Home » , » Στερνό αντίο στον αγωνιστή της αριστεράς Μανώλη Γλέζο

Στερνό αντίο στον αγωνιστή της αριστεράς Μανώλη Γλέζο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 | 4:20 μ.μ.

Από σήμερα κάθε 30 Μάρτη η μνήμη μας θα στρέφεται εκτός απ' τις ηρωικές μορφές του Νίκου, Μπελογιάννης και των συντρόφων του οι οποίοι πλήρωσαν με την ζωή τους το ταξικό μίσος του μετεμφυλιοπολεμικού αστικού καθεστώτος στην Ελλάδα, και στην μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής μας Αντίστασης Μανώλη Γλέζου.

Μπορεί να έφτασε σήμερα το βιολογικό τέλος του μαχητή της Δημοκρατίας,, η παρακαταθήκη των αγώνων που άφησε πίσω του όμως θα μείνουν για πάντα στην ιστορία.
Κι αυτό γιατί δεν μπορεί να ξεχάσουμε την ηρωική πράξη του όταν μαζί με τον Λάκη Σάντα κατέβαζαν από την Ακρόπολη τη σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό των γερμανικών δυνάμεων κατοχής αλλά ούτε και το ότι το αστικό κράτος τον «τίμησε» με να τον δικάσει σε θάνατο και να τον στείλει 13 χρόνια στην φυλακή.

Επίσης στην σημερινή βάρβαρη ταξική μνημονική εποχή, αν και σε προχωρημένη ηλικία -ήταν στα 98 του σήμερα που άφησε την τελευταία του πνοή- εξακολουθούσε να βρίσκεται στα μετερίζια του αγώνα και να λέει τα πράγματα με το όνομα τους: "Τέτοια ντροπή για τον ελληνικό λαό δεν την περίμενα να δω στην ζωή μου. Μέχρι που έλεγα καλύτερα να με έβρισκε ένα βόλι να πήγαινα ... να χανόμουνα είτε στην κατοχή .. είτε μετά .. παρά να δω αυτή την κατάντια" τόνιζε σε δηλώσεις του, εκτιμώντας παράλληλα ότι "οι Γερμανοί μας εκδικούνται για την αντιφασιστική αντίσταση μας"

 Ο Μ. Γλέζος είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική προσωπικά στον Α. Τσίπρα και στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την στάση που είχαν κρατήσει στις διαπραγματεύσεις με τους λεγόμενους "εταίρους".
Ούτε επίσης λησμονούμε ότι ο Μ. Γλέζος ήταν ο μόνος πολιτικός άντρας που βγήκε δημόσια και κατάγγειλε την κυβέρνηση γιατί δεν χορηγεί την άδεια που δικαιούταν -και δικαιούται- ο Δημήτρης Κουφοντίνας.
Δεν δίστασε ακόμα να καυτηριάσει με δηλώσεις του την κτηνωδία που έδειξαν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί απέναντι σε φυλακισμένους αναρχικούς αγωνιστές όπως στην Πόλα Ρούπα και στον Νίκο Μαζιώτη.

Μέχρι τα στερνά του χρόνια ο Μανώλης Γλέζος εξακολουθούσε να κάνει "κακές παρέες", όπως είχε πει ο Θ. Πάγκαλος και να δέχεται βιαιοπραγίες και χημικά στο πρόσωπο από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Υποκλινόμαστε στην μνήμη σου σύντροφε. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger