Home » , , » Ο "Ρουβίκωνας" προκαλεί "απώλεια ύπνου" σε αργυρώνητους καλαμαράδες.

Ο "Ρουβίκωνας" προκαλεί "απώλεια ύπνου" σε αργυρώνητους καλαμαράδες.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 | 7:30 μ.μ.

Καλογραμμένο και απόλυτα εύστοχο του κείμενο του "Ρουβίκωνα" με το οποίο η αναρχική συλλογικότητα αναλαμβάνει την ευθύνη για την ενέργεια μελών της να μπουκάρουν στα γραφεία της εμετικής φυλλάδας "Δημοκρατία" και της έντυπης πατσαβούρας "Espresso", προκαλώντας κάποιες υλικές ζημιές.

Εδώ να σημειώσουμε ότι η φυλλάδα "Δημοκρατία" είναι ένα αντικομουνιστικό ακροδεξιό έντυπο, που με τα πονήματά της που κυκλοφορεί προσπαθεί να παραχαράξει την ιστορία μας κάνοντας κάνοντας παράλληλα αφιερώματα -αγιογραφίες σε εγκληματίες φασίστες  (Από τον Γρίβα και τον Μεταξά μέχρι τον Γ. Παπαδόπουλο).
Πρόσφατα μάλιστα κυκλοφόρησε πρωτοσέλιδα με μια φωτογραφία και ένα κείμενο που είναι αποκλειστικά εγκεφαλικό κατασκεύασμα συντάκτρια της. Η αποκλειστική επιδίωξη του δημοσιεύματος ήταν να στοχοποιήσει τον αναρχικό Νίκο Ρωμανό.

Οσο για τις αθλιότητες και προβοκάτσιες της φασιστικής τσοντοφυλλάδας "Espresso", έχουμε ασχοληθεί εδώ Το τελευταίο της "κατόρθωμα" ήταν να "στοχοποιεί αγωνιστές και ακόμα χειρότερα στοχοποιεί συγγενείς τους, που τυχαίνει να είναι προβεβλημένα πρόσωπα στον χώρο της τέχνης", όπως τονίζει η ανάρτηση του "Ρουβίκωνα".

Δυο σύντομες παρατηρήσεις. Και μ' αυτή της την ενέργεια η αναρχική οργάνωση έδειξε ότι γνωρίζει να περιφρουρεί τις δραστηριότητες της, σε σημείο που να γελοιοποιεί τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Κι αυτό γιατί η τελευταία δράση της έγινε "μόλις 300 μέτρα από το Μέγαρο Μαξίμου, το καλύτερα φρουρούμενο σημείο της Αθήνας, και ακριβώς απέναντι από το σπίτι της αδελφής του πρωθυπουργού, της Ντόρας Μπακογιάννη", σύμφωνα με τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Το ότι μάλιστα "έσπασαν" και τα μέτρα αυτοπροστασίας που είχαν λάβει οι υπεύθυνοι των φυλλάδων, αφού εισέβαλαν κανονικά πληκτρολογώντας τον κωδικό του συστήματος ασφαλείας, είναι ένα πρόσθετο γεγονός για να χάσουν τον ύπνο τους, κάποιοι αργυρώνητοι κονδυλοφόροι.

Και η δεύτερη επισήμανση έχει την σημασία της. Επειδή ακολούθησε το αναμενόμενο, δηλαδή να υπάρχουν "δηλώσεις συμπαράστασης" στα "θύματα της τραμπουκικής ενέργειας" και επικλήσεις "υπεράσπισης του δημόσιου λόγου", ας θυμηθούμε έναν σχετικό σχολιασμό που είχαμε κάνει με αφορμή την εισβολή που είχαν κάνει μέλη του "Ρουβίκωνα", στα γραφεία της athens voice.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

17 Ιανουαρίου 2020 στις 11:05 μ.μ.

Και εδώ είναι που αναρωτιέται κανείς.
Ο αντικομουνιστικός οχετός της φυλλάδας καθώς και η διαστρέβλωση της ιστορίας όλα αυτά τα χρόνια, πως στο καλό δεν ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά κανενός από την κοινοβουλευτική αριστερά έως την εξωκοινοβουλευτική;
Κανείς δεν νιώθει θιγμένος με αυτά που γράφονται;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger