Home » , , , , » Σε «κατηχητικό» κατά των αμβλώσεων καλεί τους μαθητές το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ);

Σε «κατηχητικό» κατά των αμβλώσεων καλεί τους μαθητές το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ);

Από Δημήτρης Δαμασκηνός , Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 | 7:57 π.μ.

   Έγγραφο με το οποίο ενημερώνει για την ημερίδα με θέμα «Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση» που διοργανώνει στις 9 Φεβρουαρίου η Πανελλήνια Ένωση Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» απέστειλε το υπουργείο Παιδείας προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τα σχολεία της Αττικής. Το υπουργείο καλούσε τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ενημερώσουν σχετικά όλους τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τους μαθητές των 15μελών Μαθητικών Συμβουλίων Λυκείων της Περιφέρειας Αττικής. Συγκεκριμένα, καλούσε σε συμμετοχή στην ημερίδα με ηλεκτρονικές απαντήσεις στο θέμα «ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ».


   Σημειώνεται ότι το υπουργείο Παιδείας, μετά από τις σφοδρές αντιδράσεις για το συγκεκριμένο κάλεσμα ανακάλεσε τη σχετική εγκύκλιο (διαβάστε εδώ). Τα ερωτήματα, όμως, παραμένουν.

***

   Ποια είναι όμως η Πανελλήνια Ένωση Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» στην ημερίδα της οποίας καλούσε το υπουργείο Παιδείας; Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, πρόκειται για (παρά)θρησκευτική οργάνωση που έγινε γνωστή το 2014, όταν μαθητές του 73ου δημοτικού σχολείου του δήμου Αθηναίων απειλήθηκαν με έξωση από το σχολείου τους επειδή η πανελλήνια ένωση γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ) εκμεταλλευόμενη την ανοχή του κράτους, διατηρούσε τους μαθητές σε καθεστώς «ομηρίας» (Εφημερίδα των Συντακτών 20.11.2014), διεκδικώντας από το δημόσιο το κτίριο του σχολείου στα Πετράλωνα δείτε σχετικά δημοσιεύματα εδώ και εδώ).
   Ήταν επίσης η ίδια οργάνωση που το 2009 με επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας ζητούσε να μην εισαχθεί στα σχολεία το μάθημα της «σεξουαλικής αγωγής» ώστε στο σχετικό διάλογο να συμμετάσχουν όλοι εμπλεκόμενοι φορείς, μεταξύ των οποίων και… η εκκλησία.
ΑΣΓΜΕ: Επιλεκτική η «ευαισθησία» του υπουργείου Παιδείας

   Στο θέμα έχει κάνει παρέμβαση (πριν την ανάκληση της εγκυκλίου) η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων – Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) με ανακοίνωση, όπου τόνιζε:

«Ερωτηματικά μας προκαλεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εγκρίνει την ενημέρωση προς 15μελή Μαθητικά Συμβούλια Λυκείων και εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε της Περιφέρειας Αττικής ώστε να συμμετάσχουν στην ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων “Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ” με ηλεκτρονικές απαντήσεις στο θέμα: «ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ». Φυσικά κάθε φορέας μπορεί να κάνει τις ημερίδες του, δεν κρίνουμε το περιεχόμενό τους, τις θέσεις τους που πολλές φορές είναι και αντίθετες με τις θέσεις του οργανωμένου κινήματος των γονιών. Τίθεται όμως ένα ερώτημα για το Υπουργείο Παιδείας που νομιμοποιεί τον συγκεκριμένο φορέα ενώ την ίδια στιγμή δεν συναντιέται με τον κατεξοχήν εκπρόσωπο των χιλιάδων γονέων της χώρας, την ΑΣΓΜΕ. Άραγε θα ακολουθούσε την ίδια πρακτική εάν η ΑΣΓΜΕ καλούσε να ενημερωθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί για τις δράσεις της, μέσω του σχολικού δικτύου; Γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία όταν η ΑΣΓΜΕ έκανε ημερίδες για το πρόβλημα της σχολικής στέγης ή για το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης; Καλούμε όλους τους γονείς να βγάλουν για άλλη μια φορά τα συμπεράσματα τους για την τακτική της πολίτικης ηγεσίας του Υπουργείου. Η ΑΣΓΜΕ με τη δράση και τις θέσεις της θα βρίσκεται σε κάθε σχολείο αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί».
«Θαύμα»! Και «ξαφνικά» η αφίσα για τις αμβλώσεις! 

   Η αλήθεια είναι πως όταν διαβάσαμε το σχετικό έγγραφο και είδαμε την οργάνωση της ημερίδας θυμηθήκαμε εκείνη την αφίσα για τις αμβλώσεις (φωτογραφία αριστερά) στο ΜΕΤΡΟ (διαβάστε περισσότερα εδώ). Τότε, λίγες μόνο μέρες πριν, οι εμπνευστές της αφίσας και υπερασπιστές τους επιδίωξαν να ανοίξουν έναν «διάλογο» για το «δικαίωμα» στο σκοταδισμό. Λέμε για εκείνους που στον 21ο αιώνα επιθυμούν να πείσουν ότι η άμβλωση είναι έγκλημα, ακόμα και φόνος.
  Επισκεφθήκαμε, λοιπόν, την ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας (afistemenaziso.gr/about-us) που έφτιαξε την αφίσα. «Θαύμα»! Στις οργανώσεις που στηρίζουν την πρωτοβουλία και η «Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων “Ἡ Χριστιανική Αγωγή”». Μάλλον δεν πρόκειται για απλή συνωνυμία με την οργάνωση που διοργανώνει την ημερίδα, στην οποία καλούνταν οι μαθητές από το υπουργείο Παιδείας, προφανώς με την έγκριση της υπουργού, κυρίας Νίκης Κεραμέως.
   Να υπενθυμίσουμε ότι σχεδόν η ίδια αφίσα εμφανίστηκε σε πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας, στο τέλος του προηγούμενου χρόνου και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης αντέδρασε με τον παρακάτω τρόπο:
  Συγχαίρω την Εφημερίδα παρά τις αντιδράσεις. Στην Ελλάδα δεν αμφισβητείται το δικαίωμα, της γυναίκας στην άμβλωση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε ότι το να έχουμε διπλάσιες εκτρώσεις από γεννήσεις γεννά ζητήματα επιβίωσης του Έθνους μας https://t.co/lVvmhYooct pic.twitter.com/py4ibyoSdk
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) December 29, 2019
 

Κι άλλο «θαύμα»!

   Ας επιστρέψουμε τώρα στην ημερίδα που καλούσε το υπουργείο Παιδείας, για την οποία υπάρχει και δημόσια πρόσκληση στο facebook (εδώ). Την υπογράφουν οι παρακάτω οργανώσεις: 



Ενωμένη Ρωμηοσύνη (Ε.ΡΩ.)
Ένωση Επιστημόνων Γυναικών
Εστία Πατερικών Μελετών
Μητέρες Επιστήμονες Πολύτεκνες
Μουσική Συντροφιά
Πανελλήνια Ένωση Γυναικών
Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.)
Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.)
Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ)
Πανελλήνιος Ορθόδοξος Ένωση (Π.Ο.Ε.)
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.)
Σύλλογος «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης»
Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»
Σύνδεσμος Ορθοδόξων Γυναικών Ευρώπης
Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ.Ε.Β.Α.)
Χριστιανική Ένωση Επιστημόνων (Χ.Ε.Ε.)
Χριστιανική Φοιτητική Δράση (Χ.Φ.Δ.)
Χριστιανική Φοιτητική Ένωση (Χ.Φ.Ε.)
Χριστιανική Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Χ.Ε.Ε.Λ.)
Κι άλλο θαύμα! Οι οργανώσεις στηρίζουν την πρωτοβουλία για τις αμβλώσεις:

   Ας διαβάσουμε τι γράφεται και στο συγκεκριμένο κάλεσμα των οργανώσεων για την ημερίδα που πρότεινε το υπουργείο Παιδείας στους μαθητές:

«Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών αγρυπνώντας για το κρίσιμο ζήτημα της διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας στα Ελληνικά Σχολεία, οργανώνουν Ημερίδα με θέμα τη διαχρονική αλλοίωση της Παιδείας μας.
Επί δεκαετίες ολόκληρες πολεμείται στη Χώρα μας ο Ελληνορθόδοξος χαρακτήρας της Παιδείας μας. Η Ελληνική Γλώσσα, τα Θρησκευτικά, η Ιστορία έχουν υποστεί μεγάλες αλλοιώσεις. Επίσης, γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί η «Σεξουαλική Αγωγή» από την προσχολική και την πρώτη σχολική, ακόμη, ηλικία, γεγονός που θα επιφέρει την ηθική αλλοίωση των παιδιών μας. Έτσι η Οικογένεια απομένει η μοναδική ελπίδα, για τον Ελληνορθόδοξο χαρακτήρα της διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας». 
«Κατηχητικό» κατά των αμβλώσεων τον 21ο αιώνα; 

  Και τώρα, μετά απ’ όλα τα παραπάνω, ρωτάμε την κυρία υπουργό: Σε «κατηχητικό» κατά των αμβλώσεων καλείτε τους μαθητές, κυρία Κεραμέως;
   Όσον αφορά την ουσία της συζήτησης που προσπαθούν να ανοίξουν, με διάφορους τρόπους, συγκεκριμένοι πολιτικοί και θρησκευτικοί κύκλοι, επαναλαμβάνουμε:
   Όταν η άμβλωση ονομάζεται δολοφονία τότε ο σκοταδισμός είναι ένας ήπιος χαρακτηρισμός. Η ελευθερία της αυτοδιάθεσης του σώματος της γυναίκας – η οποία σύμφωνα με το σκεπτικό (;) των υπέρμαχων της απαγόρευσης των αμβλώσεων (περί αυτού πρόκειται) είναι δολοφόνος (!) – δεν είναι κάτι που μπορεί να το αφήσουμε στους ψευτο-πατριώτες που το συνδέουν το θέμα με την υπογεννητικότητα.
   Το δικαίωμα του ανθρώπου, της γυναίκας, να μην αποτελεί αντικείμενο αναπαραγωγής και μόνο, διότι γι’ αυτό την «έταξε» η όποια θρησκεία, δεν είναι δυνατόν να το διαπραγματευθεί η κοινωνία στον 21ο αιώνα. Η αναπαραγωγή του ανθρώπου, η γέννηση του παιδιού, αυτό το πραγματικό θαύμα της φύσης δεν είναι καταναγκαστικό έργο, αλλά ομορφιά της ζωής. Αυτό δεν πρόκειται να το καταλάβουν ποτέ οι διάφοροι χριστιανοταλιμπάν, που αν ακολουθήσει κανείς τα επιχειρήματα τους, τότε θα φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι, όπως συνηθίζεται να λέγεται, «εάν η έκτρωση είναι φόνος, τότε ο αυνανισμός είναι γενοκτονία»! Αν ακολουθήσουμε το σκεπτικό τους ο «κοινωνικός αυνανισμός» θα αποτελέσει ένα «δικαίωμα» δίπλα στον σκοταδισμό!


imerodromos.gr


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger