Home » , » Βαρύ πλήγμα στον θρησκευτικό σκοταδισμό - Ενας δεσπότης που ειδικεύεται σε αγυρτία, νεκροφιλία, χριστεμπορία

Βαρύ πλήγμα στον θρησκευτικό σκοταδισμό - Ενας δεσπότης που ειδικεύεται σε αγυρτία, νεκροφιλία, χριστεμπορία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 | 12:45 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Πάντα βρίσκω ενδιαφέρουσες τις τοποθετήσεις που υπάρχουν στην εφημερίδα "ΚΟΝΤΡΑ". Στο άρθρο της "Ιερή αγελάδα" συμφωνώ σε πολλά.
Ένα σημείο όμως αξίζει ιδιαίτερης προσοχής
“Ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος (Χατζηνικολάου) είναι από τους λεγόμενους «σκληρούς» του ιερατείου.
Φιλοδοξεί, όμως, να διαδεχτεί τον Ιερώνυμο και έκανε μια έξυπνη κίνηση. Τάχθηκε υπέρ του κλεισίματος των εκκλησιών και της τέλεσης της λειτουργίας μόνο από τον παπά”.

(Μια παρένθεση. Οπως διαβάζω στο μπλοκ μας, ο δεσπότης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος Χατζηνικολάου έγινε ευρύτερα γνωστός το 2011 όταν υπήρξε ο πρώτος αρχιρασοφόρος μετά την δικτατορία των Συνταγματαρχών όταν έστειλε τέσσερις παπάδες για να «ευλογήσουν» το άνοιγμα γραφείων  της Χρυσής Αυγής στην Αρτέμιδα Αττικής. Ηταν η πρώτη φορά που η Εκκλησία  έδινε «αγιασμό» στα γραφεία μιας απροκάλυπτα ναζιστικής οργάνωσης και από τότε το παράδειγμα του δεσπότη Μεσογαίας ακολούθησαν και άλλοι δεσποτάδες. Είναι ένας παπάς που ειδικεύεται σε αγυρτίανεκροφιλίαχριστεμπορία).

Λοιπόν ο παπάς παίζει σε δυο ταμπλό.
Έγραψε επιστολή στην Κεραμέως. Τουλάχιστο αυτό ισχυρίζεται το γνωστό γαλάζιο site των δήθεν πιστών, που κάνει συνέχεια μηνύσεις.
Ηρωική χαρακτηρίζει την επιστολή από Μεσογαίας Νικόλαο στην Κεραμέως: Ούτε σε αθεϊστικά καθεστώτα η απαγόρευση της Λειτουργίας.

Η περίληψη; Αφού γλείφει την κυβέρνηση και λέει τα αντικομουνιστικά του ισχυρίζεται πως είναι αντίθετος με την απόφαση. Όχι μόνο δεν τους ρώτησαν - πρωτάκουστο σε θεοκρατικό καθεστώς-, αλλά “τα μέτρα πληγώνουν τους εχέφρονες πιστούς” (υπάρχουν εχέφρονες πιστοί;) διχάζεται ο λαός, προκαλείται σύγχυση, εχθρότητα και παραδέχεται πως έχει χτυπηθεί η πίστη. Ότι λέγαμε κι εμείς δηλαδή. Πως ο ιός ξεπάτωσε τη θεοκρατία. Ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Ρωτήστε και τον Τσίορδα, τους προτείνει. “Μαζί τα φάγαμε”! Τα αντίδωρα. Και μαζί έψελναν.
Αξίζει να ρίξουμε μια ματιά έχοντας υπόψη την υποκρισία και τις σκοταδιστικές αντιλήψεις του κλήρου.

Το έχω πει εδώ και πολύ καιρό. Το παπαδαριό τελείωσε. Έληξε! Αιώνας επιστήμης και τεχνολογίας. Μεσαίωνας τέλος! Τουλάχιστο στη δεισιδαιμονία, γιατί για τα εργατικά έχουμε ακόμα δρόμο.
Νικήθηκε ο σκοταδισμός. Ως κι η ΝΔ αναγκάστηκε να υποχωρήσει μπροστά στην κατακραυγή του κόσμου και να εκθέσει ανεπανόρθωτα τους σύμμαχους της.

Ο παπάς έχει δίκιο σε ένα. Το κύρος της Εκκλησιάς επλήγη ανεπανόρθωτα. Χτυπήθηκαν τα ίδια τα δόγματα του Χριστιανισμού. Οι παπάδες που προσκύνησαν το Μητσοτάκη εγκατέλειψαν το δόγμα που έλεγε πως ο Χριστός είναι ιατρός ψυχών. Πως από τη Θεία Κοινωνία δεν κολλάει τίποτα.

Αυτό είναι θανάσιμο πλήγμα. Τώρα αρχίζει το ξήλωμα. Μπορούμε χωρίς ναούς, χωρίς παπάδες!
Ο Μεσογαίας τα βλέπει αυτά και είναι τρομοκρατημένος. Εκλιπαρούν την υπουργό, ενώ σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις απειλούσαν, έβριζαν, καταριόταν και διέταξαν.
Ο Μητσοτάκης άθελα του τους έβαλε σε δίλημμα κόμμα ή θρησκεία. Προτίμησαν το κόμμα. Δεν μπορούν τώρα να έχουν και τη πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.
Κι αυτό το πέτυχε ο κόσμος που απαίτησε να κλείσουν οι ναοί. Η προπαγάνδα της κυβέρνησης που τρομοκράτησε τους πολλούς είχε αυτή τη σοβαρότατη παρενέργεια.
Γιατί είναι απλή λογική. Και δυστυχώς γι αυτούς παρά τα απίστευτα ψέματα και τη λαοκρισία η Αλήθεια βρίσκει τρόπο να φανερωθεί. Πράγμα που δεν γίνονταν το Μεσαίωνα.

Να λοιπόν πως διαδόθηκε και η πνευμονική πανώλη το Μεσαίωνα στην Ευρώπη. Μέσα από τις Εκκλησίες. "Μεταδίδεται εύκολα και γρήγορα με άμεση ή έμμεση επαφή, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις πνευμονικής εντόπισης, οπότε μεταδίδεται ακόμα και με τα σταγονίδια".
Κι η ειρωνεία ήταν πως εκείνοι που χωρίς να το γνωρίζουν σκόρπισαν το μαύρο θάνατο μέσα από τους κατάμεστους ναούς χρησιμοποίησαν την πανούκλα για να στερεώσουν τον τρόμο και να πολεμήσουν τους ανθρώπους που αντιστέκονταν.
Όπως ακριβώς κάνει η ΝΔ σήμερα σε μια κακή αντιγραφή.

Και ρωτάω κάθε θεούσα. Όχι τους δήθεν πιστούς που στην πραγματικότητα είναι γαλάζια κομματόσκυλα και υποκρίνονται.

Πέθανε σήμερα χτυπημένος από τον ιό ένας επίσκοπος στη Σερβία. Κόλλησαν ιερείς. Όλοι αυτοί ήταν αμαρτωλοί; Κι ο προσκυνητής από την Ηλεία που είχε τάμα το ταξίδι στα Ιεροσόλυμα;

Σύντροφοι νικήσαμε! Τίποτε δεν θα είναι πλέον ίδιο.

Το ιερατείο ήταν πάντα ένας από τους πιο βασικούς στυλοβάτες του συστήματος εκμετάλλευσης.

Κι αυτός ο στύλος δεν έπαθε απλές ρωγμές. Κομματιάστηκε!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

31 Μαρτίου 2020 στις 8:01 π.μ.

Το ιερατειο απλα κατα τη γνωμη μουο λαβωθηκε αλλα δεν νικηθηκε
Θα χρειαστουν χρονια και κυριως πολυ αγωνας για να νικηθει
Αν ο καθενας απο μας καθημερινα παλευει εναντια σ αυτη τη μαυρη
πανουκλα επειτα απο μια μακρια ιστορικη περιοδο θα εχουμε
πετυχει καποια ορατα αποτελεσματα

31 Μαρτίου 2020 στις 12:20 μ.μ.

Δε νομίζω οτι κομματιάτηκε. Εχουν την ιδιότητα να προσαρμόζονται.Απλως αρκετοί, ελπιζω, ότι κατάλαβαν τον ανορθολογισμό και την υποκρισία του παπαδαριού. Ειναι ενα λιθαράκι.

1 Απριλίου 2020 στις 9:16 μ.μ.

Αν υπήρχε κίνδυνος από την θεία κοινωνία θα είχαν πεθάνει όλοι οι ιερείς μέσα σε δύο τρία χρόνια ιερατείας από κάποια νόσο ειδικά εκείνοι που κοινωνούν τους ασθενείς στα νοσοκομεία. Βγάλε τις παρωπίδες που σου φόρεσε το κόμμα. Δες καθαρά εσύ και μετά κατηγόρησε τους άλλους για σκοταδισμό.

2 Απριλίου 2020 στις 9:00 π.μ.

Προς νυκτερινη πενα:γιατι μηπως παρακολουθει καποιος ολους αυτους τουςθανατους των ιερεων απο τι αιτια εφυγαν η νοσουν; υπαρχουν στατιστικα στοιχεια; ελατε τωρα παρα πολυς κοσμος καταλαβε τη ιστοριες λετε κσι ποσο αντιδραστικοι ειστε. Ενα πραγμα μονο να καταλάβετε :ΜΙΛΑΕΙ Η ΕΠΙΣΤΉΜΗ! CERN KAI IATΡΙΚΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

2 Απριλίου 2020 στις 6:05 μ.μ.

Υπάρχουν ιερείς που υπηρετούν σε νοσοκομεία δεκαετίες και είναι ζωντανοί και υγιείς. Αν υπηρχε κίνδυνος από την θεία κοινωνία δεν θα συνέβαινε αυτό. Είναι τόσο απλό.

4 Απριλίου 2020 στις 2:56 μ.μ.

Το ιερατείο και γενικά η θρησκευτική μυθολογία θα τσακιστούν κατά κράτος και στην πορεία θα εξαφανιστούν από προσώπου γης, μετά την παγκόσμια νίκη της επανάστασης και αφού εξασφαλιστεί ότι δεν θα έχει απομείνει πουθενά στον κόσμο ούτε μια οργανωμένη εστία θρησκευτικού παραμυθιού ούτε βεβαίως κάποια πηγή χρηματοδότησης και υποστήριξης της οποιασδήποτε θρησκευτικής προπαγάνδας. Από κει και πέρα απαιτείται να οικοδομηθεί ειρηνικά για δυο-τρεις γενιές η σοσιαλιστική και η κομμουνιστική κοινωνία τουλάχιστον σε όλες τις βασικές χώρες του κόσμου,και να διαπαιδαγωγηθούν όλοι οι νέοι με το φως της επιστήμης χωρίς ίχνος θρησκευτικής μεταφυσικής. Αυτές είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις. Στο πρώτο στάδιο επιβάλλεται ο περιορισμός κίνησης σε κάθε θρησκευτική επιρροή και όπου δίνεται η ευκαιρία η διάλυση των ιερατείων. Αυτό φυσικά θα γίνει με επιδέξιο κι όχι αγαρμπο τρόπο, π.χ. με την ίδρυση εν ανάγκη νέων θρησκευτικών δομών όπου καμιά ανάμειξη δε θα έχουν στη διοίκηση τα τωρινά αντιδραστικά ιερατεία,αλλά θρησκευόμενοι μεν άνθρωποι αλλά φίλα προσκείμενοι στην υπόθεση του λαού.

6 Απριλίου 2020 στις 12:43 μ.μ.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ στο παραπάνω σχόλιο
Από κει κι έπειτα, μέσα στη σοσιαλιστική κοινωνία πρέπει διαρκώς να προχωρά μαζί με την οικονομική ανάπτυξη, η διαδικασία μιας ριζικής πολιτιστικής επανάστασης παντού, τόσο στους τομείς της πολιτικής –διακυβέρνησης και του ελέγχου των μαζών πάνω στους διοικούντες, όσο και στον ιδεολογικό τομέα, παντού δηλαδή στο εποικοδόμημα. Μια αληθινή αναγεννητική κίνηση των μαζών, που θα σαρώνει προκαταλήψεις και αναχώματα, μια βαθιά αλλαγή όλων των αντιλήψεων, σε όλους τους τομείς, για να πλαστεί ο νέος άνθρωπος του σοσιαλισμού και η νέα συνείδησή του. Κι εδώ χρειάζεται γνώση, μαστοριά και καλή οργάνωση.
Πάντως, ο αγώνας ενάντια στο θρησκευτικό σκοταδισμό πρέπει οπωσδήποτε να δίνεται από σήμερα, καθημερινά, απ’ όλους τους επαναστάτες διανοούμενους, με παραδείγματα απλά καθημερινά, που να ξυπνούν τις συνειδήσεις και να αποσκορακίζουν τη μεταφυσική-μυθολογική σαβούρα κάθε μάρκας και κάθε περιτυλίγματος. Αυτό θα συνιστούσε έναν αληθινά Νέο Διαφωτισμό των καιρών μας, που τηρουμένων των αναλογιών, θα μπορούσε να συμβάλει στο προχώρημα της επαναστατικής διαδικασίας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger