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί για την προπαγάνδα της Ελληνες δημοσιογράφους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 | 7:42 μ.μ.


Ο Νίκος Μελέτης είναι ένας δημοσιογράφος που δεν έχει κρύψει τις συντηρητικές απόψεις του, γ' αυτό και θα συναντήσει κανείς, πολλά κείμενα του σε δεξιά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
Πέρα απ' αυτό όμως ίσως δεν πρέπει να περάσουμε απαρατήρητο το χτεσινό του τουοτάρισμα το οποίο εκτός απ' ότι πήρε μεγάλη δημοσιότητα, δημιούργησε ερωτήματα, και προβληματισμούς σε όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο.

Η φυλλάδα μάλιστα "Δημοκρατία" το κάνει πρωτοσέλιδο.  Η επισήμανση της ότι πρέπει η ΕΣΗΕΑ, το υπουργείο Εξωτερικών και το Μέγαρο Μαξίμου να παρέμβουν και να διερευνήσουν την καταγγελία, δεν είναι λαθεμένη.

Δεν έχουμε την καλύτερη άποψη γι' αυτόν τον δημοσιογράφο. Δεν τον θεωρούμε όμως τόσο αφελή να κάνει μια τόσο σοβαρή καταγγελία και να μην μπορεί να την τεκμηρίωση. (Εκτός και αν υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες που εμείς δεν μπορούμε να εντοπίσουμε).

Αισιόδοξοι ότι μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια ουσιαστικά στοιχεία για μισθοφόρους-δημοσιογράφους που συμμετέχουν στην Τουρκική προπαγάνδα, δεν είμαστε.
Ο Νίκος Μελέτης, μπορεί να επικαλεστεί το "δημοσιογραφικό απόρρητο" σε οποιαδήποτε έρευνα γίνει και έτσι .. μηδέν αποτέλεσμα.

Η επίκληση, του ότι η υπεύθυνη Τύπου της  τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα Ντουγιογκού Λέλογλου, ανέβασε στο Twitter φωτογραφία με πρόσφυγες, γράφοντας στη λεζάντα ότι «πρόκειται για ταξίδι που οργάνωσε η τουρκική προεδρία για ελληνικά media, με πρώτο σταθμό το κέντρο προσφύγων», δεν είναι στοιχείο που αποδεικνύει τίποτα.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

18 Οκτωβρίου 2019 στις 10:05 μ.μ.

Σε πλήρη αντίθεση με δεξιούς δημοσιογράφους και με ακροδεξιές φυλλάδες, που δεν καταδικάζουν τον τουρκικό φασισμό αλλά καταριούνται την Τουρκία γενικά σαν "προαιώνιο εχθρό", εμείς οι κομμουνιστές -και κάθε πραγματικός αριστερός δημοκράτης- στηρίζουμε ολόψυχα τις επαναστατικές δυνάμεις του τουρκικού λαού που μάχονται το φασισμό και την καπιταλιστική εκμετάλλευση, στοχεύοντας σε μια λεύτερη, λαϊκοδημοκρατική και σοσιαλιστική Τουρκία. Μόνο με μια τέτοια Τουρκία θα κερδίσει οριστικά το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και ο πολύπαθος, Κουρδικός λαός, θα επιλυθεί δίκαια και το Κυπριακό, χωρίς εισβολείς και κατακτητές, ενώ ο ελληνικός, ο τουρκικός κι κουρδικός λαός θα ζήσουν ειρηνικά κι αδελφωμένα. Εμάς δεν μας χωρίζει τίποτα από την εργατική τάξη και τους λαοϋς της Τουρκίας και φυσικά η καλύτερη συμβολή μας στο δικό τους αγώνα για τη λευτεριά είναι ο αντϊστοιχος δικός μας επαναστατικός αγώνας για μια λεύτερη κι ανεξάρτητη λαοκρατούμενη Ελλάδα. Κανένας κ. Μελέτης και καμιά φυλλάδα σαν την ψευδεπίγραφη "Δημοκρατία"(διάβαζε Χουντοκρατία") δεν μπορεί να θέσει έτσι το ζήτημα γιατί θα έβαζε...μπουρλότο στον εγχώριο καπιταλισμό και φασισμό, πράγμα αδύνατο. Οι όποιες αντιθέσεις τους με τη γραμμή της αστικής κυβέρνησης εκφράζουν απλώς διαφορετικές ομάδες συμφερόντων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger