Home » , » Η αισθητική των "αρίστων"

Η αισθητική των "αρίστων"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 | 9:48 μ.μ.

Η τύπισσα λέγεται Φερονίκη (Νίκη) Τζαβέλλα. Υπήρξε στέλεχος του πολιτικού μορφώματος του Καρατζαφέρη και στην συνέχεια επέστρεψε στο γαλάζιο μαντρί, αποτυγχάνοντας επανειλημμένος να εκλεγεί  Ευρωβουλευτής. Το συγκεκριμένο άτομο έχει πολιτογραφηθεί στην πολιτική αγορά ως "υπηρέτης όλων των αφεντάδων". (Διαβάστε εδώ).

Εκτός των άλλων προσόντων της διακρίνεται για την αισθητική που έχει και για το πόσο εκτιμάει το "λεπτό χιούμορ", Σημερινό παράδειγμα το ότι της έφερε γέλια μέχρι δακρύων, το τουιτάρισμα που έκανε ένα φασιστόμουτρο. Ενας χρήστης του twitter που συμπεριλαμβάνεται στους "νοικοκυραίους" που ενθουσιάζονται να παρακολουθούν τα δίποδα ένστολα καθάρματα να ξεγυμνώνουν και να ξυλοκοπούν διαδηλωτές.
Αυτή η απάνθρωπη, εμετική τοποθέτηση, δημιούργησε ευφορία και γέλια στο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που θεώρησε καλό να μας το γνωστοποιήσει.

Δεν έχουμε να σχολιάσουμε το παραμικρό για την συμπεριφορά αυτής της "άριστης". Απλώς να σας θυμίσουμε ότι η Νίκη Τζαβέλα είναι ένα στέλεχος της συντηρητικής παράταξης, γνωστό για τα ευσεβή του αισθήματα και πιστό μέλος τους χριστεπώνυμου ποιμνίου.  

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

8 Δεκεμβρίου 2019 στις 12:45 π.μ.

“Τα Καυδιανά δίκρανα είναι μια στενωπός στην Ιταλία, ανάμεσα στις απόκρημνες πλαγιές δυο βουνών στα Απεννίνα”. Κοντά ήταν το Καύδιο, πρωτεύουσα της φυλής των Σαμνιτών. Το 321 π.Χ. ο Ρωμαϊκός στρατός ηττήθηκε από τους Σαμνίτες, οι οποίοι ανάγκασαν τους Ρωμαίους αιχμαλώτους να περάσουν κάτω από έναν ταπεινωτικό ζυγό. “Τον ζυγό αυτό σχημάτισαν τρία δόρατα σε σχήμα δικράνου, τα δύο μπηγμένα κάθετα στο έδαφος και το τρίτο πάνω τους σε σχήμα Π”. Έπειτα, αφού οι Σαμνίτες, τους αφαίρεσαν οπλισμό και ρούχα, τους άφησαν ελεύθερους περιγελώντας τους.
Ολοφάνερα η πράξη αυτή είχε στόχο να πλήξει το ηθικό των Ρωμαίων. Μόνο που δε λειτούργησε. Οι Ρωμαίοι ορκίστηκαν εκδίκηση και τελικά κατέλαβαν την πόλη των εχθρών τους. Κάποιοι μύθοι λένε πως ανταπέδωσαν τα ίδια στους νικημένους πλέον Σαμνίτες.
Ο Εμφύλιος απ' ότι φαίνεται συνεχίζεται. Οι μπάτσοι βλέπουν τον κόσμο ως εχθρό. Και συμπεριφέρονται ως στρατός Κατοχής. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της ανακατάληψης των πόλεων, που μπορεί να οδηγήσει τελικά σε ένα ακόμα γύρο του Εμφυλίου.
Η κυβέρνηση είναι ολοφάνερα πίσω από αυτό. Κανείς μπάτσος, όσο ηλίθιος και κομπλεξικός να είναι, δεν θα τολμούσε, αν δεν είχε πολιτική κάλυψη, να προβεί σε δημόσια βασανιστήρια σε ανθρώπους που δεν έχουν κάνει τίποτα. Δικαιώνονται όλοι όσοι μιλούν για Χούντα.
Βέβαια αυτές οι εικόνες ευχαριστούν πολύ κάποιους μαλάκες ψηφοφόρους της ΝΔ. Δεν ξέρω, ίσως είναι τα γονίδια του Χανς του Γκεσταπίτη, που φρόντιζε τη γιαγιά τους στην Κατοχή. Νομίζω όμως πως φταίει περισσότερο το περιβάλλον, οι συνθήκες.
Βλέπετε, κάποιοι που είναι δειλοί μισούν πάρα πολύ αυτούς που τολμούν να ορθώνουν το ανάστημα τους στην εξουσία. Γιαυτό άλλωστε χαίρονταν κι οι παππούδες τους να εκτελούνται και να βασανίζονται πατριώτες από τους Γερμανούς. Μετά την ήττα του ναζισμού, οι προδότες πήραν εκδίκηση από αυτούς που νικήσαν τους παλιούς αφέντες τους. Πάντα όμως ήταν προδότες και αυτό τους έκανε να λυσσάνε ακόμα περισσότερο. Μετά το δημοψήφισμα του ΟΧΙ, οι υποταγμένοι του ΝΑΙ θέλουν άμεσα τη ρεβάνς. Γιατί ξεφτιλίστηκαν, φάνηκε πως είναι δειλοί, αδίστακτοι και καθάρματα. Τίποτε άλλο παρά υπηρέτες τοκογλύφων.
Το να ξεγυμνώσεις τον εχθρό πράγματι στόχο έχει τον εξευτελισμό. Όμως οι ίδιοι ταπεινώνονται πολύ περισσότερο, όταν σέρνονται σα σκουλήκια στα γραφεία των κηφήνων, όταν φυλάνε τις κατουρημένες ποδιές για ένα ρουσφέτι.
“Αν έκαναν τα ίδια σε αυτούς”; Προφανώς δεν θα τους άρεσε. Καλά, δεν παίρνω κι όρκο, για δεξιούς μιλάμε.
Όσο για το “καφέ βρακί πίσω κίτρινο μπροστά” δεν είναι Αναρχικού ή κάποιου περαστικού που συνέλαβαν αναίτια οι μπάτσοι. Είναι το σώβρακο του Κούλη, που το έστειλαν για προσκύνημα στα τμήματα.
Έκανε προεκλογικά το μάγκα στη Βόρεια Μακεδονία, τώρα όμως όχι μόνο πήρε πίσω, όσα έλεγε αλλά μοιράζεται το Αιγαίο με το Σουλτάνο. Πως σας φαίνεται αυτό νεοδημοκράτες, ε, πως σας φαίνεται; Δεν τους νοιάζει όμως, τους ενδιαφέρει να τρυπώσουν στο Δημόσιο, να ξεκοκαλίσουν το παραδάκι.
Προπαντός τους νοιάζει να μας εκδικηθούν. Όχι μόνο γιατί η πλειοψηφία τους στέρησε την κουτάλα τόσα χρόνια. Αλλά γιατί οι πολλοί δεν φοβήθηκαν τους δυνατούς, τους τοκογλύφους. Είπαμε ΟΧΙ και είμαστε περήφανοι γι' αυτό. Αυτοί δεν είναι για το ΝΑΙ που ξεστόμισαν.
Κάθε φορά λοιπόν που κάποιος από μας ζητάει τα αυτονόητα για ανθρώπους, (εργασία, ελευθερία, υγεία παιδεία κλπ), τα σκουλήκια ενίστανται. Οι ιοί, τα παθογόνα βακτήρια, τα παράσιτα, ευδοκιμούν και ακμάζουν όταν οι οργανισμοί αρρωσταίνουν.
Τους αρέσει να βασανίζονται άνθρωποι. Είναι σαδιστές. Γι αυτό και χάρηκαν πάρα πολύ που εκατομμύρια δεν θα κάνουν Χριστούγεννα. Κι αν δεν έπαιρναν τίποτα “ούτε οι Ρομά που έχουν πολλά παιδιά” και δεν μπορεί να μην τους δώσει ένα ψίχουλο έστω και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα ήταν ακόμα περισσότερο ευχαριστημένοι. Με τέτοιους έχουμε να κάνουμε, τι νομίζετε;
Αλλά ότι και να κάνουν ξέρουν πως άνθρωποι δεν γίνονται. Κι αυτό είναι το μεγάλο τους μαράζι. Ποτέ δεν θα σταθούν όρθιοι, πάντα γονατιστοί και με τη γλώσσα στον πισινό του αφέντη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger