Home » , » Πιστέψατε πως υπάρχουν χορτοφάγοι καρχαρίες;

Πιστέψατε πως υπάρχουν χορτοφάγοι καρχαρίες;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 | 7:14 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Διαβάζω πως ο συνολικός τζίρος στην αγορά είναι μειωμένος τουλάχιστο κατά 30%. Βγήκαν λοιπόν διάφοροι παπαγάλοι να πουν γελοίες δικαιολογίες. Μέχρι και τις olnine αγορές επικαλέστηκαν, που (όπως ξέρουμε στην) Ελλάδα δεν είναι σημαντικό ποσοστό, όπως σε άλλες χώρες.
Και πως να είναι, όταν πρωτοχρονιάτικα έστειλε ηλεκτρονική λυπητερή η Τράπεζα, άσχετα αν μετά τα έδωσε πίσω. Τα έδωσαν, αφού ήταν έτοιμοι να τους δείρουν. Τους έφτυναν μέχρι και τα κομπιούτερ.

Ο μειωμένος τζίρος για μας ήταν αναμενόμενος. Είπαμε και το ξαναλέμε. Τα μόνα χρήματα που πηγαίνουν πραγματικά στην αγορά είναι των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Κι αν τύχει να δοθεί κάνα ψίχουλο με τη μορφή μερίσματος θα πάει κι αυτό κυρίως σε είδη διατροφής.
Αύξηση στα τρόφιμα επίσης μπορεί να έχουμε, όταν υπάρχει ανησυχία για περιπέτειες. Πχ το “έπος του εβαπορέ” το 1987, όπου οι επιδρομές Ελλήνων καταναλωτών στα Σούπερ Μάρκετ άφησαν μόνο άδεια ράφια. “Αέρα και τα φάγαμε”! Τυριά, ζυμαρικά κονσέρβες...

Αλλά κι έτσι ακόμα χρειάζονται χρήματα. Λεφτά φέτος δεν υπήρχαν. Ο Μητσοτάκης τα έδωσε στους πλούσιους κι άφησε τους φτωχούς να ψοφάνε της πείνας. Κάπου 260.000 πήραν 700 ευρώ. Και ο Κυμπουρόπουλος το δικαιούνταν. Αλλά ο συνταξιούχος ΑΜΕΑ όχι! Ούτε ο άνεργος χωρίς παιδιά ακόμα κι αν είναι μακροχρόνιος, ακόμα κι αν δεν έχει κανένα απολύτως εισόδημα!
Δεν θέλαμε φέτος να φάμε; Θέλαμε! Αλλά δεν είχαμε! Καθίσαμε λοιπόν σαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα, να ξεπαγιάζουμε θεονήστικοι.

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, η κυβέρνηση πρόσφερε μπόλικο κουτόχορτο. Εθνικιστικό και άλλο. Μας είπε πως όπου να ναι, θα γίνουμε Σαουδική Αραβία, Ιράν. Είμαστε ήδη! Και Σαουδάραβες και Ιρανοί. Αν δείτε το παπαδαριό ίδιοι.

Μην βρεθεί επίσκοπος στο εξωτερικό την έβαψε! Θα τον περάσουν για Ταλιμπανιστήρι, το λιγότερο θα τον συλλάβουν, μπορεί και να τον πυροβολήσουν, αλλά δεν θα φταίνε αυτοί για το μπέρδεμα. Εδώ, όταν τους ακούμε, μπερδευόμαστε εμείς. “Θάνατος στους άπιστους”! Η ιαχή των Σταυροφόρων και των Τζιχαντιστών. Επιτέλους οι φανατικοί συμφώνησαν σε κάτι.

Όπως είπαμε, λεφτά δεν υπάρχουν. Τα πήραν τράπεζες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, παπάδες, κομματόσκυλα... όλες οι συμμορίες. Σε μας έδωσαν προπαγάνδα και ξύλο. Φάγαμε λοιπόν τα ψέματα, τον αέρα τον κοπανιστό, τις υποσχέσεις κλπ. Αλλά δεν χορτάσαμε. Και κλαίμε τη μοίρα μας.

Μαζί κλαίνε κι οι μικρομεσαίοι που βλέπουν το ταμείο μείον. Αυτούς δεν τους λυπάμαι. Τουλάχιστο όσους ψήφισαν ανθρωποφάγους, για να μην τους στείλουν ελέγχους. Μαντέψτε κάτι γαλάζιοι βλάκες με περικεφαλαία. Θα στείλουν ελέγχους και θα σας απαυτώσουν! Καλά να σας κάνουν όμως. Γιατί μας πήρατε στο λαιμό σας! Δώσατε εξουσία σε αδίστακτο και διεφθαρμένο. Τι περιμένατε, προκοπή;
Πιστέψατε πως υπάρχουν χορτοφάγοι καρχαρίες; Κολυμπήστε τώρα στα χαράτσια και τα χρέη, να δείτε τη γλύκα.

Ο άλλος λόγος που μειώθηκε ο τζίρος είναι βέβαια οι απολύσεις. Όσο ο εργαζόμενος έπαιρνε μισθό αγόραζε. Όταν αυξάνονται οι απολύσεις μειώνονται τα λεφτά. Όταν λοιπόν απολύεται κόσμος, μαλάκα νεοδημοκράτη εμποράκο, τότε θα κλείσει και το δικό σου το μαγαζί. Γιατί πολύ απλά δεν θα πατήσει κανένας αφού δεν έχει σάλιο. Πόσο πιο λιανά;

Και τώρα λίγα μαθήματα για νεοφιλελέ ηλίθιους. Μοιράζει ο Κούλης κουτόχορτο μέσω των ΜΜΕ πως τάχα, αν μειωθούν οι μισθοί, αν απολυθεί κόσμος, αν δεν πληρώσουν οι πλούσιοι, θα κάνουν ουρές για να επενδύσουν. 

Δεν θα πω τα αυτονόητα, τι επίπτωση θα έχει η ανθρωποθυσία στους εργαζόμενους, ούτε τα κομμουνιστικά σκοτιστήκαμε για τους εκμεταλλευτές. Θα πως πολύ απλά όσοι έχουν έχουν λεφτά τα στέλνουν έξω και πως όσοι τα έχουν έξω δεν πρόκειται ποτέ να τα φέρουν στην Ελλάδα.
Γιατί; Για δυο κυρίως λόγους: Ο πρώτος είναι πως έξω, δεν πληρώνουν καθόλου φόρο, πράγμα που δεν μπορεί να το κάνει η Ελλάδα. Ο δεύτερος είναι γιατί κανείς δεν επενδύει χρήματα σε χώρα που υπάρχει πιθανότητα να εμπλακεί σε πόλεμο με τις γειτονικές. Η Ελβετία προσελκύει επενδύσεις. Γιατί άραγε; Πόσο πιο απλό;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger