Home » , » Συζητείται συμμαχία Κούρδων με τον Άσαντ και κατ' επέκταση με τους Ρώσους.

Συζητείται συμμαχία Κούρδων με τον Άσαντ και κατ' επέκταση με τους Ρώσους.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 | 9:31 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175 

"Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) θα μπορούσαν να συμμαχήσουν με τον Πρόεδρο Μπασάρ Ασάντ, προκειμένου να αποκρούσουν τον τουρκικό στρατό στη βόρεια Συρία.
"Σκεφτόμαστε ένα συνεταιρισμό με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ, με στόχο την καταπολέμηση των τουρκικών δυνάμεων", δήλωσε ο αρχηγός των Δημοκρατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Συρίας, Μαζλούμ Αμπντί .

Σε συνέντευξή του στο NBC News, ο Abdi δήλωσε ότι η παρακολούθηση των κρατουμένων του ISIS δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα για την SDF, καθώς οι περισσότεροι αγωνιστές των φυλακών και των στρατοπέδων έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα για να αποτρέψουν την τουρκική εισβολή.

"Η παρακολούθηση των κρατουμένων του ISIS που φυλακίστηκαν στη Συρία είναι δεύτερη προτεραιότητα τώρα που οι ΗΠΑ έχουν προετοιμάσει το έδαφος για μια τουρκική επίθεση που πιθανόν να στοχεύσει τις δυνάμεις μας κατά μήκος των συνόρων", πρόσθεσε ο Abdi...

"Ειλικρινά, αυτό (οι δηλώσεις Τραμπ) μας προκαλεί απογοήτευση. Η απόφαση βλάπτει την εμπιστοσύνη της Συρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και την αξιοπιστία των Ηνωμένων Πολιτειών», σχολίασε ο Abdi.

Ο τουρκικός στρατός έχει κάνει όλες τις αναγκαίες προετοιμασίες για την επερχόμενη εισβολή τους στη βόρεια Συρία, με στόχο την «εξάλειψη των τρομοκρατικών ομάδων που απειλούν την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας».
Ως απάντηση, οι Κούρδοι προετοιμάζονται για άμυνα".

Μια διευκρίνηση: Οι Αμερικανοί δεν φεύγουν εντελώς από τη Συρία, φεύγουν από τις περιοχές που εισβάλουν οι Τούρκοι. Τις πετρελαιοπηγές μια χαρά τις προσέχουν.
Και όχι δεν χτυπήθηκαν Αμερικάνοι από Τούρκους. Άλλο ένα fake news των βλαμμένων ακροδεξιών Ελλήνων. Οι φάλαγγες των Αμερικάνων μπορούν να καλέσουν αεροπορική υποστήριξη που θα έρθει σχεδόν αμέσως. Αν οι Τούρκοι επιτίθονταν, η Τουρκική Αεροπορία θα ήταν παρελθόν. Οι Τούρκοι δεν πρόκειται πότε να το κάνουν αυτό, αφού άλλωστε έχουν την άδεια των ΗΠΑ για την εισβολή, αν όχι την παρότρυνση τους!

Αν κάποιοι δεν ξέρουν, κάλο θα είναι να μην γράφουν ότι τους κατέβει. Το σίγουρο είναι πως οι Κούρδοι αυτή τη στιγμή είναι μόνοι. Και βέβαια ψάχνουν διάφορες λύσεις. Μια από αυτή που συζητούνται, αλλά δεν έχει ακόμα αποφασιστεί κάτι, είναι και η συμμαχία με τον Άσαντ και κατ' επέκταση με τους Ρώσους.

Βεβαίως αυτό θα ήταν η χειρότερη εξέλιξη για τους εισβολείς, θα σήμαινε οριστικό τέλος της λυκοφιλίας Τσάρου - Σουλτάνου. Γι αυτό εκτός από τα πεδία των μαχών γίνονται πολλές παρασκηνιακές κινήσεις, που δε φτάνουν το φως της δημοσιότητας.

Το βέβαιο είναι πως ΗΠΑ Ευρωπαϊκή Ένωση κοροϊδεύουν τους Κούρδους, είναι καθαρά με τους Τούρκους, ότι κι αν λένε δημόσια. Και χρειάζεται μεγάλη προσοχή μη στήσουν και σε μας παγίδα εξωθώντας μας σε κινήσεις που μετά θα βρεθούμε πολύ εκτεθειμένοι. Και μόνοι.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger