Home » , , » Οι εργάτες/ιες της ΒΙΟΜΕ και η λαϊκή αλληλεγγύη θα νικήσουν τους "βρικόλακες της εξουσίας" (Ηχητικό)

Οι εργάτες/ιες της ΒΙΟΜΕ και η λαϊκή αλληλεγγύη θα νικήσουν τους "βρικόλακες της εξουσίας" (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 | 7:39 μ.μ.

Μέσα στον ορυμαγδό πληροφόρησης που υπάρχει σχετικά με την επιδημία του κωρονοϊού, που πλήττει και την χώρα μας,  "οι βρικόλακες της εξουσίας" έκοψαν το ρεύμα και φυσικά το ψωμί των εργατών/ιων του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ.

Σαν κοινοί κακοποιοί, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι, την γενικότερη καραντίνα που υπάρχει και η οποία αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την άμεση κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα, έστειλαν συνεργείο της ΔΕΗ, με την προστασία δυο διμοιριών των ΜΑΤ, για να διακόψουν την παροχή ρεύματος και συνεπώς την λειτουργία του εργοστασίου.

Εδώ να θυμίσουμε ότι οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ δίνουν ένα πρωτόγνωρο αγώνα αξιοπρέπειας, έναν αγώνα επιβίωσης.
Με το σύνθημα «Αν δε μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς» επαναλειτουργούν το εργοστάσιο υπό εργατικό έλεγχο, δημιουργώντας ένα υπόδειγμα αυτοδιαχείρισης μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες εργασιακής βαρβαρότητας.

Μέχρι σήμερα με τους αγώνες τους έχουν δικαιώσει το σύνθημα τους: «Μπάτσοι, δικαστές, ακούστε το καλά. Η ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά». Αυτό θα εξακολουθήσει να συμβαίνει και παρά την τελευταία τραμπούκικη κυβερνητική ενέργεια.

Οπως ακούμε στο παρακάτω ηχητικό να μας λέει ο ταξικός συνδικαλιστής Μάκης Αναγνώστου -στην ραδιοφωνική εκπομπή του Ν. Μπογιόπουλου- ότι και να κάνει η ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα βρει απέναντι της τους εργάτες της ΒΙΟΜΕ που θα έχουν δίπλα τους κίνημα αλληλέγγυων και τελικά θα ηττηθεί.

Είναι συγκινητική η λαϊκή συμπαράσταση που υπήρξε, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της κυβέρνησης να κόψει το ρεύμα στο εργοστάσιο και να αφήσει χωρίς ψωμί τους 24 εργάτες/ιες του. Τους πρόσφεραν ηλεκτρογεννήτριες και αυτή την στιγμή υπάρχει φωτισμός για να περιφρουρείτε το εργοστάσιο και να λειτουργεί το εμπορικό του τμήμα, ενώ όπως ακούμε από τον εργάτη Μ. Αναγνώστου σε μια βδομάδα θα υπάρξει τρόπος για να μπει μπροστά και η παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου.

Εμείς είμαστε σίγουροι ότι για μια ακόμα φορά οι εργάτες/ιες της ΒΙΟΜΕ θα βγουν νικητές και σ' αυτή την μάχη που δίνουν.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger