Home » , » Τα φασιστοειδή ασπόνδυλα της Λέσβου, οι ΜΚΟ και ο κ. Αθανασίου

Τα φασιστοειδή ασπόνδυλα της Λέσβου, οι ΜΚΟ και ο κ. Αθανασίου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 | 7:42 μ.μ.


Ηταν στις 24 Απρίλη του 2018, όταν ο βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ., Χαράλαμπος Αθανασίου, έκανε μια δημόσια δήλωση και τοποθετήθηκε για το ρατσιστικό πογκρόμ που είχαν εξαπολύσει τα φασιστοειδή στην Μυτιλήνη, πριν δυο μέρες. 

Ουσιαστικά με τα λεγόμενα του, παρέχει πλήρη πολιτική κάλυψη στα ασπόνδυλα καθάρματα που από καθαρή τύχη δεν προκάλεσαν νεκρούς με τις δολοφονικές επιθέσεις τους σε πρόσφυγες μετανάστες. 
(Θα σας παροτρύναμε να διαβάσετε αυτή μας την ανάρτηση, όπου εκτός των απ' αυτό θα πληροφορηθείτε και για τις οικογενειακές καταβολές αυτού του τύπου).

Σήμερα, λοιπόν, μια μέρα κατά την οποία γίνεται σε όλους γνωστό, -αυτό που ξέρουν απ' την πρώτη στιγμή όσοι έχουν επαφή με τα γεγονότα-, ότι οι χρυσαυγίτες της Λέσβου είναι αυτοί που πρωτοστατούν σαν "αγανακτισμένοι" πολίτες, τώρα, που μετά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί, η αστυνομία αναγκάστηκε να συλλάβει 7 από τα "μπουμπούκια" τα οποία συμμετείχαν στα ναζιστικά τάγματα εφόδου, που έκαναν "περιπολίες" με τραμπουκισμούς, ο Χ. Αθανασίου επέλεξε να καυτηριάσει τους "υπεύθυνους" της εκρηκτικής κατάστασης που υπάρχει στην Λέσβο.

Για τον πρώην υπουργό της Ν.Δ., δεν ευθύνεται η κυβερνητική πολιτική για την κόλαση που έχει δημιουργηθεί στην Μόρια, δεν είναι οι ντόπιοι φασίστες του νησιού οι οποίοι πυροδοτούν καταστάσεις, απλώς «υπήρξε μία αγανάκτηση των πολιτών και μία ομάδα Συριζαίων και αναρχικών τους ονόμασαν ότι είναι ακροδεξιοί και φασίστες».
Και συμπλήρωσε το πόρισμα του
«Όταν βγήκαν την Κυριακή που πέρασε 3.000 Αφγανοί μέσα στους δρόμους και κατέλαβαν το κέντρο της πόλης, ήταν λογικό και οι κάτοικοι της Μόριας αλλά και της Μυτιλήνης να αγανακτήσουν».

Και πάντα σύμφωνα με την λογική Αθανασίου, δεν είναι η πείνα, οι αρρώστιες, οι απίστευτα άθλιες συνθήκες που βιώνουν καθημερινά οι μετανάστες-πρόσφυγες που βρίσκονται στην Μόρια που τους αναγκάζουν να κατεβαίνουν στους δρόμους, αλλά οι «άνθρωποι των ΜΚΟ, που υποκίνησαν, και ενεθάρρυναν τους μετανάστες να κάνουν αυτή την πορεία, από συμφέρον και όχι από ανθρωπιστική αποστολή».

Πάμε να σχολιάσουμε τα παραπάνω, συμπληρώνοντας και τα τελευταία γεγονότα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας συνελήφθησαν  "επτά άτομα (5 Έλληνες και 2 αλλοδαποί, ένας Βούλγαρος και ένας Αλβανός, μόνιμοι κάτοικοι της Λέσβου 17 έως 24 ετών) και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα".

Γιατί δεν μας δίνουν τα ονόματά τους; Είναι αλήθεια ότι ένας απ' αυτούς είναι υπόδικος για εμπορία ναρκωτικών και ότι έχει αποφυλακιστεί με εγγύηση; 
Ισχύει ότι δυο απ' αυτούς είναι γνωστά μέλη της Χ.Α; 
Εχει βάσει η πληροφορία ότι για κάποιους απ' αυτούς εκκρεμεί κατηγορία για πρωταγωνιστικό ρόλο που είχαν στο πογκρόμ που είχε εξαπολυθεί εναντίον των μεταναστών στις 22 Απρίλη στην πλατεία Σαπφούς στην Μυτιλήνη;

Εντυπωσιακότατο πάντως είναι, ότι όλοι όσοι είχαν συλληφθεί αφέθηκαν ελεύθεροι σε χρόνο ρεκόρ για να δικαστούν στις 14 Γενάρη με κατηγορίες για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.


 Αδιευκρίνιστο έχει μείνει αν ο κ. Αθανασίου θα παρασταθεί μάρτυρας υπεράσπισης στην δίκη των ροπαλοφόρων "αγανακτισμένων πολιτών" τους οποίους «μία ομάδα Συριζαίων και αναρχικών τους ονόμασαν ότι είναι ακροδεξιοί και φασίστες».

Ας σταθούμε όμως σε κάτι άλλο. Σ' αυτό που δηλώνει ο κ. Αθανασίου: «Ανθρωποι των ΜΚΟ, που υποκίνησαν, και ενεθάρρυναν τους μετανάστες να κάνουν αυτή την πορεία, από συμφέρον και όχι από ανθρωπιστική αποστολή». Μάλιστα.
Την άποψη μας για τον ρόλο των ΜΚΟ που υπάρχουν στην Λέσβο την έχουμε διατυπώσει.

Ομως θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κ. Αθανασίου.

Αυτός για την "ψυχή της μάνας" του, κατά το διάστημα που ήταν υπουργός Δικαιοσύνης, έφερε νόμους με τους οποίους ξεπλένονται εφοπλιστές και μέτοχοι, καθώς επίσης και νόμοι με τους οποίους αθώωσε τους καταχραστές του Δημοσίου;

Για να "συγχωρεθούν τα πεθαμένα του", έδωσε χάρη σε εμπόρους ναρκωτικών και καταδικασμένους για να διοριστούν στο δημόσιο;

Και αν είναι έτσι ας μας πει το θαύμα που έγινε, να ξεκινήσει σαν ένας φτωχός δικαστής που παντρεύτηκε μια γυναίκα η οποία δεν εργαζόταν, αλλά κατάφερε να δημιουργήσει μια τεράστια ακίνητη περιουσία με έναν μόνο μισθό. (Και φυσικά να αποκαταστήσει και τα παιδιά του, Χριστόφα και Ελένη Αθανασίου που από φοιτητές ακόμα παρουσιάζονται να διαθέτουν πολυτελείς μεζονέτες). 
(Δείτε εδώ)
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger