Home » , » Κοροναϊκά ανάλεκτα

Κοροναϊκά ανάλεκτα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 23 Απριλίου 2020 | 10:28 μ.μ.

Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"

Πόσα «Κρανίδια» υπάρχουν σε όλη τη χώρα;, ρωτούσαμε προχθές. Θα θέλαμε να διαψευστούμε, όμως η υγειονομική βόμβα που αποκαλύφθηκε στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι (28 κρούσματα σε ασθενείς και προσωπικό και δύο νεκροί, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο!) και ο θάνατος από CoviD-19 τροφίμου της τεράστιας κλινικής «Κασταλία» στο Ελληνικό (με 300 τροφίμους και 170 εργαζόμενους), που ελέγχεται για μεγαλύτερη διάδοση του κοροναϊού, ήρθαν να μας επιβεβαιώσουν με δραματικό τρόπο.

Στο θέμα θα επανέλθει η εφημερίδα μας, εδώ απλώς σημειώνουμε την… οργή του Τσιόδρα, που έβγαλε από πάνω του κάθε ευθύνη. Αλήθεια, πέρα από γενικές οδηγίες, γιατί δεν έγινε προληπτικά τεστ σε όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), καθώς και στους ασθενείς; Το κράτος δεν έχει καμιά ευθύνη; (Τα σχόλια για τον ιδιωτικό τομέα, στην… πρωτοποριακότητα του οποίου ορκίστηκε ξανά την Κυριακή ο Μητσοτάκης, περιττεύουν).

► Ο Τσιόδρας και η περιβόητη Επιτροπή συστήνουν να φοράμε υφασμάτινες μάσκες σε κλειστούς χώρους. Οι ίδιοι σύστηναν όχι χρήση μάσκας, διότι θα προκύψουν προβλήματα μόλυνσης από κακή χρήση. Μέχρι τώρα μας θεωρούσαν ηλίθιους, που δε θα καταφέρουμε να μάθουμε τη σωστή χρήση της μάσκας, τώρα μας θεωρούν ικανούς να το μάθουμε, αφού μας δώσουν «ειδικές οδηγίες» (τις οποίες θα μπορούσαν να μας είχαν δώσει και πριν από τρεις βδομάδες).

Ο Τσιόδρας έχει το αλάθητο του πάπα, φυσικά. Και δεν έχει πρόβλημα να μας φτύσει κατάμουτρα: «Θα θυμάστε ότι εμείς οι ίδιοι είπαμε πριν λίγες εβδομάδες να μην γίνει ευρέως [χρήση της μάσκας], γιατί βλέπαμε τη μείωση της επιδημίας στην κοινότητα. Αλλά αυτή τη στιγμή θα χρησιμοποιήσουμε σαν ένα επιπρόσθετο για να καλύψουμε και αυτό το ενδεχόμενο μεταφοράς του ιού»! Γιατί να μην καλυπτόταν και μέχρι τώρα αυτό το ενδεχόμενο;

Την αλήθεια δεν πρόκειται να την πει. Οτι τάσσονταν κατά της χρήσης μάσκας, επειδή δεν υπήρχαν μάσκες. Για τον ίδιο λόγο μιλούν τώρα για υφασμάτινες μάσκες (που θα πλένονται και θα ξαναχρησιμοποιούνται, διαδικασία που πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο κακής χρήσης) και όχι για μάσκες μιας χρήσης, που ακόμα δεν υπάρχουν.
Απλά τώρα δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά: πρέπει να συστήσουν τη χρήση μάσκας, μόλις αρχίσει να κυκλοφορεί περισσότερο ο κόσμος, και καταλήγουν στη σύσταση για υφασμάτινη μάσκα. Αν ήταν έντιμοι, θα έλεγαν την αλήθεια στο λαό. Από την αρχή!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger