Home » , , » Κάτω τα χέρια από την ΒΙΟΜΕ - Μπλοκάρουμε τον πλειστηριασμό και τα σχέδια κράτους & εργοδοσίας για διάλυση του εργοστασίου (Βίντεο)

Κάτω τα χέρια από την ΒΙΟΜΕ - Μπλοκάρουμε τον πλειστηριασμό και τα σχέδια κράτους & εργοδοσίας για διάλυση του εργοστασίου (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 | 3:41 π.μ.

Εδώ και 6 χρόνια οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ δίνουν ένα πρωτόγνωρο αγώνα αξιοπρέπειας, έναν αγώνα επιβίωσης. Με το σύνθημα «Αν δε μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς», επαναλειτουργούν το εργοστάσιο υπό εργατικό έλεγχο, δημιουργώντας ένα υπόδειγμα αυτοδιαχείρισης μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες εργασιακής βαρβαρότητας.

Οι επιθέσεις που αντιμετωπίζουν από κράτος και πρώην εργοδοσία πολλές. Μια απ’ αυτές είναι η προσπάθεια πλειστηριασμού και εκποίησης μέρος του οικοπέδου που στεγάζεται το εργοστάσιο.

Με το σύνθημα «Μπάτσοι, δικαστές, ακούστε το καλά. Η ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά» εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ και αλληλέγγυοι τους κατάφεραν μέχρι τώρα να ματαιώσουν τις απόπειρες πλειστηριασμού του οικοπέδου.

Σήμερα είναι προγραμματισμένη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης άλλη μια απόπειρα πλειστηριασμού του εργοστασίου.
Οι εργαζόμενοι στη συνεργατική ΒΙΟ.ΜΕ με ανακοίνωση τους που τιτλοφορείτε «Η ΒΙΟΜΕ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ & EΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ» καλούν τον κόσμο να βρεθεί στα δικαστήρια Θες/νικης ώστε να ματαιωθεί και αυτή η απόπειρα πλειστηριασμού του οικοπέδου.

Το παρακάτω βίντεο που είναι μια σύνθεση από οπτικό υλικό της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Αθήνας στη ΒΙΟΜΕ και ένα βιντεάκι που αλιεύσαμε από την προσωπική παρουσία στο f/b της Χριστίνας Σγουρέα, (στο οποίο μιλάει ο Κώστας Χαριτάκης απ την Πρωτοβουλία Αθήνας) μας δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger