Home » , » Στην Ιταλία πολίτες λεηλατούν σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα. Αν συμβεί και εδώ το ίδιο;

Στην Ιταλία πολίτες λεηλατούν σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα. Αν συμβεί και εδώ το ίδιο;

Από giorgis , Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 | 6:04 π.μ.

Του Γιώργη Γιαννακέλλη

Οχι, δυστυχώς δεν έχουν δημιουργηθεί επαναστατικές συνθήκες στην γειτονική χώρα, στην Ιταλία, ώστε το προλεταριάτο να απαιτεί με δυναμικούς τρόπους αυτά που πραγματικά του ανήκουν.

Δεν μπορεί όμως να υποβαθμίσουμε το γεγονός ότι σ' αυτή την χώρα έχουμε περιστατικά ανυπακοής σε νόμους και διατάγματα,-όχι σε επίπεδο συνθημάτων αλλά σε πραγματική κινηματική δράση-.
Και το πιο ουσιαστικό είναι ότι αυτά δεν αποτελούν μεμονωμένα γεγονότα, αλλά αρχίζουν να αποκτούν μαζικές διαστάσεις, σε βαθμό που να έχει θορυβηθεί η Ιταλική κυβέρνηση.

Οπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, μεμονωμένοι Ιταλοί. αλλά και οργανωμένοι σε ομάδες, μπουκάρουν σε σούπερ μάρκετ και σε πολυκαταστήματα, απαλλοτριώνουν ότι είναι αναγκαίο για την επιβίωση τους και φεύγουν χωρίς φυσικά να πληρώσουν, αφού όπως αναφέρει η σχετική ειδησεογραφία, δεν έχουν την οικονομικής δυνατότητα να "να αγοράσουν τα χρειώδη".

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η Ιταλική κυβέρνηση για να αποτρέψει τα "φαινόμενα λεηλασίας από πολίτες που δεν μπορούν πλέον να αγοράσουν τα απαραίτητα." επιστράτευσε σε αρκετές πόλεις "ένοπλους αστυνομικούς να φυλάσσουν υπεραγορές και σούπερ μάρκετ".

Ενδιαφέρουσα φάση.
Εξυπακούεται ότι εμείς είμαστε με "χίλια", δίπλα σ' αυτούς τους ανθρώπους της τάξης μας, που επιλέγουν κι αυτό τον τρόπο αντίδρασης για να επιβιώσουν στην επέλαση της καπιταλιστικής καταιγίδας.

Δεν ξέρουμε, αν το ίδιο θα μπορούσαν να πουν ορισμένοι, που αυτοχαρακτηρίζονται κομουνιστές. Αυτοί πιθανόν να χαρακτήριζαν του Ιταλούς  "απαλλοτριωτές" "μπαχαλάκηδες", "προβοκάτορες" και δεν συμμαζεύεται.

Και δεν το λέω τυχαία αυτό. Πριν από κάποιους μήνες, ένας αναρχικός, ο Χριστόφορος Κορτέσης, είχε να αντιμετωπίσει μια απίστευτη εκδικητική συμπεριφορά απ' τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, μετά το ¨παράπτωμα" του, να απαλλοτριώσει κάποια είδη ευτελούς αξίας από ένα πολυκατάστημα.

Και εδώ θέλω να αναφερθώ σε μια προσωπική μου εμπειρία.
Θεώρησα ότι στην προκειμένη περίπτωση, έπρεπε να συμπαρασταθώ στο συγκεκριμένο προλετάριο.
Εκτός των άλλων, απευθύνθηκα και σε κάποια γνωστά μου άτομα του ΚΚΕ, που έχουν θεσμικό ρόλο, στο σύστημά τους και σε πρώην φίλο μου ο οποίος διαθέτει επικοινωνιακή απεύθυνση, για να βοηθήσουν ώστε να τερματιστεί αυτή η προκλητική αδικία, που βίωνε ο αντιεξουσιαστής.

Ξέρετε ποια ήταν η απάντησή τους; Οτι ο Κορτέσης είναι αναρχικός και αυτοί, οι Κουκουέδες δηλαδή. έχουν διαφορές με τον αναρχισμό, που ξεκινάνε από την β' διεθνή, τα γεγονότα της Κρονστάνδη και δεν συμμαζεύεται.
Είναι απ' τις περιπτώσεις που η όποια στοιχειώδη λογική παραδίδεται αμαχητί!
(Γνωρίζω ότι είναι προβληματικό να αναφέρομε σε γεγονότα που δεν μπορώ να τεκμηριώσω.
Θα ήταν ανήθικο και απαράδεχτο, όμως, να παρέθετα αποσπάσματα τηλεφωνικών συνομιλιών μου, εν άγνοια αυτών με τους οποίους είχα αυτούς τους διαλόγους.
Γι΄αυτό επικαλούμαι την προσωπική μου αξιοπιστία. Οσοι/ες με γνωρίζεται, από τους αναγνώστες/ιες  αυτού του κειμένου, έχετε άποψη, αν θα μπορούσα να ισχυριστώ κάτι που δεν ισχύει ή όχι).

Το ενδιαφέρον είναι ότι τέτοια αντιμετώπιση είχαν σε μένα, οι Κουκουέδες στους οποίους απευθύνθηκα και οι οποίοι γνωρίζουν ότι με χωρίζει ιδεολογικό χάος με τους αναρχικούς.
(Είναι άλλης ποιότητας το γεγονός ότι έχοντας επίγνωση σήμερα ποιος είναι ο ταξικός μας αντίπαλος, στρέφω κύρια τα όποια βέλη διαθέτω, απέναντι του).

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε ποια θα είναι η αντίδραση της κοινοβουλευτικής αριστεράς, της χώρας μας, στο προσεχές μέλλον, έχοντας την εκτίμηση ότι παρόμοια φαινόμενα με αυτά που συμβαίνουν τώρα στην Ιταλία, δεν θα αργήσουν να μεταναστεύσουν και στην Ελλάδα. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

30 Μαρτίου 2020 στις 8:43 π.μ.

Καθαρη απαντηση καθαρη θεση απο τον Γιωργη!!!! Μπραβο!

30 Μαρτίου 2020 στις 8:39 μ.μ.

Χωρις την παρμικρη ταλαντευση οι ``Κ``ΚΕ δες τετοιες
ενεργειες θα τις καταδικασουν βαζοντας επικεφαλης της
καταδικης τη Λιανα Οπως εκαναν με τη Λιανα παλιοτερα
εναντια στους αγωνιστες του Ρουβικωνα

31 Μαρτίου 2020 στις 3:15 π.μ.

νομιζω πως η εν γενη "απεχθεια" του κκε προς τον αντιεξουσιαστικο χωρο εναι ηθικολογικου χαρακτηρα περισσοτερο , παρα ιδεολογικοπολιτικου .. εδω και πολλα χρονια . Και ναι μεν οι ηθικολογικες πρσεγγισεις μεχρι το 2010 μπορει και να ειχαν καποια βαση , τωρα ομως ? Μηπως ειναι το αντιστοιχο του " θα σας ταραξουμε στην νομιμοτητα " του παπαδημουλη ..αυτοι μας ταραζουν στην ηθικη νομιμοτητα..ο παπαδημουλης δεν διευκρινησε ποια νομιμοτητα , την συνταγματικη η την μνημονιακη !! το κκε δεν μας διευκρινησε / υπερασπιζεται το σαβουαρ βιβρ των αστων , η το ενιαιο λαικο κινημα απο προβοκατσιες?ομως , η συγκεκριμενη ενεργεια του Κ. δεν μπορει να ενταχθει σε ενα τετοιο πλαισιο..ακομα κιαν υπηρχε κινημα.. ! ουσιαστικα , για μενα το κκε προσφερει δια της απουσιας του και δια της απαξιωσης, ηθικη νομιμοποιηση στις εκδικητικες διωξεις των μηχανισμων . Το νομιμο των διωξεων το "χτιζουν" αλλοι..

31 Μαρτίου 2020 στις 7:32 π.μ.

Οτιδηποτε κριτικο αρθρο η σχολιο εναντια στο ``Κ``ΚΕ εσεις οι ιθυνοντες
του Βαθυ Κοκκινο προσπαθετε να το καταποντισεται οσο μπορειτε γρηγορα
γρηγορα Αρμενιζεται στραβα επικινδυνα στραβα κι αυτο θα σας ριξει συντομα
στα βραχια Οι αναγνωστες σας το βλεπουν ολοκαθαρα και θα σας δωσουν συντομα
τη σωστη απαντηση

31 Μαρτίου 2020 στις 9:55 π.μ.

Αν η γιαγια μου ειχε καρούλια....και αρες μάρες κουκουνάρες Για ποια αξιοπιστία μιλάμε οταν καταγγελεις στον αερα σαν χαρτορίχτρα..και ξεματιαστρα Εδω κατηγορείτε ενα κομμα απο τις υποθετικές ορέξεις ενος γραφικού  αρθρογράφου με εμφανή συμπλέγματα που έχρησε τον εαυτό του αξιόπιστο Οι κομουνιστές που δικάζονται στα 3000 ερατοδικια ,,ουτε ζήτησαν "εξυπηρέτηση"  ουτε θα μπορούσαν..και σου επιστρέφουν την ροχάλα      Κακός οδηγος η εμπάθεια.,  ..Ο συγκεκριμένος "απαλλοτρίωτης"(καλη λευτερια να εχει) δεν ειναι μοναδική περίπτωση αλλα ο κανόνας σε αυτον τον χωρο που "απαλλοτριώνει" για να βιοποριζεται,,, Αλλοτε ευθέως άλλοτε με την επίφαση ,δεν πουλώ την εργατικη μου δύναμη..η" οτι χαοτικό  νομιζει ο καθενας...Κοινη συνισταμένη να ζουνε παρασιτικά στην κοινωνία.....  Οι κομμουνιστές δεν ειναι ενάντια στην εργασία γενικα αλλα στην εκμετάλλευση των καπιταλιστών.,που θα σταματήσει με ορους μαζικου κινήματος και αλαγη κοινωνικό/οικονομικού μοντέλου... Οχι σαν τους μαλάκες που ξυπνάνε αξημέρωτα να πουλήσουν την εργασία τους και στον ελευθερο χρονο τους ασκουν τις πολιτικες τους δρασεις.....Εχει  δεχτεί ποτε το κομμουνιστικό κινημα  την παρασιτική συμπεριφορά .? Απο ποτε το λουμπεν προλεταριάτο εγινε επαναστατικό υποκείμενο.....?
Δικαίωμα στην γνωμη εχεις ,αλλα οχι στο ονομα του μαρξισμου/Λενινισμου..που εχεις κακοποιήσει   Και βεβαια η συμπαράσταση δεν παει συνολικά στους παραβατικους ,,αλλα  στην αντιεξουσιαστικη ελιτ,,που ειναι της μοδος απο το 2008-- και καποιους "celebrities" μαφιοζους του οργανωμενου εγγληματος σαν Stefanako και τον παλαιοκωστα Για τον αθίγγανο πρεζάκια που ειναι αναγκασμένος να ζει παραβατικα δεν θα ακουσετε ποτε να χύνεται τοσο μελανι....Διοτι δεν ανήκει στην ελιτ των "celebrities" και δεν ειναι της μοδας.. Το φαινόμενο των "celebrities" το είδαμε και στην περίπτωση του Αλεξανδρου Γιωτοπουλου που τον εχουνε θαψει με εντολη της πρεσβείας Ειναι ο μονος που κράτησε συνεπή σταση  στην δικη ,,Δεν συνεργάστηκε και δεν διευκόλυνε την διαδικασία...οπως εκαναν σοβαρες ενοπλες ομαδες σε διεθνές επίπεδο  Ειναι ο μονος που δεν εχει παρει ουτε μια ωρα άδεια..την ωρα που μπαινοβγαίνουν κατι αμφιλεγόμενοι τύποι

31 Μαρτίου 2020 στις 8:09 μ.μ.

Εγω θα συμφωνησω με το melito το Γ. Γ.
Νικο απο Βολο πες κατι και εσυ;;;;; Φυσικα αν το θελεις!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger