Home » , , » Αν δεν βρεθεί έγκαιρα φάρμακο αποτελεσματικό, κλάφτε την ευρωπαϊκή φτωχολογιά στους επόμενους μήνες.

Αν δεν βρεθεί έγκαιρα φάρμακο αποτελεσματικό, κλάφτε την ευρωπαϊκή φτωχολογιά στους επόμενους μήνες.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 | 3:57 μ.μ.

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

 Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι μόνο η Ελλάδα η χώρα στην οποία οι αντιδραστικοί της κυβερνήτες παίρνουν αποφάσεις, πίσω ακόμα κι από την Αφρική, λ.χ. (όπως τόνισε περασμένο κείμενο του blog μας), για τις μάσκες προστασίας, που κρίνονται "μη αναγκαίες" με μοναδικό κριτήριο να εξασφαλιστούν χρήματα μόνο για τα συμφέροντα της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.

Το έντονο φαινόμενο των τελευταίων δυο ημερών με τις δυτικοευρωπαϊκές χώρες όπου ο ιός κάνει θραύση , την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, να παίρνουν εσπευσμένες αποφάσεις για την ταχεία επαναλειτουργία των μεγάλων εργοστασίων (που αναγκαστικά τα έκλεισαν -και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση- γιατί από κει μέσα, λόγω του συγχρωτισμού στην παραγωγική αλυσίδα, γινόταν η μεγάλη διάδοση της αρρώστιας) φανερώνει ότι όλες αυτές οι κυβερνήσεις σκέφτονται ακριβώς σαν τους εδώ: υπεράνω όλων τα συμφέροντα και τα κέρδη των καπιταλιστών.
Πόσο μάλλον που οι δυτικοευρωπαίοι εκμεταλλευτές αισθάνονται ότι ήδη υποσκελίζονται από τους ανταγωνιστές τους.

Ένας Γάλλος προβεβλημένος αστός "φιλόσοφος"- ανοιχτός απολογητής του γαλλικού ιμπεριαλισμού, είπε ευθέως αυτό που καίει τα αφεντικά του: Επιδημίες γρίπης με εκατομμύρια νεκρών υπήρξαν στην Ευρώπη και το 1958 και το 1968. Ποιος όμως έκλεισε τα εργοστάσια τότε; Και ποιος τις θυμάται σήμερα; Τι καραντίνες και πράσινα άλογα τσαμπουνάτε τη στιγμή που χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι θεριεύει η κινέζικη και η ρώσικη αυτοκρατορία, ενώ η "Ευρώπη" διαλύεται; Μπερνάρ-Ανρί Λεβί λέγεται το εν λόγω "φρούτο" της αστικής ενσωματωμένης "διανόησης". 

Ταυτόχρονα όμως όλη αυτή η κατάσταση φανερώνει δυστυχώς και την τεράστια ακόμη αδυναμία του εργατικού κινήματος στην Ευρώπη, που δεν μπορεί να αναγκάσει τους καπιταλιστές και τα κράτη τους να πληρώσουν μέχρι τελευταία δεκάρα τους μισθούς ΟΛΩΝ των εργαζομένων για όσο διάστημα χρειαστεί να μείνουν μακριά από τη δουλειά, για να μη γίνουν ολοκαύτωμα.
Που δεν είναι σε θέση να εξαναγκάσει τις κυβερνήσεις να σεβαστούν όλα τα εργατικά δικαιώματα και να αναγκάσει το όποιο μέρος της βιομηχανίας παραμένει αναγκαστικά σε λειτουργία εν μέσω θανατικού:
α) Να παραγάγει αποκλειστικά για τις κοινωνικές ανάγκες και πρωτίστως τις υγειονομικές.
β) Να παραγάγουν με ανακατανομή των βαρδιών, με τέτοιο εξαερισμό και απολύμανση των χώρων και με τέτοια διάταξη του προσωπικού που να διασφαλίζεται η υγεία των εργατών και βεβαίως τα εργατικά δικαιώματα ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΒΑΡΔΙΕΣ, χωρίς καμιά εντατικοποίηση-εξάντληση δυνάμεων.

Φοβάμαι λοιπόν ότι με τέτοιο συσχετισμό δυνάμεων, τέτοιο προσανατολισμό και παρόμοιες κατευθυντήριες αρχές, που σίγουρα θα αντιγραφούν και από το ελληνικό καθεστώς τις επόμενες εβδομάδες, ο κορωνοϊός δεν εξαλείφεται και το μεγάλο πατατράκ για την Ελλάδα είναι μπροστά- όχι πίσω! Ι
διαίτερα εάν, ως επακόλουθο της εσπευσμένης άρσης των μέτρων στη Δυτική Ευρώπη, τούτοι εδώ οι πιστοί ακόλουθοι πάνε και δώσουν καμιά εντολή να ανοίξουν τα σύνορα και να ξαναρχίσει η εισδοχή τουριστών, από τον Ιούνιο...

Δεν θα ήθελα ούτε καν να το σκέφτομαι ποια επακόλουθα θα μπορούσε να έχει μια αναζωπύρωση της επιδημίας από εισαγόμενα εξ Ευρώπης κρούσματα, μόνο και μόνο για τα βραχυπρόθεσμα κέρδη ορισμένων ντόπιων κεφαλαιοκρατικών αρπαχτικών του τουριστικού κεφαλαίου - που έτσι κι αλλιώς αποτελούν τον ορισμό της έννοιας των ανθρώπων "της … μέγιστης δυνατής αρπαχτής και της πιο βάρβαρης εκμετάλλευσης, για να τα κονομήσουν ένα τετράμηνο το χρόνο και τα κέρδη να είναι για πολλά χρόνια"!

Κακό μαντάτο της τελευταίας στιγμής:Σήμερα στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ μεταδίδεται ότι πλέον το σκέφτεται και η Deutscheland uber alles να "επανεκκινήσει" σύντομα τη μηχανή (παραγωγής μέγιστου κέρδους) το ταχύτερο δυνατόν.

Η ανεκδιήγητη γριά καρακάξα του Βερολίνου συσκέπτεται με το σύνδεσμο Βιομηχάνων και τις τράπεζες! Αν δεν βρεθεί έγκαιρα φάρμακο αποτελεσματικό, κλάφτε την ευρωπαϊκή φτωχολογιά στους επόμενους μήνες.
Οι Σύνδεσμοι Βιομηχάνων, οι Τράπεζες και το ΔΝΤ έχουν δώσει γενική γραμμή πλεύσεως.

Το εργατικό κίνημα πότε θα είναι σε θέση να δώσει τη δική του, τσακίζοντας τα δόντια των σκυλόψαρων;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger